Seznam za zagon spletnega mesta: 25+ stvari, ki jih je treba preveriti, preden zaženete WordPress spletno mesto

Se pripravljate na zagon vašega spletnega mesta WordPress? Da bi pripomogli k uspehu, smo ustvarili ta priročen kontrolni seznam za zagon spletnega mesta, da bi zagotovili nemoten zagon, ko objavite spletno mesto javno.


Pokrili bomo vse, od lektoriranja do testiranja zmogljivosti. In čeprav se nekateri od teh nasvetov zdijo malo osnovni, je to bistvo! Želimo vam pomagati, da slučajno niste spregledali kakšnega majhnega, a pomembnega vidika svojega spletnega mesta.

Če želite to narediti, si vzemite nekaj minut in zaženite svoje spletno mesto po tem seznamu …

Vaš seznam za zagon spletnega mesta s 25 točkami

1. Preverite majhne napake

Ne delajte napake s tipkanjem na ključni strani. Vzemite si nekaj minut, pojdite nazaj in lektorirajte čim več vsebine. Poiščite tudi druge manjše težave z zvočnimi datotekami, videoposnetki ali besedilom, ki vsebuje besedilo:

 • Vsebina mora biti lahka za branje – velikost pisave, kratki stavki, črke, veliko prostora
 • Slike morajo biti optimizirane, pravilno označene in imeti alt besedilo
 • Avdio in video datoteke morajo delovati pravilno

2. Prepričajte se, da imate stran s stiki

Ne samo, da stran za stike omogoča obiskovalcem, da stopijo v stik z vami, dodaja verodostojnost in izboljša količnik zaupanja vašega spletnega mesta. Ugotovite, kako ga lahko dodate na svoje spletno mesto v tej objavi.

3. Preizkusite uporabnost svojega spletnega mesta

Preverite, ali delujejo vsi funkcionalni vidiki spletnega mesta. Uporabnost je pomembna za pretvorbe, pa tudi za celoten SEO. Najpomembneje je, da morate na vsak element na svojem spletnem mestu gledati tako, kot bi obiskovalec.

 • Poskrbite, da so slike optimizirane za hitrost
 • Zlasti preizkusite vse obrazce za poziv k dejanju in kontaktne obrazce
 • Na več uporabniškem mestu preverite postopek prijave, vloge in poverilnice
 • Oglejte si splošno izkušnjo skozi oči uporabnika, ki porabi vsebino na spletnem mestu
 • V primeru, da ste postavili samodejne odzivnike, se prepričajte, da se bodo odzvali tako, kot ste želeli
 • Če bo vaše spletno mesto sprejemalo plačila, opravite testni postopek vsakega koraka v postopku nakupa / plačila, vključno s preusmeritvijo strani za uspeh. To vključuje prenose, prijave, funkcije nakupovalnih košaric, obdelavo plačil, e-poštna obvestila, gumbe in povezave

4. Poskrbite, da bo vaša navigacija delovala

V nobenem trenutku obiskovalci ne smejo vedeti, na kateri gumb naslednjič kliknejo na vašem spletnem mestu. Poleg tega bi moralo iskanje na kraju samem delovati gladko in natančno. Poskusite se premikati po različnih lokacijah na vašem spletnem mestu kot običajni obiskovalec.

Preberite to objavo za več nasvetov o ustvarjanju odlične navigacijske strukture.

5. Preverite mobilnost

Testiranje združljivosti z mobilnimi napravami je zdaj bistven del vsakega kontrolnega seznama za zagon spletnega mesta, saj se je Google osredotočil na prvo indeksiranje na mobilnih napravah. Posledično mora biti vaše spletno mesto prijazno do mobilnih naprav in enako funkcionalno in prijetno na mobilnih napravah kot na namiznih računalnikih..

Z drugimi besedami, besedilo naj bo enostavno berljivo na mobilnih napravah, vsebina mora biti enaka v obeh različicah vašega spletnega mesta, navigacija je enostavna, gumbi imajo ustrezen razmik itd..

Googlov mobilni test hitrosti

Na srečo lahko za preizkus teh vidikov uporabite Googlovo lastno orodje, Googlov mobilni test.

