Kako gostovati spletno mesto za začetnike (lokalno in / ali javno)

Zagon nove spletne strani zahteva veliko odločitev, kar najmanj ne zadeva gostovanja. Če niste lastnik spletnega mesta, lahko ugotovite, kako gostiti spletno mesto, hitro postane nejasno in preobsežno.


Na srečo, ko enkrat spoznate možnosti, ki so vam na voljo, je določitev, kaj vaše spletno mesto potrebuje glede gostovanja, precej preprosto. Če bi razumeli osnove, bi vas morali pripraviti za pametne odločitve in izbiro tiste vrste gostovanja, ki je najboljša za vas in vašo publiko.

Ta objava bo podala pregled nekaterih osnov spletnega gostovanja, vključno z razlago, kaj je to in zakaj je to pomembno.

Nato bomo razpravljali o razlikah med lokalnim in zunanjim gostovanjem ter preučili nekaj pomembnih razlogov za njihovo uporabo.

Imamo veliko za pokritje – torej preidimo na to!

�� Kaj je spletno gostovanje in zakaj ga potrebujete?
Gostitelj gostuje spletno mesto
Kako lokalno gostiti spletno mesto

Uvod v gostovanje spletnih strani: kaj je to in zakaj ga potrebujete

Skratka, spletno gostovanje je storitev, ki omogoča objavo vaše spletne strani v živo na internetu. Spletni gostitelj, imenovan tudi ponudnik gostovanja, je podjetje, ki ponuja orodja, ki jih potrebujete za to.

Predvsem to vključuje strežnik. Strežniki hranijo datoteke spletnega mesta in internetni brskalniki lahko komunicirajo z njimi, da obiskovalcem dostavijo strani vašega spletnega mesta. To je tisto, zaradi česar je gostovanje tako ključen element postavitve spletnega mesta – brez njega nimate možnosti, da bi vaše spletno mesto postalo javno.

Pomembno je upoštevati, da obstajata dva načina za gostovanje spletnega mesta: (1) zunaj / javno in (2) lokalno.

Spletno mesto, ki ga gosti lokalno gostovanje, je shranjeno na vašem računalniku, medtem ko je spletno mesto, ki ga gostujejo zunaj, shranjeno na strežniku ponudnika.

Če že veste, kako morate gostovati na svojem spletnem mestu, lahko zdaj skočite na bolj poglobljene informacije:

 • Gostitelj gostuje spletno mesto
 • Kako lokalno gostiti spletno mesto

Čeprav boste morda želeli odpustiti zunanje gostovanje, da bi prihranili denar, lokalno gostovanje običajno ni dovolj zmogljivo niti za majhno spletno mesto. Vaši uporabniki bodo imeli izjemno počasne čase nalaganja, lastni viri pa bodo verjetno zelo tanki.

Namesto tega se lokalna spletna mesta običajno uporabljajo za preizkušanje in razvoj ali uprizoritev in jih vidi samo lastnik in / ali razvijalec spletnega mesta. Nato je kopija spletnega mesta, ki jo gostujejo zunaj, javno objavljena za uporabnike, podprta s precej močnejšim strežnikom ponudnika gostovanja.

Lokalno in zunanje gostovanje se pogosto uporabljata skupaj. Če pa za razvoj potrebujete samo zasebno spletno mesto, boste morda morali le lokalno gostovanje. Če je vaša spletna stran zelo majhna in preprosta, lahko pogosto premaknete spletno mesto in uporabite samo zunanje gostovanje.

Kako gostovati spletno mesto na spletu (5 ključnih razlogov)

Pri gostovanju spletnega mesta na spletu se vse zre na eno pomembno odločitev: katerega ponudnika izbrati. Spodaj smo navedli pet glavnih vidikov, ki jih je treba upoštevati pri izbiri.

1. Določite najboljšo vrsto gostovanja za vašo spletno stran

Za uporabnike WordPress je treba upoštevati pet glavnih vrst gostovanja:

 1. V skupni rabi
 2. Virtualni zasebni strežnik (VPS)
 3. Namenski
 4. Oblak
 5. Upravljano gostovanje v WordPressu

Vsak ima svoje prednosti in slabosti. Zelo majhna spletna mesta lahko pogosto naredijo dobro v skupnem načrtu gostovanja. Toda druge vrste bodo vašemu spletnemu mestu dale dovolj prostora za rast in verjetno prinesle boljše delovanje in več časa delovanja.

