Girly Documentation

Contents

Girly Documentation


Exempeldatafiler

girly.dat
girly.wie
girly.xml

Dokumentationsmeny

 1. Intro
 2. Meny
 3. sidfot
 4. Främre
 5. Handla om
 6. Sidmallar
 7. Nyheter
 8. affär
 9. Kontakt
 10. Demoinnehåll
 11. Credits
 12. Credits

1. ALLMÄNT & INSTALLATION

Girly är ett premium WordPress-tema som är enkelt att använda, men samtidigt mycket mångsidigt och kraftfullt. Perfekt balanserade moderna designelement matchade med vacker typografi ger detta tema en unik känsla och uppmärksammar det viktigaste, ditt innehåll. Anpassningsalternativ är enorma och är lättillgängliga från WordPress-anpassaren. Inga tunga sidbyggare eller tillvalspaneler behövs. Färgalternativ är oändliga och du kan bokstavligen förvandla detta tema från feminint snyggt tema till ett riktigt maskulint tema på nolltid.

Girly är en aktuell och redo för det framtida temat med responsiv layout som ser bra ut på alla enheter, stora eller små. Den är kompatibel med alla större webbläsare, smartphones och surfplattor.

1. Komma igång

För att installera detta tema måste du ha en fungerande version av WordPress redan installerad. För information om installationen av WordPress-plattformen, se WordPress Codex – http://codex.wordpress.org/Installing_WordPress

Tema använder grundläggande, grundläggande WordPress-alternativ (sidor, inlägg, kategorier) för att skapa en webbplats som är lätt att använda även för mycket nybörjare. Det finns ingen alternativpanel med många inställningar, alla tillgängliga temajusteringar finns tillgängliga i WordPress “Theme Customizer” som tillåter webbplatsadministratörer att finjustera ett temas inställningar och se en förhandsvisning av dessa förändringar i realtid. Du kommer att kunna ladda upp din bildlogotyp eller ändra webbplatsens titel och taglinje, ändra bakgrundsfärg, ladda upp bakgrundsbild, ändra sidhuvudbild och mer.

Detta tema använder en ny WordPress-funktion som heter “Postformat”. Använda “Inläggsformat” -inlägg kan utformas annorlunda och oberoende av varandra.

* Observera att bilderna i Live Preview endast är för presentationsändamål och inte ingår i temat.

1.1 Installation

När du är redo att installera temat måste du först ladda upp temafilerna och sedan aktivera själva temat. Temafilerna kan laddas upp på två sätt:

 • FTP Upload: Använd ditt FTP-program och ladda upp den icke-zipade temamappen “Girlywp” till / wp-content / teman / mappen på din server
 • WordPress Upload: Navigera till Utseende> Lägg till nytt> Ladda upp. Gå till bläddra och välj den zipade temamappen “Girlywp.zip”. Hit “Install Now” så kommer temat att laddas upp och installeras.

När temat har laddats upp måste du aktivera det.

Efter aktivering bör du se Girly Theme som ett aktivt tema:

1.2 Introduktion av WordPress Theme Customizer?

Skärmen Temaanpassning (dvs “Temaanpassare”) tillåter webbplatsadministratörer att justera temainställningarna och se en förhandsvisning av dessa förändringar i realtid.

Girly har implementerat det här alternativet och lagt till några användbara alternativ som hjälper dig att utforma bakgrunden, färga element, ladda upp bildlogotyp och att skriva copyright-text på egen hand.

Navigera till Utseende> Anpassa

På vänster sida hittar du Tema Customizer med alla alternativ som den innehåller.

ALTERNATIV

1. Webbplatsidentitet

Detta ger dig frihet att ändra titel, tagline och logotyp för din webbplats.

2. Färger

Detta ger dig möjlighet att ändra alla temafärger.

3. Huvudbild

Detta ger dig möjlighet att ändra sidhuvudbild eller ta bort den.

4. Inställningar för upphovsrätt

Detta ger dig möjlighet att ändra upphovsrättstext.

5. Widgets

Detta ger dig möjlighet att förhandsgranska alla tillgängliga widgetar på sidan du tittar på och att lägga till eller ändra widgetar i tillgängliga widgetiserade områden.