6. Preglejte združljivost brskalnika

Ni dovolj za ogled spletnega mesta samo iz brskalnika. Poleg tega morate videti, kako je videti v različnih različicah večjih brskalnikov. Najmanj minimalni rezultat boste morali preizkusiti v Chromu, Firefoxu in Safariju.

S pomočjo brskalnikov boste lahko izpolnili kontrolni seznam za zagon spletnega mesta

Tudi v tem namenu boste našli brezplačna orodja, kot so brskalniki. Za odpiranje vaše spletne strani v različnih brskalnikih uporablja številne računalnike na različnih lokacijah. Nato zajema posnetke zaslona vaših spletnih strani v različnih brskalnikih in jih naloži na osrednji namenski strežnik.

7. Zaženite testiranje združljivosti

Včasih se lahko zgodi, da se vtičniki med seboj ne igrajo lepo. Zato je priporočljivo zagnati preizkus združljivosti z vtičniki, kot je PHP Compatibility Checker. S tem se preprečite napake zaradi konfliktov v posodabljanju vtičnikov, tem ali WordPress.

8. Pripravite se na 404s

Seveda, 404 napake verjetno niso na novi spletni strani. Kljub temu lahko obiskovalec napačno vpiše napako ali se nekako prikaže na sporočilo o napaki »Stran ni najdena«. Tako, da tega obiskovalca ne izgubite in za izboljšanje uporabniške izkušnje ustvarite 404 stran po meri.

Poleg tega lahko nastavite opozorila po e-pošti za sledenje 404 napak od trenutka, ko vaše spletno mesto zaživi, ​​in jih odpravite predčasno.

9. Prepričajte se, da so URL-ji pravilni

Ko je spletno mesto premaknjeno iz območja uprizarjanja v proizvodno, je treba spremeniti vse naslove. Prepričajte se, da so še vedno preverjeni, ali so vsi URL-ji pravilni v živi različici spletnega mesta, preden se premaknete naprej s kontrolnega seznama za zagon spletnega mesta.

10. Prepričajte se, da imate jasne pozive k dejanju

To je eno preverjanje, ki si ga ne morete privoščiti – zagotovitev, da ima spletno mesto jasno opredeljene elemente poziva k dejanjem. Poziv k dejanju pomaga, da obiskovalce usmeri na najpomembnejše lokacije. Lahko pa vam pomagajo sestaviti seznam e-poštnih sporočil, če je to vaš cilj.

11. Namestite in konfigurirajte vtičnik SEO

Za optimizacijo za SEO namestite vtičnik Yoast SEO ali kateri koli drug vtičnik SEO. Poskrbite, da ima vsaka stran edinstven naslov, meta opis in je optimizirana za uporabo ključnih besed. Več o osnovnem programu WordPress SEO najdete tukaj.

12. Konfigurirajte svoje trajne povezave

Če uporabljate stalne povezave, ki opisujejo vsebino vsake strani, jih je enostavno zapomniti, bolj uporabno in bolj prijazno do SEO. Več o tem, kako konfigurirati trajne povezave v tej objavi.

13. Preverite svoje zemljevide XML / HTML

Večina vtičnikov SEO običajno samodejno izdela zemljevid spletnega mesta, vendar morate dvakrat preveriti, ali je to:

 • Resnično obstaja.
 • Deluje pravilno in vključuje vso vsebino, ki bi jo moral.

14. Preverite datoteko robots.txt

Datoteka robots.txt pomaga tudi iskalnikom, da učinkoviteje brskajo po vašem spletnem mestu. Več o tem lahko izveste v Googlovem priročniku na to temo in članek o tem, kako optimizirati datoteko robots.txt spletnega mesta WordPress na vašem spletnem mestu.

15. Preizkusite združljivost AMP

Če uporabljate Googlov projekt AMP za pospešitev spletnega mesta za obiskovalce mobilnih naprav, skočite na mobilno napravo ali orodje za preizkušanje AMP in se prepričajte, da vse deluje pravilno.