Načrt gostovanja, specifičen za WordPress, je lahko zelo koristen, saj traja nekaj dela pri vzdrževanju spletnega mesta. Običajno nudi tudi orodja ali storitve, ki bi jih tako ali tako potrebovali za vaše spletno mesto WordPress, s čimer vam prihranite dodatne nakupe.

2. Preglejte dodatne funkcije, ki so na voljo pri različnih ponudnikih

Poleg gostovanja vašega spletnega mesta na enem od njegovih strežnikov številni ponudniki gostovanja – zlasti tisti z upravljanimi načrti WordPress – ponujajo priročne funkcije, ki jih morda želite za svoje spletno mesto. Nekateri pogosti vključujejo:

 • Registracija domenskega imena
 • Omrežje za pošiljanje vsebin (CDN)
 • SSL potrdila
 • Varnostne funkcije, kot so požarni zidovi ali redno pregledovanje
 • Samodejno varnostno kopiranje
 • Območja za prireditve, ki jih gostijo zunanji gostje
 • Storitve po e-pošti

WordPress načrti za gostovanje včasih ponujajo tudi dostop do vrhunskih tem, avtomatiziranih posodobitev programa WordPress in podpore strankam, povezane s WordPressom. Vsekakor je vredno razmisliti, katere dodatne funkcije boste morda potrebovali ali želeli za svoje spletno mesto.

3. Oglejte si možnosti za podporo strankam različnih ponudnikov

Podpora strankam je ključni element katere koli storitve gostovanja. Vaš odnos s ponudnikom gostovanja bo verjetno dolgoročen, zato je pomembno, da vam bo lahko zagotovil kakršno koli pomoč v zvezi z vašim računom, strežnikom ali celo WordPress-om..

Možnosti samopostrežne podpore, kot so uporabniški forumi, dokumentacija ali celo objave na spletnem dnevniku, vam lahko hitro pomagajo, da se hitro prebijete na cesti. 24/7 razpoložljivost je prav tako primerna za hitro vzpostavitev stika s podporo in za pomoč pri iskanju nekoga iz podjetja vašega gostitelja v primeru napake, povezane s strežnikom.

Če iščete več napotkov v zvezi s podporo strankam, naša raziskava o gostovanju WordPress 2018 vsebuje dragocene podatke, ki jih morda želite upoštevati. Več kot 800 uporabnikov programa WordPress je doseglo več priljubljenih gostiteljev tako glede njihove celotne kot tudi za WordPress podpore strankam, tako da boste vedeli, kaj lahko pričakujete.

4. Nastavite gostiteljski proračun in poiščite ceno, ki vam ustreza

Gostovanje je stalni strošek. Večina ponudnikov zahteva, da plačujete mesečne pristojbine, čeprav nekateri ponujajo letne načrte. Kakor koli že, pomembno je upoštevati, kaj si boste lahko redno privoščili.

Obstaja veliko cenovno ugodnih možnosti gostovanja. Kakor smo se že dotaknili, cenejše možnosti včasih pridejo tudi do drugih težav. Spletno gostovanje je pogosto situacija “dobite tisto, za kar plačate”.

Proračun vsakega spletnega mesta je drugačen, zato ne moremo natančno določiti, kateri tip načrta je najprimernejši za vas. Naše najboljše priporočilo je iskati načrte z nizkimi stroški, hkrati pa še vedno nuditi široko paleto funkcij in visoke rezultate.

5. Ugotovite, kako boste namestili WordPress na strežnik svojega ponudnika

In končno, vedno je dobro razmisliti, kako boste namestili WordPress na svoj novi račun za gostovanje. Čeprav se to sprva morda zdi nepomembno, lahko vaše možnosti namestitve WordPress-a zelo pomembno pri enostavnosti nastavitve spletnega mesta.

Ne glede na ponudnika ponudnika gostovanja boste WordPress lahko vedno namestili ročno. To vključuje dostop do vašega strežnika prek protokola za prenos datotek (FTP) s pomočjo odjemalca, kot je FileZilla.

Nekateri upravljani gostitelji WordPressa ponujajo tudi možnost namestitve z enim klikom, ki vam omogoča hitro namestitev programske opreme na svoj račun. Obstajajo celo načrti, ki prihajajo z vnaprej nameščenim WordPressom, kar je najlažja rešitev.