1.3 Widgeterade områden

Widgetade områden är starkt anpassningsbara och ger många möjligheter med bara ett par musklick. Låt mig förklara:

I sidfotswidgetområdet kan du använda så många widgets som du vill och det kommer att anpassa sig till antalet widgets du väljer. Om du till exempel väljer att ha en widget kommer den att spridas över hela området och skapa en kolumn. Om du väljer två widgetar kommer de två widgetarna att placeras i två kolumner. Maximalt antal kolumner i en rad är tre, därför kan du ha upp till tre widgets inom en rad. Om du dock väljer att ha fler widgetar kommer de att placeras i nästa tre kolumnrad (eller fler rader).

Denna funktion kan kombineras med “Jetpack Widget synlighet” för att skapa ännu mer användbara möjligheter.

1.4 Plugins som används med detta tema:

1. Girly har “Jetpack” -plugin för WordPress som laddar din webbplats med funktioner hittills endast tillgängliga på WordPress.com. Denna plugin används för widgetens synlighet, kaklat galleri, kontaktformulär…

2. Soliloquy Slider

3. WooCommerce: http://wordpress.org/plugins/woocommerce/ – används för butiksida

4. Elementor: https://wordpress.org/plugins/elementor/> – Sidbyggare

5. Beaver Builder: https://wordpress.org/plugins/beaver-builder-lite-version/ – Page Builder

6. Ultimate addons för Beaver Builder: https://wordpress.org/plugins/ultimate-addons-for-beaver-builder-lite/ – addons för Page Builder

Plugins som nämns ovan är inte obligatoriska för att temat ska fungera! Men om du vill importera demoinnehåll, installera och aktivera dessa plugins innan du går till nästa steg!

1.5 Hur man börjar?

Det finns två sätt att börja bygga din webbplats med detta WordPress-tema.

 • Börjar från början med ditt eget innehåll – för att börja från början rekommenderar vi att du följer dokumentationen. Börja med framsidan, bloggen, sidhuvudet, menyn och sidfoten och lägg sedan till inre sidor.
 • Replikera demot webbplats och sedan börja därifrån – för att kopiera demot följer instruktionerna för demoinnehåll.

2. KUNDMENYER

Detta tema erbjuder 2 anpassade menyer. En för menyn och en andra för sociala.

2.1 Huvudmeny

Navigera till Utseende> Meny och lägg till din meny. Du kan kalla det “Meny 1”

Inuti temaländerna kontrollera Primärmeny

2.2 Socialt

Navigera till Utseende> Meny och lägg till din meny. Du kan kalla det “Socialt”

Inuti temaländerna kolla sociala

2.2.1 HUR DU LÄGGER TILL Olika sociala ikoner?

Allt du behöver är att lägga till sociala poster i “Länkar” -menyn. Inuti fältet “URL” lägg till den sociala sidadressen och i “Länktexten” lägg till namnet på det sociala, till exempel “Facebook”. När du lägger till den i menyn visas socialikonen automatiskt i sidfoten.

TILLGÄNGLIGA ICONS

Om du länkar till någon av följande webbplatser visas ikonen automatiskt i din meny.

 • Codepen
 • Digg
 • Dribbble
 • Facebook
 • Flickr
 • GitHub
 • Google+
 • Instagram
 • edin
 • Pinterest
 • RSS-flöde (webbadresser med /utfodra/)
 • tumblr
 • Twitter
 • Vimeo
 • WordPress
 • Youtube

3. FOOTER

Detta tema har widgeterad sidfot.

Gå till Utseende> Widgets för att hitta dina tillgängliga temavidgets.

Sidfoten är widgetad. Du kan ha en kolumn, två kolumner eller tre kolumner widgetiserad sidfot. Om du drar och släpper en widget i “Footer Widget Area” har du en kolumnfotfotområde. Om du drar och släpper två widgetar i “Footer Widget Area” har du två kolumner sidfoten och om du laddar upp tre widgets har du tre kolumner sidfot område. Du kan dra och släppa mer än tre widgets i “Footer Widget Area” och de kommer att visas under de tre kolumner widgeten.

