Kako stvoriti galeriju u WordPressu u samo nekoliko minuta

Ako trebate prikazati više slika na svojoj web lokaciji, galerija je obično najbolja opcija. Iako postoje brojni dodaci za WordPress galeriju koje možete birati kako biste dodali galerije na svoju web stranicu, zapravo je vrlo jednostavno stvoriti galeriju u WordPressu pomoću ugrađene funkcije.


U ovom članku smo …

 • Dat će vam detaljni vodič o tome kako stvoriti galeriju u WordPressu.
 • Pogledajte kako poboljšati svoje WordPress galerije pomoću Jetpacka.
 • Razmislite o dodacima WordPress galerije koji mogu dodati napredne značajke na vašu web stranicu.

Kad završite s čitanjem, bit ćete spremni započeti stvaranje vlastitih galerija u WordPressu.

Kako stvoriti galeriju u WordPressu

Evo primjera onoga što možete stvoriti korištenjem osnovne funkcije WordPress galerije:

stvorite galeriju u WordPressu

Spremni za početak? Sve što trebate učiniti je otići u uobičajeni WordPress uređivač stvaranjem ili uređivanjem dijela sadržaja:

Dodavanje nove stranice

Zatim kliknite gumb Dodajte medij gumb kao što biste to učinili da biste normalno umetnuli jednu sliku.

Knjižnica medija

Na lijevom izborniku odaberite Stvorite galeriju. Zatim možete odabrati postojeće slike iz svoje Biblioteke medija ili otići na Prijenos datoteka kartica za prijenos novih slika:

Prijenos datoteka

Zatim odaberite sve slike koje želite da se pojave u vašoj galeriji i kliknite na Napravite novu galeriju u donjem desnom kutu.

Uredite svoju galeriju

Prije nego što novu galeriju umetnete u svoju WordPress stranicu ili post, imate priliku urediti je.

Uredi galeriju

Ovdje možete povući i ispustiti slike u željenom redoslijedu ili jednostavno kliknuti na Obrnuti redoslijed dugme. Svake slike možete napisati tako da ih učine relevantnim za vašu publiku.

Pod, ispod POSTAVKE GALERIJE, imate i nekoliko različitih opcija podešavanja. Ovdje možete

 • Odaberite koliko stupaca želite da se vaša galerija prikazuje
 • Odaberite svoje Poveznica za prednost
 • Promijenite veličinu slika
 • Slučajno odredite redoslijed slika

Klikom na svaku pojedinu sliku možete dodati i svojstva slike.

Nakon što ste zadovoljni s uređivanjem, odaberite Umetni galeriju. Tada biste trebali vidjeti uređivački pregled svoje galerije u uređivaču:

Umetnuto u WordPress

Ako želite napraviti bilo kakve promjene u svojoj galeriji, kliknite izravno na galeriju u uređivaču. Zatim kliknite na olovka ikona će vam se vratiti u Uredi galeriju stranica.

Nakon što budete zadovoljni izgledom svoje galerije, objavite svoj post poput uobičajenog da biste ga uživo započeli.

Koristite Jetpack za poboljšanje svojih galerija

Iako je brzo i jednostavno stvoriti galeriju u WordPressu, postavke i mogućnosti prikaza prilično su ograničene. Srećom, popularni dodatak Jetpack sadrži neke relevantne module koji vam mogu pomoći da dodate ‘wow’ faktor u svoje galerije.

Pod haubom Jetpack radi kao i bilo koji drugi WordPress dodatak. Da biste ga koristili, prvo ga morate instalirati i aktivirati (evo kako). Uz to, evo našeg vodiča o nekim korisnijim značajkama koje ćete pronaći u Jetpacku (osim onoga što opisujem u nastavku).

Pa pogledajmo što Jetpack nudi u smislu stvaranja galerije u WordPressu:

Slika CDN

Image CDN, ranije poznat kao Photon, koristan je modul koji se može aktivirati ako na web stranici WordPress prikazujete brojne slike. Ovaj modul pruža uslugu ubrzavanja i uređivanja slika za sve web stranice povezane s Jetpack-om.

