5 velikih razlogov za namestitev vtičnika WordPress Jetpack

Ogromno število WordPress vtičnikov vam olajša krepitev spletnega mesta na več različnih načinov. Vendar to pogosto zahteva namestitev več vtičnikov, pri čemer ima vsak svojo posebno vlogo. To ne samo, da vpije čas z vidika prepoznavanja najboljših vtičnikov za vaše potrebe, lahko tudi razblini vaše spletno mesto – upočasni ga v procesu. Če torej namestite vtičnik WordPress Jetpack in morda odpravite nekatere od teh težav?

Jetpack, če rečem preprosto, je en vtičnik, ki lahko igra nešteto koristnih vlog pri polnjenju vašega spletnega mesta WordPress. Ker vas bo ustvaril nihče drug kot Automattic, lahko pričakujete, da se bo dolgoročno razvijal in podpiral.

V tej objavi razkrivamo pet odličnih razlogov, zakaj bi morali uporabljati vtičnik WordPress Jetpack. Do trenutka, ko bomo končali, boste že kmalu želeli, da ga namestite na svoje spletno mesto!

1. Izboljšana funkcionalnost spletnega mesta

WordPress je zverinsko CMS z veliko vgrajenimi funkcijami. Vrhunska tema WordPressa ponavadi nekoliko poveča to funkcionalnost, čeprav se pogosto zanašamo na vrsto vtičnikov, da zagotovimo vse žlahtne lastnosti, ki jih želimo za naša spletna mesta.

Če želite izrezati več srednjih moških, je vtičnik WordPress Jetpack na voljo s takšnimi funkcijami, zato vam ni treba več nameščati novega vtičnika za vsako novo funkcijo, ki jo želite na svojem spletnem mestu.

Kot njihov odličen modul Povezane objave:

Objave v zvezi z Jetpackom

Jetpack-ove povezane objave na tem spletnem dnevniku (pomaknite se navzdol in si oglejte to objavo).

Ali pa modul Sharing Buttons, ki obiskovalcem omogoča skupno rabo vaše vsebine na priljubljenih družabnih platformah (vse nastavljivo; vključuje Twitter, Facebook, Google+, Pinterest in drugo):

Gumbi za skupno rabo Jetpacka

Ponuja dodatno funkcionalnost sprednjega dela v obliki galerij, povezane vsebine, obrazcev za stike in množico dodatnih pripomočkov stranske vrstice, vključno z:

 • Twitter, Facebook in Google+ gradnike
 • Widget Goodreads, ki prikazuje vašo polico Goodreads na stranski vrstici vašega spletnega mesta.
 • Slikovni pripomoček, ki vam omogoča enostavno dodajanje slik v kateri koli delček vaše teme.
 • Gravatar widget, ki vam omogoča, da vlečete svojo sliko Gravatar poleg podatkov o svojem profilu.
 • Dodatek za objave, ki vam omogoča prikaz do desetih nedavnih objav iz drugega spletnega dnevnika WordPress (vključno z WordPress.com).
 • Pripomoček za kontaktne informacije, ki vam pomaga prikazati pomembne podatke o vašem podjetju, vključno z zemljevidi in odpiralnim časom.

Dovolj je reči, da boste težko našli takšno globino funkcionalnosti v katerem koli drugem samotnem WordPress vtičniku.

2. Rast prometa in statistika

Brez prometa je vaše spletno mesto v bistvu brez vrednosti. Vtičnik WordPress Jetpack to prepozna, saj vam pomaga povečati promet s svojo funkcijo oglaševanja. Ko je konfigurirana, funkcija potisne vse nove objave bloga v družbena omrežja, kot so Twitter, Facebook in Tumblr.

Poleg tega Jetpack samodejno distribuira vso novo vsebino na WordPress.com, kar ji daje še manjše, a omembe vredne izpostavljenosti.

Po drugi strani funkcija Jetpack’s Traffic Stats vam pomaga slediti prometu, ko se pretaka:

Preverjanje ravni prometa s pomočjo Jetpack Stat

Medtem ko podatki o prometu, ki jih ponuja Jetpack, niso tako podrobni kot statistika, ki jih najdemo v storitvi Google Analytics in drugih vodilnih analitičnih platformah, je hitrejši dostop in veliko lažji za prebavo, zahvaljujoč očarljivemu uporabniškemu vmesniku.