Första kolumnen – vi använde Widget för senaste inlägg

Andra kolumnen – vi använde Text Widget

Tredje kolumnen – vi använde Custom Menu Widget

4. FRAMSIDA

Startsidan visar dina senaste inlägg. Detta är standardinställning för WordPress.

Om du inte vill använda de senaste inläggen för din hemsida kan du navigera till Inställningar> Läsning och istället för standard “Första sidan – Dina senaste inlägg” välja “En statisk sida” och välj lämpliga sidor för hem- och bloggsidan.

4.1 Framsida

4.1.1 HUR DU LÄGGER INNEHÅLL TILL HEMSIDAN?

Hela innehållet på framsidan kan läggas till i sidredigeraren. Här kommer vi att förklara vad som lades till i liveförhandsvisningen.

Första sidan använder “Framsida” mall från “Sidattribut”.

4.1.2 HEADER IMAGE

Du kan använda sidhuvudbild för olika saker (som banners, logotyp, bild …).

För att konfigurera, ändra eller ta bort sidhuvudbild navigerar du till Utseende> Header och där hittar du tillgängliga alternativ för det.

4.1.3 SIDENS INNEHÅLL

För att ha en anpassad portfölj som i live-demonstrationen måste du installera Jetpack-plugin. När du har aktiverat och anslutit din Jetpack med kontot WordPress.com ser du “Portfolio” i menyfältet till vänster.

Börja lägga till dina portföljprojekt. Första sidan använder bildportföljprojekt.

Navigera till Sidorna> Första sidan och lägg till jetpack-portföljkodkod i redigeraren. Shorcode som används i live-demonstrationen är:

[portfolio display_type = true kolumner = 3 showposts = 6]

Inuti liveförhandsvisningen använde vi 3 kolumner portföljkodkod men du är välkommen att använda 2,3,4,5,6 kolumner. Dessa är kortkoderna:

[portfolio display_type = true kolumner = 2 showposts = 6],
[portfolio display_type = true kolumner = 3 showposts = 6],
[portfolio display_type = true kolumner = 4 showposts = 6],
[portfolio display_type = true kolumner = 4 showposts = 6],
[portfolio display_type = true kolumner = 5 showposts = 6],
[portfolio display_type = true kolumner = 6 showposts = 6] 

ändra bara nummer “kolumner” och “showpost” till det nummer du vill ha.

Läs mer om Jetpack Portfolio-funktionen här: http://jetpack.me/2014/07/31/jetpack-3-1-portfolio-custom-post-types-a-new-logo-and-much-more/ och http://en.support.wordpress.com/portfolios/portfolio-shortcode/

4.2 Första sidan

Första sidan använder “Första sidan en” mall från “Sidattribut”.

Hela innehållet på den första sidan som du kan lägga till med hjälp av “Förstasidan en – nyligen inlägg”-widgeterad sidfält.

Först måste du skriva dina inlägg och försäkra dem om den kategori du vill visa på första sidan.

Navigera sedan till Utseende> Widgets och dra och släpp “Girly Front Page One – 3 Column Recent Posts”, “Girly Front Page One – 2 Column Recent Posts” eller “Girly Front Page One – 4 Column Recent Posts” widget inuti “Första sidan – nyligen inlägg” sidofält.

I live-förhandsvisningen publicerade vi 6 blogginlägg och tilldelade dem kategorin “skönhet”. Inuti “Girly Front Page One – 3 Column Recent Posts” vi kommer att visa 6 inlägg från kategorin “skönhet” på första sidan.

4.3 Framsida två

Första sidan använder “Första sidan en” mall från “Sidattribut”.

Allt innehåll för den första sidan du kan lägga till med hjälp av “Försida två – Soliloquy Slider” widgetiserade sidofält.

4.3.1 HUR DU LÄGGER TILL SLIDER

Navigera till Soliloquy-menyn och klicka på “Lägg till nytt” för att skapa skjutreglaget. Ladda upp dina bilder. Storleken på bilderna i direktförhandsvisningen är 2600x800px. Du kan dock ladda upp bilder som är mindre i höjden.

Nu måste du navigera till fliken “Konfigurera” för att konfigurera inställningarna för reglaget. Vi använder “Karisma” -reglaget.