Če nimate časa, da bi o tem sami raziskovali, je tu naša priporočila o najboljših možnostih gostovanja, ki so trenutno na voljo na trgu (glede na njihovo ceno in značilnosti):

 • SiteGround – optimizirano gostovanje v WordPressu, od 3,95 USD na mesec, dovoljeno 1 spletno mesto, 10 GB prostora na disku, do 10 000 obiskov mesečno
 • Bluehost – poceni gostitelj spletnega mesta, od 2,95 USD / mesec, dovoljeno 1 spletno mesto, 1 brezplačno ime domene, 50 GB prostora na disku, neomejena pasovna širina
 • WP Engine – visokokakovostni upravljan gostitelj WordPress, od 25 dolarjev na mesec, dovoljeno 1 spletno mesto, 10 GB prostora na disku, do 25.000 obiskov mesečno, vključene so 35+ premium teme StudioPress

Kako lokalno gostiti spletno mesto (2 načina)

Na voljo je več načinov za lokalno gostovanje spletnega mesta. Kaj je za vas najbolje, bo odvisno od potreb vašega spletnega mesta, zato si oglejmo dve priljubljeni možnosti.

1. Ustvarite spletno mesto z lokalnim spletnim spletom

Lokalni spletni sklad, kot je XAMPP, je programska oprema, ki ponuja več komponent, potrebnih za lokalni razvoj, vključno s spletnim strežnikom. Glavna prednost uporabe te metode je, da vam omogoča najbolj nadzor nad vašo spletno stranjo:

Programska oprema za spletni strežnik XAMPP.

Poleg tega XAMPP ohranja vaše lokalno spletno mesto popolnoma zasebno in ni na voljo drugim uporabnikom. Slaba stran je, da jo je nekoliko težko nastaviti. Za začetek in delovanje boste morali namestiti XAMPP in ročno namestiti WordPress.

Pomembno je tudi opozoriti, da čeprav lahko uporabljate spletno mesto WordPress, ki ga gostite prek XAMPP, za preizkušanje vtičnikov pogona ali prakticiranje kodiranja, ga ne morete uporabiti za ustvarjanje resničnega spletnega mesta. Zaradi razlik v konfiguraciji strojne opreme funkcije, ki delujejo na namestitvi XAMPP WordPress, ne bodo nujno delovale na spletnem mestu WordPress v živo..

2. Prijavite se za virtualno okolje peskovnika

Veliko lažji način za ustvarjanje lokalnega spletnega mesta WordPress – in postavitev svojega spletnega mesta v živo – je uporaba virtualnega okolja v peskovniku. Te platforme, vključno z Local by Flywheel, omogočajo enostavno ustvarjanje lokalnih WordPress namestitev:

Kako gostovati spletno mesto z Local by Flywheel

Local by Flywheel je popolnoma brezplačen za uporabo. Vse, kar morate storiti, je, da se prijavite, naložite aplikacijo in začnete ustvarjati spletna mesta. Kljub temu boste želeli poskrbeti, da boste svoje nastavitve konfigurirali tako, da vaša spletna mesta niso vidna iskalnikom.

Upoštevajte tudi, da kljub temu, da bodo vaša spletna mesta gostovala lokalno, se še vedno tehnično zanašate na vir drugih proizvajalcev. V primeru, da Flywheel preneha podpirati platformo, bi morali najti drugo rešitev (čeprav ni znakov, da bi se to lahko zgodilo kmalu).

Zaključek

Ko gre za spletno gostovanje, morate veliko razmišljati. Spoznavanje osnov, kaj je gostovanje in kako deluje, vam lahko pomaga sprejeti informirane odločitve o gostovanju vašega spletnega mesta WordPress.

To vključuje upoštevanje razlik med lokalnim in zunanjim gostovanjem ter vaše možnosti uporabe:

 1. Lokalno gostovanje vključuje uporabo računalnika kot strežnika za vaše spletno mesto in ga je mogoče nastaviti prek lokalnega spletnega sklada, kot je XAMPP ali navidezno okolje peskovnika, kot je Local by Flywheel.
 2. Zunanje gostovanje (v spletu) mora izbrati ponudnika gostovanja. Pri odločitvi boste želeli upoštevati vrste gostovanja, funkcije, podporo strankam, ceno in enostavnost namestitve. Gostitelji, ki jih priporočamo, so SiteGround (3,95 USD / mesec), Bluehost (2,95 USD / mesec) in WP Engine (25 USD na mesec – višji gostitelj).

Imate vprašanja o gostovanju spletnega mesta? Vprašajte jih v spodnjem razdelku za komentarje!

* Ta objava vsebuje partnerske povezave, kar pomeni, da če kliknete eno od povezav do izdelka in nato izdelek kupite, bomo prejeli provizijo. Brez skrbi, še vedno boste plačali standardni znesek, tako da z vaše strani ni stroškov.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map