3 Beste gratis CDN-tjenester for WordPress-nettsteder: Virkelig 100% gratis

Et innholdsleveringsnettverk hjelper med å øke hastighetene for sidens side for besøkende fra hele verden. Og med en av de gratis CDN-tjenestene på denne listen, kan du få disse fordelene uten å bruke en cent.

I dette innlegget vil vi hjelpe deg med å finne den beste gratis CDN for WordPress, slik at du kan tjene bilder og andre statiske filer fra et nettverk av servere rundt om i verden..

Totalt har vi tre funksjoner 100% gratis CDN-tjenester, samt et bonusutvalg av CDN-tjenester som ikke er gratis for alltid, men som du kan bruke gratis i omtrent et år.

Hvis du ikke er sikker på hva en CDN er, kan du sjekke ut vår introduksjon til innholdsleveringsnettverk (CDN).

Tre beste gratis CDN-tjenester for WordPress-nettsteder

1. Cloudflare

Cloudflare lager et flott gratis CDN for WordPress

Cloudflare er en populær gratis CDN og sikkerhetstjeneste med et enormt globalt nettverk. Fra og med 2020 har Cloudflare CDN-kantservere i over 200 byer i mer enn 90 land, noe som gjør det til et av de største globale CDN-nettverkene du finner.

Cloudflare kan også tjene opp alt nettstedets statiske innhold via den gratis CDN-tjenesten, inkludert ikke-bildeinnhold som CSS / JavaScript-filer, filvedlegg og mer.

Cloudflare er også mer enn bare et CDN – det er også en omvendt proxy- og sikkerhetstjeneste. Uten å komme inn på de tekniske detaljene, betyr dette i utgangspunktet at du trenger å peke domenets navneserver mot Cloudflare, og deretter vil Cloudflare håndtere dirigertrafikk for nettstedet ditt.

Som en del av dirigering av trafikk er det i stand til å filtrere bort dårlige roboter og ondsinnede aktører for å beskytte nettstedet ditt. Det kan også gi et SSL-sertifikat for å gi deg den ettertraktede grønne hengelåsen i nettleserens URL-bar.

Hvis du har et budsjett og vil sette fart og sikre WordPress-nettstedet ditt, gjør Cloudflare et flott alternativ.

2. Optimole

Opimole er en alt-i-ett-løsning for å optimalisere bilder av WordPress-nettstedet og deretter raskt servere bildene via den globale Amazon CloudFront CDN … gratis!

La oss starte med CDN-delen, fordi dette er et innlegg om gratis CDN-tjenester for WordPress.

Selv på sitt gratis nivå serverer Optimole automatisk alle bilder av WordPress-nettstedet ditt via Amazon CloudFront, CDN-tjenesten fra Amazon Web Services (AWS).

På gratisnivået får du tilgang til 40 globale server-serverplasser, mens de betalte planene støtter 180+ CDN-kantservere.

Optimole er imidlertid mer enn bare et CDN. Det kan også hjelpe deg automatisk …

 • Endre størrelse på bildene dine, inkludert en tilpasningsdyktig bildefunksjon som tjener den beste bildeløsningen basert på enhetsstørrelsen til hver enkelt besøkende.
 • Komprimere bildene dine med tapsfri eller tapsfri komprimering.
 • Legg vannmerker til bildene dine for å forhindre bildetyveri.
 • Konverter bildene dine til WebP-format.
 • Lat last bildene dine.

Det eneste du må huske er at Optimole bare er et CDN for bilder – det vil ikke fungere som et CDN for andre statiske filer på nettstedet ditt, som CSS- og JavaScript-filene dine.

3. Jetpack Site Accelerator

Jetpack er en populær WordPress-plugin fra Automattic, det samme selskapet bak WordPress.com og WooCommerce.

Jetpack leveres fullpakket med mange forskjellige funksjoner, men den aktuelle her er dens Site Accelerator-funksjon.

Med Site Accelerator aktiv kan du tjene opp alt nettstedets statiske innhold via WordPress.coms nettverk av globale servere. Dette inkluderer bilder, CSS-filer, statiske JavaScript-filer og andre statiske filer du bruker.

Selv om det er fantastisk å ha en gratis CDN for WordPress for alle filene dine, er det noen få ulemper som du må huske på:

 • Hvis du ikke vil bruke de andre funksjonene i Jetpack, kan du føle at den er litt oppblåst.
 • Du kan ikke “rense” CDN-cachen, noe som i utgangspunktet betyr at du ikke kan redigere et bilde etter at det er i CDNs cache. I stedet må du laste opp en ny fil med et nytt filnavn.
 • Nettverket av servere er ikke så stort som Cloudflare eller CloudFront CDN som Optimole bruker, selv om det fortsatt gir en forbedring i forhold til å ikke bruke et CDN.

Bonus: Cloud-leverandører tilbyr sjenerøs gratis CDN-bruk

Til slutt er det verdt å nevne at mange skytjenesteleverandører tilbyr generøse gratis studier / kreditter for å prøve ut tjenestene deres, inkludert CDN-er.

To populære alternativer her er:

 • Amazon Web Services (AWS) – du får 12 måneder / 50 GB gratis bruk for Amazon CloudFront CDN. Dette er den samme CDN som ble brukt av Optimole-pluginen ovenfor.
 • Google Cloud Platform – du får $ 300 kreditt til å bruke på produkter i løpet av de første 12 månedene. Du kan bruke denne kreditten på Googles Cloud CDN. Hvis nettstedet ditt ikke er veldig høyt trafikkert, kan du gjøre denne kredittstrekningen i hele 12 måneder.

Disse tjenestene er imidlertid litt mer tekniske, så de er egentlig bare et godt alternativ for utviklere eller andre tekniske brukere.

Hva er den beste gratis CDN for WordPress-brukere?

Den beste gratis CDN for WordPress-brukere avhenger av hva du vil servere via CDN.

Hvis du har et bildetungt nettsted og først og fremst ønsker å servere bildefiler via CDN-en, vil du sjekke ut Optimole. I tillegg til å tilby et kraftig (og premium) CDN fra Amazon CloudFront gratis, Optimole kan også optimalisere bildene dine på en rekke andre måter som komprimering og adaptive bildestørrelser.

På den annen side, hvis du leter etter en gratis CDN-tjeneste å håndtere alle av dine statiske filer, inkludert CSS- og JavaScript-filer, er Cloudflare det beste alternativet. Ikke bare har det et enormt globalt nettverk, men det pakker også mange andre praktiske ytelser og sikkerhetsøkende funksjoner.

Hvis du synes det er for komplisert å endre navneservere til å peke på Cloudflare, tilbyr Jetpack Site Accelerator en enklere måte å begynne å bruke en omfattende CDN. Men jeg tror å ta seg tid til å sette opp Cloudflare fremdeles er den beste ruten din, da Cloudflare har et større globalt nettverk og er mer fleksibelt.

Endelig er det mye mer med WordPress-ytelse enn bare å bruke en CDN-tjeneste. Så når du har satt opp CDN, kan du sjekke ut de andre innleggene våre om hvordan du kan få fart på WordPress:

 • Fem raske seire for å få fart på WordPress
 • Fem mer raske gevinster for å få fart på WordPress
 • Seks nettstedets hastighetsoptimaliseringsteknikker

Har du spørsmål om å sette opp et gratis CDN for WordPress? Spør bort i kommentarene!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me