Nakon što omogućite Image CDN, slike vašeg web mjesta dinamički će se servirati s poslužitelja WordPress.com. Korištenje Image CDN rezultirat će manjim opterećenjem vašeg domaćina. To također znači da će se slike učitavati brže, poboljšavajući korisničko iskustvo na vašoj web lokaciji.

Da biste aktivirali Image CDN modul, odaberite Jetpack> Postavke s vašeg WordPress izbornika. Zatim pod Pisanje pomaknite se prema dolje dok ne dođete do stranice media.

Postavljanje Jetpacka

Sada prebacite na gumb pokraj Ubrzajte slike i fotografije.

Slika CDN

Važno je da morate omogućiti Image CDN ako želite prikazivati ​​svoje slike Popločane galerije. Saznajmo sljedeći o Popločanim galerijama…

Popločane galerije

Popločane galerije

Modul Popločane galerije omogućit će vam prikazivanje galerija u tri različita stila:

 • Kvadratni mozaik
 • Pravokutni mozaik
 • Kružna mreža

Također možete prikazati slike u klizaču. Ove će vam opcije omogućiti stvaranje zanimljivih i stilskih galerija koje će vam pomoći privući pažnju vaše publike.

Za pristup značajki Galerija s pločicama prvo morate aktivirati Image CDN (kao što je spomenuto gore). Zatim, kad ponovno otvorite Uredi galeriju stranici u WordPress Media Library, pronaći ćete dodatne opcije u POSTAVKE GALERIJE izbornik.

Uređivanje galerije popločana galerija

Isprobajte različite opcije Galerija s pločicama, pregledavajući ih na prednjoj strani svoje web stranice. Evo pregleda a Popločan mozaik galerija…

Popločan mozaik

Jednom kad ste zadovoljni sa svojom galerijom, Objaviti stranica.

Karusel

Druga Jetpack značajka koja će pomoći poboljšati estetiku bilo koje WordPress galerije je Carousel. Pomoću ovog modula pokrenut će se svaka WordPress galerija koju ste ugradili na svoje web mjesto pomoću efekta cijelog zaslona kao što je prikazano u nastavku:

Karusel

Da biste aktivirali vrtiljak, jednostavno odaberite Jetpack> Postavke s vašeg WordPress izbornika. Zatim pod Pisanje pomaknite se prema dolje do media. Evo, skreni na gumb pokraj Prikažite slike i galerije u prekrasnom doživljaju pregledavanja preko cijelog zaslona.

Karusel

Tada možete odabrati želite li da se vaša vrtilja prikazuje s crnom ili bijelom pozadinom. A možete se odlučiti i za prikaz metapodataka fotografija u vrtiću.

Dodaci za WordPress galeriju

Ako vaša web stranica prikazuje bezbroj galerija, kao što to čine mnoge web stranice za fotografiranje, tada je vrhunska WordPress dodatna galerija bogata značajkama možda bolja opcija za vas. Tri najbolje trenutno dostupna su:

 • NextGEN Gallery – Izuzetno popularan i dugogodišnji napredni dodatak galerije. Ima nešto za svakoga sa svojim nizom besplatnih i premium planova.
 • Envira Gallery – Još jedno ime kućanstva, ovaj dodatak nudi cijeli paket, od softvera za preuzimanje i integracije do integracije na društvenim mrežama.
 • Final Tiles WordPress Gallery – Jeftinija opcija od prethodna dva dodatka, ali još uvijek prepuna značajki, uključujući fleksibilne mreže, sedam lightbox-a i video mogućnosti.
 • Galerija slika Modula – Završavamo besplatnim dodatkom koji omogućuje stvaranje prilagođenih i prilagodljivih galerija mreža. Dolazi s lijepim knjižnicama svjetlosnih okvira, efektima i filtrima galerije.

Provjerite i naš 6 najboljih WordPress dodataka za Lightbox.

Završna razmišljanja o tome kako stvoriti galeriju u WordPressu

Za osnovne galerije korištenje ugrađene funkcionalnosti WordPress galerije je sasvim u redu. Možete je malo unaprijediti i pomoću nekih zgodnih Jetpack modula. A ako vam treba nešto naprednija funkcionalnost galerije, na njih se možete obratiti puno namjenskih dodataka za galeriju.

Imate pitanje o tome kako stvoriti galeriju u WordPressu? U komentarima u nastavku zatražite …
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map