Hur du flyttar WordPress på rätt sätt från HTTP till HTTPS

Redan 2014 meddelade Google att HTTPS officiellt var en rankningsfaktor för Google-sökning. Det enda lilla beslutet tog HTTPS från “sak som bara e-handelsbutiker behöver oroa sig för” till “något varje WordPress-användare bör implementera om de vill maximera sin sökrankning”. Men lika viktigt som det är, WordPress HTTPS är, tack och lov, också förvånansvärt lätt att implementera. Så här lägger du till WordPress HTTPS till din webbplats.


I det här inlägget ska jag visa dig exakt hur du lägger till HTTPS till WordPress med en live-produktionssajt. Jag täcker allt från att implementera HTTPS på din WordPress-webbplats till uppdatering av Google Analytics och Google Search Console.

7 steg för att flytta din WordPress-webbplats till HTTPS

Steg 1: Lägg till WordPress HTTPS genom att installera ditt SSL-certifikat

Vi har redan diskuterat några källor för billiga WordPress SSL-certifikat, så du kanske vill ta en snabb omväg där om du inte är säker på var du ska komma igång. Eftersom SSL-certifikat är vad du får HTTPS-anslutningen för din WordPress-webbplats kommer de två termerna att användas omväxlande i den här artikeln.

Om du använder delad värd är det enklaste SSL-certifikatet för dig att implementera Let’s Encrypt. Som Sufyan diskuterade har Let’s Encrypt-certifikat fördelen av att både vara gratis och stöttas bredt av värdleverantörer.

Den andra punkten är avgörande, för om du inte är värd för din WordPress-webbplats på en dedicerad server, behöver du värdens stöd för att installera ett SSL-certifikat.

Så för att få ditt Let’s Encrypt SSL-certifikat installerat rekommenderar jag att du kontaktar värdens support eller konsulterar deras kunskapsbas. Tyvärr kan jag inte ge dig exakta instruktioner eftersom den specifika processen kommer att variera beroende på din värd.

Med SiteGround behöver jag till exempel bara klicka på en knapp i min cPanel, men din värd kan vara annorlunda:

Hur lägger jag till WordPress HTTPS

När ditt SSL-certifikat är installerat kan du verifiera att det är aktivt genom att gå till https://yourdomain.com. Om certifikatet är korrekt installerat bör du se något liknande:

wordpress-ssl-certifikat-2

Google berättar för dig att SSL-certifikatet är aktivt, men anslutningen är fortfarande inte 100% privat på grund av vissa problem som vi fixar i nästa steg.

Å andra sidan, om din WordPress HTTPS är inte korrekt installerat kommer du att möta något liknande nedan och måste kontakta din värd:

wordpress-ssl-certifikat-3

Steg 2: Installera och konfigurera Really Simple SSL-plugin

Kom ihåg hur jag sa att du måste fixa några problem för att göra ditt SSL-certifikat fungera ordentligt? Really Simple SSL-plugin är det enklaste sättet att göra det.

Google ger att “anslutningen är privat MEN”Varning eftersom din WordPress-webbplats fortfarande innehåller bilder eller andra medier som infogas med den vanliga http: // URL istället för din nya https: // URL. För att åtgärda problemet måste du gå tillbaka och uppdatera varje bildlänk till https: //.

Lyckligtvis behöver du inte göra det manuellt. Really Simple SSL-plugin hanterar det åt dig. Plugin kommer också att göra två andra viktiga ändringar:

  1. Den uppdaterar webbadressen för din webbplats till HTTPS i WordPress-inställningarna.
  2. Det lägger till en omdirigering av 301 för att skicka all människa- och sökmotortrafik till HTTPS-versionerna av dina sidor. Detta är grundläggande för att undvika en eventuell duplikat av innehåll på Google.

För att hantera allt detta, installera och aktivera Really Simple SSL.

Efter aktiveringen bör du se en popup som den här:

wordpress-ssl-certifikat-4

Klick Gå vidare, aktivera SSL! När du har klickat på knappen kommer du sannolikt att logga ut från din instrumentpanel och bli ombedd att logga in igen. Oroa dig inte – detta är en naturlig följd av att du ändrar din WordPress URL från HTTP till HTTPS. Logga bara in igen med ditt vanliga användarnamn / lösenord.