För att lägga till skjutreglaget i sidinnehållet navigerar du till Utseende – Widgets och dra och släpp “Monolog”widget inuti “Framsida två – Soliloquy Slider” widgetiserad sidofält

5. OM SIDAN

Denna sida använder “Standardmall” som du kan hitta i “Sidattribut”.

5.1 Vänster innehållsdel

Först kommer den presenterade bilden du kan inkludera men du behöver inte. Under funktionsbilden finns sidtiteln. Under sidtiteln är innehållet från redaktören.

5.2 Sidofält

För att fylla det med innehåll navigerar du till Utseende> Widgets> Sidfält och lägger till ditt innehåll i det. Special Jetpack-funktion “Jetpack Widget synlighet” låter dig ha olika sidfältinnehåll på olika sidor med samma sidfält. Det betyder att du kan ha ett innehåll i sidofältet på sidan om och annat innehåll i sidofältet på till exempel “Nyhetssida”. Detta ger dig en stor mängd kreativ frihet! Läs mer om det här: http: //jetpack.me/support/widget-visibility/

6. SIDEMPLATER

Girly erbjuder ett par olika sidmallar. Dessa mallar lägger till flera alternativ för att hjälpa dig bygga din webbplats.

6.1 Ridsida

Navigera till sidorna och öppna en ny sida. Den här sidan använder “Rutasida” mall från “Sidattribut”!

6.1.1 BARNSIDOR

För att skapa sidor med “Grid Page” -mall måste du skapa eller redigera en sida och tilldela den till “Grid Page” -mallen från modulen Sidattribut. Denna sida visar alla underordnade sidor på denna sida med visade bilder i rutnätet. Det är perfekt för exempelvis din fallstudier, team eller tjänster. Läs mer om hur du skapar sidor och undersidor.

Navigera till sidorna och öppna en ny sida. Inuti sidattributen väljer du “Förälder: rutnätssida” för att visa innehållet på denna sida på rutnätets sida. Gör samma sak med andra barnsidor. Du kan ha så många barnsidor som du vill. Innehållet är uppdelat i 5 kolumner, det betyder att 5 barnsidor visas i en rad.

6.2 Sidan med full bredd

Navigera till sidorna och öppna en ny sida. Den här sidan använder “Sidan med full bredd” mall från “Sidattribut”!

Denna sidmall innehåller bild med full bredd, sidtitel och innehåll.

6.3 Projektsida

Navigera till sidorna och öppna en ny sida. Den här sidan använder “Portfolio-sidmall” från “Sidattribut”!

Denna sida läser dina Jetpack Portfolio Custom Post-projekt.

För att ha en anpassad portfölj som i live-demonstrationen måste du installera Jetpack-plugin. När du har aktiverat och anslutit din Jetpack med kontot WordPress.com ser du “Portfolio” i menyfältet till vänster.

Börja lägga till dina portföljprojekt. Lägg till ditt innehåll och huvudbild i Post Editor.

Förstasidan använder en presenterad bild och Projektsidan använder bild och innehåll från redaktören.

7. NYHETER

Startsidan visar dina senaste inlägg. Detta är standardinställning för WordPress.

Om du inte vill använda de senaste inläggen för din hemsida kan du navigera till Inställningar> Läsning och istället för standard “Första sidan – Dina senaste inlägg” välja “En statisk sida” och välj lämpliga sidor för hem- och bloggsidan.

7.1 Introduktion om post och “Postformat”

Använder sig av Postformat funktionen vi stylade varje inlägg format annorlunda och lagt till annat innehåll också.

Navigera först till Inlägg och skapa ett nytt inlägg.

Om den visade bilden laddas upp visas den högst upp i innehållet ovanför titeln.

“Postformat” finns tillgängliga för varje inlägg.

Vad är klibbigt inlägg och hur man väljer det?

“Klibbigt” inlägg kommer alltid ut som det första inlägget och det brukar användas för att lyfta fram ett viktigt inlägg. Mer om “klibbigt” inlägg kan hittas här: codex.wordpress.org/sticky-posts.

I lådan Publicera> Synlighet du kan välja “Stick det här inlägget på framsidan”.

Du kan välja vilket inlägg du vill ha för ditt klibbiga inlägg.