3. Utrjena varščina

WordPress napada 25% pogosteje kot kateri koli drug sistem za upravljanje vsebine. Zato je ključnega pomena utrjevanje vašega spletnega mesta WordPress pred varnostnimi grožnjami.

Funkcija Jetpack Protect je eno takšnih utrdb, saj prepoznava in preprečuje zlonamerne naslove IP in blokira ponavljajoče se neuspešne poskuse prijave, da bi hekerji ostali na dosegu.

Še več, Jetpack zagotavlja samodejne posodobitve vtičnikov, kar zagotavlja, da so vsi vtičniki manj ranljivi za napad.

Vtičnik WordPress Jetpack se ponaša tudi z Monitorjem – sistemom za nadziranje, ki vam pošilja e-poštna obvestila, če bo vaše spletno mesto kdaj brez povezave. To vam omogoča hitro ukrepanje, če je kriv kršitev varnosti spletnega mesta.

4. Centralno upravljanje spletnega mesta

Če uporabljate več spletnih mest WordPress, boste vedeli, koliko dela je, da jih upravljate z vsemi. Ne samo, da se morate prijaviti na vsako spletno mesto posebej, ampak jih morate posodobiti (in njihove številne vtičnike) tudi posamično.

K sreči vtičnik WordPress Jetpack poenostavi postopek upravljanja več spletnih mest WordPress s svojo priročno funkcijo Upravljanje.

Ta funkcija omogoča skrbnikom, da upravljajo več samostojnih spletnih mest WordPress iz enega samega vmesnika WordPress.com. Natančneje, vtičnike in teme lahko množično posodobite z le enim klikom ali celo omogočite samodejno posodabljanje vtičnikov:

Uporaba Jetpackovega večstranskega upravitelja

Primer, kako posodabljanje posameznih vtičnikov poteka prek programa Jetpack Manage.

5. Optimizacija iskalnikov

Hitrost spletnega mesta je glavni dejavnik (ali ne?), Ko gre za optimizacijo iskalnikov, in Automattic tega ni pozabil, ko so izdelali Jetpack.

Čeprav WordPress ima vgrajene nastavitve SEO, jih Jetpack podpira s svojo funkcijo Photon, ki se za zagon pospeševanja nalaganja slik zanaša na omrežje za dostavo vsebin (CDN) WordPress.com – tako pospeši celotno spletno mesto.

Poleg tega z vstavitvijo slik takoj vtičnik WordPress Jetpack izboljša uporabniško izkušnjo. To je še posebej pomembno, saj si nekateri uporabniki interneta privoščijo, da se spletna mesta naložijo le približno 400 milisekund, preden se odpovejo in odidejo drugam.

Nenazadnje se Jetpack ponaša tudi s funkcijo samodejnega ustvarjanja zemljevidov zemljevidov, ki olajša življenje iskalnikom, ki poskušajo preiskati vaše spletno mesto.

Zaključek – zakaj namestiti vtičnik WordPress Jetpack

Namestitev preveč vtičnikov na vašo spletno stran WordPress lahko zanj škodi v smislu hitrosti in varnosti – vendar del privlačnosti WordPressa zlahka vbrizga nove funkcije.

Da bi dosegli ravnovesje med hitrostjo, varnostjo in funkcionalnostjo, priporočamo, da Jetpack uvedete v prehrano vtičnikov vašega spletnega mesta.

Če želite povzeti, je to razlog, zakaj na svoj spletni strani namestite vtičnik WordPress Jetpack:

 1. Izboljšana funkcionalnost spletnega mesta: prek povezanih vsebin, modulov za deljenje družbenih medijev, obrazcev za stike in dodatnih pripomočkov.
 2. Rast prometa: prek oglaševanja in statistike prometa.
 3. Utrjena varnost: omogoča funkcija Protect.
 4. Centralizirano upravljanje: zahvaljujoč funkciji Jetpack Manage.
 5. Optimizacija iskalnih mehanizmov: zahvaljujoč Photonu in samodejni generaciji zemljevidov zemljevidov.

Ali uporabljate Jetpack za izboljšanje svojega spletnega mesta WordPress ali imate raje alternativne vtičnike za dokončanje podobnih opravil? Sporočite nam v spodnjem razdelku za komentarje!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me