8 marketingtools voor gebruik op uw WordPress-site

Een WordPress-website zonder marketingtools zal altijd als een krijger zonder wapens zijn … Je bent klaar om te rocken, maar je mist de essentie.


Daarom moet u, nadat u uw site heeft gelanceerd, een manier vinden om deze zichtbaar te maken op internet. Hoe? Met geduld en met de juiste marketingtools:

1. Google Analytics

google analytics

De enige echte! Het brengt u veel inzichten over de mensen die naar uw site komen en hun specifieke gedrag. Dankzij deze tool kunt u de acties van uw publiek op de site volgen en hun … gedachten (?) Lezen. Ik bedoel, op de een of andere manier anticiperen op wat ze van plan zijn.

Om meer specifiek te zijn over wat u kunt vinden met Google Analytics … nou ja, van alles. In één woord: statistieken! Zoals het totale aantal gebruikers in een bepaalde periode, paginaweergaven, sessies en pagina’s per sessie, bouncepercentages, duur van sessies, populairste posts / pagina’s, conversies, etc. Het kennen van uw mensen is een goudmijn omdat het u dichter bij uw doelen.

analyse-overzicht

Google Analytics is een gratis tool en kan worden geïntegreerd met uw WordPress-site via een eenvoudige insluitcode van Google.

2. SendinBlue

sendinblue

Voor de goede orde, e-mail rockt nog steeds als het gaat om marketing. E-mail is een van de meest effectieve marketingstrategieën om mensen terug te laten komen naar uw site.

En SendinBlue? Het heeft een vriendelijk en gebruiksvriendelijk dashboard, waar u al uw e-mailconcepten en gebruikerslijsten zorgvuldig kunt bewaren.

U kunt het ook gebruiken om uw marketing-e-mail, transactionele e-mail en zelfs mobiele berichten te verzenden.

Zodra u een e-mail verzendt, krijgt u gedetailleerde rapporten en statistieken, zodat u meteen kunt zien wat werkt en wat niet. Open tarieven, klikfrequenties, gebruikersbetrokkenheidsgegevens … het is er allemaal.

sendinblue

SendinBlue is een betaalde tool, maar wordt ook geleverd met een gratis abonnement (tot 300 e-mails per dag = in totaal 9000 e-mails per maand, en geen rapporten). Ik denk dat het een redelijk aanbod is om je op weg te helpen. Betaalde abonnementen beginnen bij $ 7,37 / maand voor 40.000 e-mails (geen dagelijkse limieten + rapporten).

3. WordPress SEO door Yoast

Yoast SEO is de meest populaire WordPress-plug-in als het gaat om zoekmachineoptimalisatie en het is helemaal gratis. Het is eigenlijk een van de meest gedownloade WordPress-plug-ins ooit.

Het wordt geleverd met drie belangrijke instellingen voor elk van uw berichten en pagina’s: titel, metabeschrijving en meta-zoekwoorden.

yoast seo

En u kunt niet alleen uw eigen tekst en zoekwoorden schrijven, maar de plug-in laat u ook weten hoe zwak of sterk de optimalisatie is.

Onder de motorkap zorgt het ook voor een aantal optimalisaties waarvoor uw hulp niet nodig is.

4. HubSpot All-in-One marketing

hubspot alles in één marketing

De jongens van HubSpot hebben hun eigen WordPress-plug-in met meerdere marketingbevoegdheden. De meeste tools bieden u één hoofdfunctie, maar deze plug-in heeft er vele: formulieren, livechat, pop-ups en contactbeheer (CRM).

Dus als je van elk een klein beetje nodig hebt, installeer deze dan gewoon en je bent gedekt. Met HubSpot kunt u allerlei soorten formulieren maken en aanpassen, zoals registratie, contact, nieuwsbriefaanmelding, eBook-download, evenementregistratie en binnenkort meer moderne sjablonen. Als het op pop-ups aankomt, heb je ook een paar leuke opties om uit te kiezen.

hubspot wordpress plugin interface

Zodra u een formulier heeft gemaakt, wordt het automatisch gesynchroniseerd met het geïntegreerde CRM-systeem, zodat u daarna uw e-maillijsten naar wens kunt indelen. Bovendien kunt u zien hoe elk contact interactie heeft gehad met uw website en geautomatiseerde e-mails plannen op basis van deze statistieken.

hubspot marketing-e-mails

HubSpot All-In-One-Marketing biedt een drag-and-drop-builder, zodat alles wat je maakt met een minimum aan inspanning kan worden gedaan, via een echt coole en intuïtieve interface. De plug-in is gratis, dus je kunt zelf zien hoe gemakkelijk het is om ermee te werken.