16. Preizkusite integracijo družbenih medijev

Preizkusite svoje socialne ikone in preverite, ali delujejo, kot bi morale. Ali se povezujejo na prave strani? Ali imate nameščene prave gumbe? Ali funkcionalnost »share« deluje pravilno, če jo uporabljate?

17. Preverite dostopnost svojega spletnega mesta

Dostopnost temelji na tem, da je vaše spletno mesto uporabno vsi, tudi invalidi. Preberite več o dostopnosti za WordPress.

18. Postavite rezervno raztopino

Pred zagonom spletnega mesta poskrbite za namestitev ustrezne varnostne rešitve in preizkusite, preden pritisnete na gumb za zagon. Prihranite vam lahko veliko bolečine in neprespanih noči, če se na vašem spletnem mestu po zagonu kaj zgodi.

19. Zaščitite svoje spletno mesto

Podobno bi morali resno jemati varnost že od samega začetka. Zlasti bi moralo biti območje Adminana čim bolj varno, da se prepreči vstop zlonamernih botov in hekerjev.

20. Potrdite SSL

Ali veste, da vaše spletno mesto tvega, da bo označeno kot “Ni varno”, če nima certifikata SSL? Zgodnja objava vam lahko pomaga pri dodajanju SSL certifikata na vaše spletno mesto. Z brezplačnimi spletnimi nabiralniki lahko ugotovite, ali v certifikatu kaj manjka.

21. Ne pozabite na neželeno pošto

Zaradi priljubljenosti WordPress-a je zagotovitev rešitve za preprečevanje neželene vsebine nujna pri prehodu na kateri koli kontrolni seznam za zagon spletnega mesta. Olajša upravljanje komentarjev in vaše spletno mesto varnejše.

23. Posodobite časovni pas

Vse načrtovane dejavnosti in vtičniki temeljijo na času, ki ga vzdržuje WordPress. Zato je pomembno, da časovno cono pravilno nastavite na svojem mestu WordPress. To lahko storite tako, da greste Nastavitve -> Splošno in iščejo Časovni pas padajoči.

24. Pazite na dolgočasne pravne stvari

Resnično, to je najbolj dolgočasen del kontrolnega seznama za zagon našega spletnega mesta. Vendar je nujno, če se pozneje ne želite ukvarjati s pravnimi vprašanji.

 • Pazite, da obstajajo zahtevane licence za slike, pisave, vtičnike itd.
 • Razmislite o vključitvi „Pogojev storitve“, da podrobno razložite svoje storitve. Samodejni pogoji storitve in politika zasebnosti vam lahko pomagajo, da začnete s tem
 • Če je vaše spletno mesto trgovina z elektronsko trgovino ali na kakršen koli način trguje z denarjem, dodajte obsežen razdelek „Pogoji in določila“.
 • Če zbirate podatke, je uporabnikom všeč, če jih vaša politika zasebnosti prepriča, da so njihovi osebni podatki v dobrih rokah. Potrebna je tudi skladnost z GDPR (Splošna uredba o varstvu podatkov).
 • Opozorilo o piškotkih je zakonska zahteva v številnih jurisdikcijah, zato ga ne pozabite vključiti
 • Oglejte si pravne zahteve iz različnih zemljepisov za preverjanje starosti, zahteve za privolitev, obdelavo kreditnih kartic in še več.

25. Izbrišite vse neželene vtičnike

Na koncu preverite, ali so na nadzorni plošči vtičniki, ki niso več potrebni, in jih izbrišite, da ohranite vitko in učinkovito mesto WordPress. Med gradnjo spletnega mesta ste morda namestili vtičnike, ki jih na koncu ne uporabljate. Znebite se vseh tistih, ki se pripravljajo na dan predstavitve!

Zavijanje

Ta seznam za zagon spletnega mesta je precej obsežen, nikakor pa ne izčrpen. Zakaj je tako??

Ker enkrat, ko končate ta kontrolni seznam za zagon spletnega mesta in oživite spletno mesto, je treba takoj po zagonu spletnega mesta storiti tudi veliko stvari.!

Imate še kakšen nasvet? O njih nas obvestite v razdelku za komentarje!
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map