7.2 Formatera offert

För att skapa det, navigera först till Inlägg och skapa ett nytt inlägg.

Det här är koden som vi använde för offert:

Det här inlägget använder formatet "Citat" och det utformas annorlunda. När du anger det innehåll som du vill visa som offert behöver du bara markera "Citat" i rutan "Format" på höger sida under "Publicera" -menyn.. Anariel Design - About Citat Format Post, 2013

7.3 Formatera bild

Navigera först till Inlägg och skapa ett nytt inlägg. Än att välja bild från formatalternativen (visas nedan).

7.4 Formatera galleri

Navigera först till inlägget och skapa ett nytt inlägg. Välj sedan galleri från formatalternativen (visas nedan). Vi använde Jetpack Tiled Galleries för den här trevliga bildlayouten.

7.5 Formatera video

Navigera först till inlägget och skapa ett nytt inlägg. Välj sedan video från formatalternativen (visas nedan). Om du aktiverar Jetpack-plugin kan du lägga till en Youtube-videolänk i redigeraren för att ha en fungerande video.

7.6 Höger sidofält

För att fylla det med innehållet navigerar du till Utseende> Widgets> Höger sidofält och lägger till ditt innehåll i det. Special Jetpack-funktion “Jetpack Widget synlighet” låter dig ha olika sidfältinnehåll på olika sidor med samma sidfält. Det betyder att du kan ha ett innehåll i den högra sidofältet på nyhetssidan och annat innehåll i den högra sidofältet på exempelvis “Om sida”. Detta ger dig en stor mängd kreativ frihet! Läs mer om det här: http: //jetpack.me/support/widget-visibility/

8. BUTIK

8.1 Hur du ställer in butiksprodukter på din sida?

Innan du börjar med att ställa in din butiksida måste du installera WooCommerce-plugin: http://wordpress.org/plugins/woocommerce/.

Eftersom detta inte är ett WooCommerce-tema utan ett tema som stöder detta plugin och det är utformat för det kommer vi inte att förklara hur WooCommerce-plugin fungerar. Läs mer om att ställa in din butik och använda WooCommerce-plugin här: http://www.woothemes.com/woocommerce/

8.2 Hur man lägger till innehåll på butiksidan?

Den här sidan använder “Woocommerce-sida” mall från “Sidattribut”!

Butiksida drar produkter som du lägger till i WooCommerce – Products

8.3 Storleken på produktbilden

Navigera till WooCommerce> Inställningar> Produkter och ställa in “Produktbildstorlekar” så här:

Vi använder storleken 706x706px för produktbilden.

9. KONTAKTSIDA

Den här sidan använder “Standard” -mall som du kan hitta i “Sidattribut”.

Själva kontaktformuläret är byggt med Jetpack Contact Form men du är fri att använda något annat fungerande kontaktformulär.

10. DEMOINNEHÅLL

Om du vill replikera demosidan innan du börjar redigera och lägga till ditt eget innehåll är dessa steg du behöver följa:

 • Installera alla plugins som används i demonstrationen. Plugins listas nedan.
 • Importera XML-fil, widget-inställningar (WIE-fil) med hjälp av ett klick Demo-importplugin.
 • Ställ in primär i Utseende »Menyer.
 • Ställ in en statisk förstasida i Inställningar »Läsning.

10.1 Plugins som används med detta tema:

1. Girly har “Jetpack” -plugin för WordPress som laddar din webbplats med funktioner hittills endast tillgängliga på WordPress.com. Denna plugin används för widgetens synlighet, kaklat galleri, kontaktformulär…

2. Soliloquy Slider

3. WooCommerce: http://wordpress.org/plugins/woocommerce/ – används för butiksida

4. Elementor: https://wordpress.org/plugins/elementor/ – Sidbyggare

5. Beaver Builder: https://wordpress.org/plugins/beaver-builder-lite-version/ – Page Builder

6. Ultimate addons för Beaver Builder: https://wordpress.org/plugins/ultimate-addons-for-beaver-builder-lite/ – addons för Page Builder

Plugins som nämns ovan är inte obligatoriska för att temat ska fungera! Men om du vill importera demoinnehåll, installera och aktivera dessa plugins innan du går till nästa steg!

