Sådan optimeres WordPress Robots.txt-fil til bedre SEO

Hvis du spørger dig selv, hvordan du optimerer WordPress robots.txt-filen til bedre SEO, er du kommet til det rigtige sted.

I denne hurtige guide forklarer jeg, hvad en robots.txt-fil er, hvorfor det er vigtigt at forbedre din søgerangering, og hvordan du foretager redigeringer af den og sender den til Google.

Lad os dykke ind!

Hvad er en WordPress robots.txt-fil, og skal jeg bekymre mig om den?

En robots.txt-fil er en fil på dit websted, der giver dig mulighed for at nægte søgemaskiner adgang til bestemte filer og mapper. Du kan bruge det til at blokere Googles (og andre søgemaskiner) bots fra at gennemgå visse sider på dit websted. Her er et eksempel på filen:

optimer WordPress robots.txt-fil: eksempel på filen

Så hvordan forbedrer det at nægte adgang til søgemaskiner din SEO? Synes kontroversielt …

Det fungerer sådan: Jo flere sider på dit websted, jo flere sider skal Google gennemgå.

For eksempel, hvis du har en masse kategori- og tag-sider på din blog, er disse sider af lav kvalitet og behøver ikke gennemgås af søgemaskiner; de forbruger bare dit websteds gennemsøgningsbudget (det tildelte antal sider, Google gennemgår på dit websted til enhver tid).

Crawlbudget er vigtigt, fordi det bestemmer, hvor hurtigt Google henter dine websteds ændringer – og dermed hvor hurtigt du rangeres. Det kan især hjælpe med e-handels SEO!

Bare vær forsigtig med at gøre dette rigtigt, da det kan skade din SEO, hvis det gøres dårligt. For mere information om, hvordan du korrekt indekserer de rigtige sider, se denne guide fra DeepCrawl.

Så har du brug for at rodet med din WordPress robots.txt-fil?

Hvis du er i en meget konkurrencedygtig niche med et stort sted, sandsynligvis. Hvis du lige er startet din første blog, er det imidlertid vigtigere at oprette links til dit indhold og oprette masser af artikler af høj kvalitet.

Sådan optimeres WordPress robots.txt-filen til bedre SEO

Lad os nu diskutere, hvordan vi rent faktisk kommer til (eller opretter) og optimerer WordPress robots.txt-filen.

Robots.txt findes normalt i dit websteds rodmappe. Du bliver nødt til at oprette forbindelse til dit websted ved hjælp af en FTP-klient eller ved at bruge din cPanels filhåndtering for at se det. Det er bare en almindelig tekstfil, som du derefter kan åbne med Notepad.

Hvis du ikke har en robots.txt-fil i dit websteds rodkatalog, kan du oprette en. Alt hvad du skal gøre er at oprette en ny tekstfil på din computer og gemme den som robots.txt. Derefter skal du bare uploade det til dit websteds rodmappe.

Hvordan ser en ideel robots.txt-fil ud?

Formatet til en robots.txt-fil er virkelig enkelt. Den første linje navngiver normalt en brugeragent. Brugeragenten er navnet på den søgebot, du prøver at kommunikere med. For eksempel, Googlebot eller Bingbot. Du kan bruge stjerne * at instruere alle bots.

Den næste linje følger med Give lov til eller Disallow instruktioner til søgemaskiner, så de ved, hvilke dele du vil have dem til at indeksere, og hvilke du ikke ønsker at blive indekseret.

Her er et eksempel:

Bruger-agent: *
Tillad: /? Display = bred
Tillad: / wp-content / uploads /
Afvis: /readme.html
Afvis: / henvis /

Sitemap: http://www.codeinwp.com/post-sitemap.xml
Sitemap: http://www.codeinwp.com/page-sitemap.xml
Sitemap: http://www.codeinwp.com/deals-sitemap.xml
Sitemap: http://www.codeinwp.com/hosting-sitemap.xml

Bemærk, at hvis du bruger et plugin som Yoast eller All in One SEO, behøver du muligvis ikke at tilføje sitemap-afsnittet, da de forsøger at gøre det automatisk. Hvis det mislykkes, kan du tilføje det manuelt som i eksemplet ovenfor.

Hvad skal jeg afvise eller noindex?

I Googles retningslinjer for webmastere råder de webmastere til ikke at bruge deres robots.txt-fil til at skjule indhold af lav kvalitet. Brug af din robots.txt-fil til at forhindre Google i at indeksere din kategori, dato og andre arkivsider er muligvis ikke et klogt valg.

Husk, at formålet med robots.txt er at instruere bots, hvad de skal gøre med det indhold, de gennemsøger på dit websted. Det forhindrer dem ikke i at gennemgå dit websted.

Du behøver heller ikke at tilføje din WordPress-login-side, admin-bibliotek eller registreringsside til robots.txt, fordi login- og registreringssider har noindex-taget automatisk tilføjet af WordPress.

Jeg vil dog anbefale dig ikke tillad readme.html-filen i din robots.txt-fil. Denne readme-fil kan bruges af nogen, der prøver at finde ud af, hvilken version af WordPress du bruger. Hvis dette er en person, kan de nemt få adgang til filen ved blot at gennemsøge den. Desuden kan indsættelse af et ikke tilladt tag blokere ondsindede angreb.

Hvordan sender jeg min WordPress robots.txt-fil til Google?

Når du har opdateret eller oprettet din robots.txt-fil, kan du indsende den til Google ved hjælp af Google Search Console.

Jeg anbefaler dog, at du tester det først ved hjælp af Googles robots.txt-testværktøj.

Robots.txt testereksempel

Hvis du ikke kan se den version, du oprettede her, bliver du nødt til at uploade den robots.txt-fil, du oprettede til dit WordPress-sted. Du kan gøre dette ved hjælp af Yoast SEO.

Konklusion

Du ved nu, hvordan du optimerer WordPress robots.txt-filen til bedre SEO.

Husk at være forsigtig, når du foretager større ændringer på dit websted via robots.txt. Selvom disse ændringer kan forbedre din søgetrafik, kan de også gøre mere skade end gavn, hvis du ikke er omhyggelig.

Og hvis du er ved at dø for mere læring, så tjek vores ultimative opdatering af WordPress-tutorials!

Fortæl os det i kommentarerne; har du spørgsmål til, hvordan du optimerer WordPress robots.txt-filen? Hvilken betydning påvirkede det at tage sig af det på dine søgerangeringer?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me