Hur man får kundrecensioner: 4 tips som verkligen fungerar

När det gäller e-handel hjälper produktrecensioner dig att förbättra din synlighet i sökmotorer och övertyga potentiella köpare att göra ett köp. Problemet som du kanske står inför är dock hur man får kundrecensioner i första hand.


Lyckligtvis finns det några taktiker du kan använda för att få fler kundrecensioner. Till att börja med kan du göra anspråk på din Google My Business-lista. Då kan du erbjuda incitament och följa upp med dina kunder. Dessa tekniker kan hjälpa dig att inte bara få fler recensioner, utan också att bygga relationer med beskyddare.

I det här stycket kommer vi att diskutera hur kundrecensioner kan hjälpa din butik och öka din SEO. Sedan delar vi fyra strategier för att hjälpa dig få fler kundrecensioner. Låt oss komma till det!

Hur kundrecensioner kan öka din SEO

När du pratar om kundrecensioner är mycket av fokusen på hur de kan konvertera fler besökare via socialt bevis.

Det är verkligen värdefullt av sig själv, men kundrecensioner kan också ha en positiv inverkan på dina sökrankningar. Exempelvis visar positiva recensioner tillförlitlighets- och myndighetsmätningar till sökmotorer. De ger dig också massor av relevant användargenererat innehåll för Google att sänka sina tänder i.

Vi har till och med skrivit en artikel som erbjuder ytterligare tips för att öka din sökrankning. Att följa våra råd hjälper dig att spikra de mer tekniska aspekterna av SEO, så att du kan fokusera på innehåll, inklusive dina recensioner.

Hur man får kundrecensioner (4 viktiga tips)

Att ha många positiva kundrecensioner kan vara en välsignelse för alla webbplatser. Att få dessa recensioner kan dock vara en utmaning. Här är några tips!

1. Gör anspråk på din Google My Business-lista

Om du inte redan har gjort det är det första du vill göra anspråk på din Google My Business-lista. Denna gratistjänst ger dig kontroll över hur ditt företag ser ut i Googles sökningar och på kartor.

Vissa sökresultat från Google My Business.

Till exempel ger en snabb sökning efter “pizza” en lista över restaurangprofiler, inklusive deras platser på en karta och, naturligtvis, deras recensioner och betyg. Denna information kommer från deras My Business-profiler.

Som du kan se från detta exempel är kundrecensioner en framträdande del av varje profil. Dessutom är de en viktig faktor som Google använder vid bestämning av sökrankningen för din webbplats. När du har gjort anspråk på din lista och har optimerat den är du därför redo att börja fylla den med recensioner.

My Business är också ett effektivt verktyg som hjälper dig att utveckla en lokal SEO-strategi. Om du är intresserad kan du också kolla in artikeln vi har skrivit om det också.

2. Erbjuda ett incitament i utbyte mot kundrecensioner

Kanske en av de mest effektiva metoderna för att få kundrecensioner är att erbjuda ett incitament i utbyte mot dem. Du kanske har sett den här taktiken tidigare:

I det här exemplet kan den extra 10% rabattkupongen bara vara det som någon behöver ta sig tid att lämna en recension. Dessutom kan denna taktik till och med övertyga dina kunder att lämna recensioner för att få fördelarna med erbjudandet.

Incitament kan vara kupongkoder, presentkort eller till och med små föremål som gratis klistermärken eller pennor.

Ett kupongincitament som ber om en översyn.

Vad det än är, det behöver inte vara något stort eller mycket dyrt. När allt kommer omkring försöker du inte köpa recensioner här, bara ge människor som annars inte tar tid en extra anledning att lämna en recension.

Vi skrev en bit om kupongmarknadsföring, och du kanske vill använda den här strategin för att stimulera mycket mer än dina granskningsbegäranden.

3. Be dina kunder om recensioner

Det kan låta uppenbart, men chansen är stor att många av dina kunder inte funderar på recensioner när det gäller din webbplats. Ibland är en mild påminnelse allt som behövs. I synnerhet kan alla som har haft en positiv upplevelse med ditt företag vara motiverade att hjälpa dig att lyckas genom att ge dig en glödande recension.

Att fråga kan hjälpa dig att få fler kundrecensioner

När du frågar är det viktigt att vara artig och så personlig som möjligt. Det kan också hjälpa till att låta dina kunder veta hur mycket recensioner som kan hjälpa ditt företag. När allt kommer omkring vet inte alla hur kraftfulla recensioner kan vara för din framgång.

Ofta är en enkel e-post (som den ovan) allt du behöver. Dessutom kan du fråga på sociala medier, som Twitter, Facebook eller andra plattformar du använder. Du kan till och med fråga personligen, särskilt om ditt företag är en tegel- och murbruk med vanliga kunder. Alla som är lojala mot ditt varumärke kommer sannolikt mer än gärna att lämna en recension – allt du behöver göra är att fråga!

Du kan till och med integrera den här tekniken i dina e-postmarknadsföringskampanjer – granskande stjärnexempel kommer att ge enormt värde när du skapar din kopia här.

4. Svara på varje kundrecension

Vårt nästa tips för att få kundrecensioner kommer med en varning. När du svarar på dina recensioner är det viktigt att vara konstruktiv och uppskattande, även om recensionen är negativ. Men genom att skriva ett snabbt “tack” visar kunderna att du bryr dig och är tacksamma för att de tog sig tid att kommentera ditt företag.

Ett vänligt svar på en recension.

Dessutom kan ett enkelt och personligt meddelande, som det ovan, gå långt i att bygga relationer och bilda positiva föreningar med ditt företag. Att svara på dina recensioner kan vara bra kundservice och hjälpa till att bygga ditt rykte som ett fantastiskt företag att arbeta med.

När det gäller negativa recensioner, skulle vissa säga att det är bäst att inte svara alls. Men så länge du kan vara positiv och inte defensiv, kan du kanske släppa saker eller till och med lösa ett problem helt. På lång sikt kan detta ha en positiv inverkan på ditt företag.

För ytterligare råd om hur du skriver effektiva meddelanden, titta på vår artikel 10 typer av e-postmarknadsföringskampanjer du bör skicka. Det kan hjälpa dig att skapa fler idéer för att förbättra din kundservice.

Slutsats

För många e-handelswebbplatser tjänar kundrecensioner inte bara till att hjälpa kunder att fatta köpbeslut utan också för att öka SEO. Dessutom visar positiva recensioner pålitlighet och auktoritet till sökmotorer. Därför är det viktigt att utveckla en strategi för hur man får kundrecensioner.

I den här artikeln har vi erbjudit fyra viktiga tips som hjälper dig att få fler kundrecensioner. Låt oss sammanfatta:

 1. Gör anspråk på din Google My Business-lista.
 2. Erbjuda ett incitament i utbyte mot kundrecensioner.
 3. Be dina kunder om recensioner.
 4. Svara på varje kundrecension.

Har du några frågor om hur du får kundrecensioner? Fråga gärna i kommentarerna nedan!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map