Du bör se att webbadresserna i din Allmänna Inställningar nu har HTTPS:

wordpress-ssl-certifikat-5

Gå till om du vill se till att alla andra SSL-inställningar har uppdaterats korrekt Inställningar → SSL. Du bör se gröna bockar bredvid alla inställningar:

wordpress-ssl-certifikat-6

Steg 3: Verifiera WordPress HTTPS-framgång i front-end

Nu bör du gå till de offentliga delarna av din webbplats och verifiera två saker:

Kontrollera först att om du anger din URL som http://yourdomain.com, den omdirigerar dig automatiskt till https://yourdomain.com.

Se sedan till att du ser det “gröna hänglåset” på alla sidor på din webbplats. Om du använder Google Chrome ska det se ut så här:

wordpress-ssl-certifikat-7

Det är allt du behöver göra för att lägga till WordPress HTTPS! Men du måste fortfarande ta hand om ett par hushållningsfrågor om du använder Google Analytics, en CDN och / eller Google Search Console.

Steg 4: Uppdatera webbplatsens URL i Google Analytics

För att hålla din statistikspårning korrekt måste du ändra din URL i Google Analytics från HTTP till HTTPS. För att göra det, gå till Admin → Fastighetsinställningar. Ändra sedan rullgardinsmenyn från http: // till https: // under Standard URL miljö:

wordpress-ssl-certifikat-8

Se till att spara dina inställningar. Spårningskoden du har lagt till din WordPress-webbplats kommer att förbli exakt densamma, så du behöver inte uppdatera någonting utöver den här sidan.

Steg 5: Skapa en ny egenskap i Google Search Console

Tyvärr, om du använder Google Search Console, kan du inte bara ändra webbadressen för din webbplats. Så för att skapa en uppdaterad egenskap måste du skapa en ny version för HTTPS. Gå till Google Search Console-webbplatsen och klicka på Lägg till egendom:

wordpress-ssl-certifikat-9

Lägg märke till hur jag har två versioner för min portföljsida? Det beror på att jag nyligen bytte det till HTTPS.

Följ stegen för att lägga till din webbplats. Du bör också lägga till en webbplatskarta för HTTPS-versionen av din webbplats:

wordpress-ssl-certifikat-9-1

När du har lagt till HTTPS-versionen av din webbplats fungerar allt om Search Console precis som tidigare.

Steg 6: Uppdatera CDN URL till HTTPS

Om du använder ett CDN (innehållsleveransnätverk) kommer du troligtvis att behöva uppdatera din URL i dina CDN-inställningar också. Eftersom den exakta processen kommer att bero på det specifika CDN som du använder kan jag inte ge dig specifika instruktioner.

Du bör kontakta ditt CDN eller granska ditt CDNs supportdokument för att avgöra om / hur du kan uppdatera din URL till HTTPS.

Om du inte har någon aning om vad ett CDN är, kan du ignorera detta steg helt!

Steg 7: Uppdatera alla länkar du kontrollerar till HTTPS

Om du länkar till din WordPress-webbplats från sociala medieprofiler eller andra externa webbplatser bör du uppdatera alla dessa länkar för att peka på HTTPS-versionen av din webbplats. Du kan också skicka e-post till alla vänliga webbansvariga som länkar till dig och be dem att uppdatera webbadressen till din webbplats.

Detta är inte en absolut nödvändighet eftersom Really Simple SSL-plugin lägg till 301 omdirigeringar för att automatiskt skicka HTTP-trafik till HTTPS. Men det är en bästa praxis och eliminerar behovet av omdirigeringar.

Om du vill tvinga SSL och HTTPS i ditt WordPress admin-område kan du lägga till följande rad i wp-config.php-filen:

definiera ('FORCE_SSL_ADMIN', sant);

Kommer att byta till WordPress HTTPS orsaka ett tillfälligt rankningstopp?

Google har varit ganska tydligt att SSL är en positiv rankningsfaktor. Men vissa människor är oroliga för att den faktiska processen att byta till WordPress HTTPS kan orsaka en temporär rankningar doppa.

Jag bestämde mig nyligen att lägga till WordPress HTTPS för min webbplats, så jag kan inte säga om det kommer att påverka organiska rangordningar från förstahandsupplevelse (Google har inte genomsökt min webbplats ännu). Men jag har läst en hel del om ämnet och det allmänna samsynet verkar vara det det finns inga betydande tillfälliga rangordningar. När det gäller URL-ändringar är detta en ganska mindre och som Google lätt kan förstå.

Om du har ytterligare frågor om hur du lägger till WordPress HTTPS, meddela mig i kommentarerna och jag ska försöka hjälpa!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map