10.2 Importera demoinnehåll

För att importera demoinnehållet installerar du ett One Click Demo-importplugin. Navigera till Utseende »Importera demoinnehåll och välj XML-, WIE- och DAT-filerna längst upp i detta dokument.

10.3 Ställ in huvudmenyn

Navigera till Utseende> Meny och lägg till din meny. Du kan kalla det “Meny 1”

Inuti temaländerna kontrollera Primärmeny

10.4 Ställ in socialmenyn

Navigera till Utseende> Meny och lägg till din meny. Du kan kalla det “Socialt”

Inuti temaländerna kolla sociala

10.4.1 HUR DU LÄGGER TILL Olika sociala ikoner?

Allt du behöver är att lägga till sociala poster i “Länkar” -menyn. Inuti fältet “URL” lägg till den sociala sidadressen och i “Länktexten” lägg till namnet på det sociala, till exempel “Facebook”. När du lägger till den i menyn visas socialikonen automatiskt i sidfoten.

TILLGÄNGLIGA ICONS

Om du länkar till någon av följande webbplatser visas ikonen automatiskt i din meny.

 • Codepen
 • Digg
 • Dribbble
 • Facebook
 • Flickr
 • GitHub
 • Google+
 • Instagram
 • edin
 • Pinterest
 • RSS-flöde (webbadresser med /utfodra/)
 • tumblr
 • Twitter
 • Vimeo
 • WordPress
 • Youtube

11. KREDITS

Vi vill tacka alla författare till plugins, ikoner och skript som vi använder i det här temat.

Plugins och ikoner:

1. Jetpack: http://jetpack.me/ – plugin för WordPress som laddar din webbplats med funktioner hittills endast tillgängliga på WordPress.com. Denna plugin används för widgetens synlighet, kaklat galleri, kontaktformulär…

2. Soliloquy Slider

3. WooCommerce: http://wordpress.org/plugins/woocommerce/ – används för butiksidan

4. Genericons: http://genericons.com/

5. Elementor: https://wordpress.org/plugins/elementor/ – Sidebyggare

6. Beaver Builder: https://wordpress.org/plugins/beaver-builder-lite-version/ – Page Builder

7. Ultimate addons för Beaver Builder: https://wordpress.org/plugins/ultimate-addons-for-beaver-builder-lite/ – addons för Page Builder

Bilder

Bilderna kan köpas på Photodune och Creative Market: http://photodune.net/item/difficult-choice/371450?ref=anariel7, http://photodune.net/item/profile-of-woman-with-colorful -wreath-of-flowers-valentines-day / 4158761? ref = anariel7, http://photodune.net/item/woman-eye-zone-make-up/498694?ref=anariel7, http://photodune.net / artikel / parfym / 7687796? ref = anariel7, http://crtv.mk/gkpF, http://crtv.mk/ek92, http://crtv.mk/tjeG,http://crtv.mk/hl9s , http://crtv.mk/qjnG

12. WPML

För att komma igång behöver du WPML och plugin-tillägg, det vill säga den centrala WPML Flerspråkiga CMS som alltid krävs och tillägget String-översättningar. Information om installation och aktivering av WPML finns i WPML: s startguide.

En demo av “Girly” som körs under WPML: http://theme-testing.wpml.org/girly/

12.1 Hur man ställer in och översätter huvudfunktioner i temat

Använda översättningshantering http://wpml.org/documentation/translating-your-contents/using-the-translation-editor/

Översättningshantering och funktioner – http://wpml.org/documentation/translating-your-contents/using-the-translation-editor/translation-management-features/

Översätta URL-sniglar – http://wpml.org/documentation/getting-started-guide/translating-page-slugs/

12.2 Ett exempel på hur du kan översätta strängar som kommer från temat

Hur man skannar strängar som kommer från temat – http://wpml.org/documentation/getting-started-guide/theme-localization/

Hur man översätter strängar med strängöversättning – http://wpml.org/documentation/getting-started-guide/string-translation/

12.3 Om du behöver justera för WPML-språkväxlare, lägg till detta

http://wpml.org/documentation/getting-started-guide/language-setup/custom-language-switcher/

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map