5. Herleef de oude post

Deze tool bespaart u veel tijd door uw artikelen automatisch op sociale media te plaatsen.

Laat uw berichten niet voor een korte periode leven en vergeet ze daarna niet. Revive Old Post kan worden ingesteld om automatisch te delen met constante intervallen.

herleven oude berichtinstellingen

U kunt veel dingen instellen over de shares: de intervallen tussen shares, hoe oud moet een post zijn om te worden gedeeld, hoeveel posts er dagelijks moeten worden gedeeld en hoe vaak elke post moet worden gedeeld, wat voor soort opmaak het artikel zou moeten hebben wanneer geplaatst, en meer.

De gratis versie van de plug-in kan uw inhoud delen op Twitter en Facebook. Om extra exposure te krijgen – LinkedIn, Tumblr en Xing – heb je de pro-versie nodig.

herleven instellingen

6. Elementor

elementor marketing

Elementor is waarschijnlijk de meest populaire visuele paginabuilder voor WordPress. Met deze plug-in kunt u tonnen lay-outs, sjablonen, formulieren en bestemmingspagina’s maken waarmee uw site er aantrekkelijk uitziet.

Maar meer nog, de jongens van Elementor ontwikkelden de paginabuilder voor marketingdoeleinden door nieuwe functionaliteit te implementeren die uw contentmarketing stimuleert, meer conversies genereert en uw sociale betrokkenheid vergroot.

Met Elementor kunt u (helemaal opnieuw of met vooraf gemaakte sjablonen) geweldige landingspagina’s voor slepen en neerzetten met call-to-action, aantrekkelijke pop-ups voor meer conversies en verkopen, allerlei vormen (bijv. RSVP’s, nieuwsbriefabonnementen of weggeefacties), plakstaven die altijd zichtbaar zijn op scrollen, schuifregelaars met gebruikersrecensies en meer.

elementor pop-up demo

Bovendien kunt u Elementor integreren met alle marketingtools die u leuk vindt; ze zullen naadloos samenwerken.

7. AB Druk op Optimizer

ab druk optimizer

A / B-testen is een geweldige methode om de prestaties van een bestemmingspagina te verbeteren. Of het nu gaat om bezoekers, klikken, conversies … A / B-testen kunnen u helpen met welk doel dan ook.

En AB Press Optimizer is een geweldige plug-in die dat allemaal doet. In principe kunt u hiermee twee pagina’s nemen en deze tegen elkaar plaatsen.

ab druk

De pro-versie begint bij $ 49, maar er is ook een gratis versie in de WordPress-directory.

Hoe werkt het? Welnu, u voegt experimenten eenvoudig toe door een eenvoudig instellingenpaneel te doorlopen. Geef uw experiment een naam, voeg een beschrijving toe, de tijdsperiode voor de test en stel een doel en de URL in van de pagina die u wilt testen. Na een tijdje zal de plug-in u informeren over de resultaten.

8. Canva

canva

Canva is een D-I-Y grafisch ontwerpplatform dat is ontwikkeld met niet-ontwerpers in gedachten. Ingebed met een intuïtieve drag-in-drop gebruikersinterface samen met een enorme bibliotheek van vooraf ontworpen sjablonen en gratis stockfoto’s, maakt Canva het voor iedereen heel gemakkelijk om professionele grafische afbeeldingen te creëren die hun visuele inhoud effectief verbeteren.

canva ui

Het is geschikt voor een breed scala aan ontwerptypen, zoals afbeeldingen van blogposts, presentaties, digitale folders, briefhoofden, grafische afbeeldingen voor reclame en nog veel meer. U kunt in principe bijna elk visueel element maken dat u nodig heeft voor persoonlijke of professionele doeleinden.

Het gebruik van het platform is gratis en u hoeft alleen te betalen als u premium-elementen gebruikt. Houd er rekening mee dat Canva duizenden gratis ontwerpelementen en afbeeldingen heeft. De tool is beschikbaar in de volgende formaten: voor web, voor iPad en voor iPhone.

Welke andere marketingtools gebruikt u op uw WordPress-site?

* Dit bericht bevat gelieerde links, wat betekent dat als u op een van de productlinks klikt en vervolgens het product koopt, we een kleine vergoeding zullen ontvangen. Geen zorgen, u betaalt nog steeds het standaardbedrag, dus u betaalt niets.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map