Kako ustvariti spletno mesto Podcast v programu WordPress

Na voljo je veliko storitev, ki amaterjem in strokovnjakom ponujajo možnost, da svoje poddaje delijo s preostalim spletom. Najboljši podcasterji izvajajo tudi lastna spletna mesta in tako hranijo svojo vsebino. Če še niste na tej stopnji, je zdaj pravi čas, da razmislite o gradnji spletnega mesta podcast v WordPressu!


Ustvarjanje spletnega mesta WordPress res ni tako zapleteno, in če se resnično resno ukvarjate s svojim podcastom, si oglejte. WordPress pogosto postane tipiziran kot platforma samo za blog, vendar lahko naredi veliko več. Spoznavanje platforme je tudi izjemno preprosto. Vsakdo se lahko nauči osnov v dnevu ali dveh, nato pa se loti gradnje svojih projektov.

Ugotovimo, kako sestaviti spletno mesto podcast v WordPressu s pomočjo vtičnika Blubrry PowerPress Podcasting. Najprej bomo predstavili sam vtičnik, ga nastavili in se nato podali v to, kako narediti spletno mesto.

Naj se pokvarijo!

Spoznajte vtičnik Blubrry PowerPress Podcasting

Vtičnik Blubrry PowerPress Podcasting je rešitev na enem mestu za upravljanje podcasta in objavljanje novih epizod. Podpira več vrst zvoka in videa, možnosti naročnine in celo vključuje nekaj funkcij za optimizacijo iskalnikov (SEO).

Poleg brezplačnega vtičnika ekipa, ki stoji za Blubrry, ponuja tudi rešitve gostovanja podcastov, ki se združujejo z WordPressom in analitiko podcast. Trenutno njihov imenik vključuje več kot 350.000 podkastov – tako da zagotovo poznajo svoje stvari!

Če ste novi v podcastingu, Blubrry ponuja poglobljen uvod v zadevo, ki zajema vse, kar morate vedeti – zato jo je vredno prebaviti, preden nadaljujete naprej.

Ključne funkcije:

 • Omogoča upravljanje epizod podcasta.
 • Če se odločite za njihovo uporabo, se integrira z Blubrryjevimi gostovalnimi rešitvami, odlično pa sodeluje tudi z drugimi ponudniki.
 • Podpira iTunes in Google Play Music.
 • Omogoča vam, da epizode podcasta v iTunes Directory oddate s svoje nadzorne plošče vtičnikov.
 • Poslušalcem ponudite možnosti naročnine.
 • Podpira več podcastov na enem mestu.
 • Na voljo v različnih jezikih.

Kako nastaviti vtičnik Blubrry PowerPress

Preden začnemo, smo se podrobneje seznanili z nekaterimi osnovami WordPress-a, ki jih boste potrebovali. Če želite pospešiti hitrost, boste želeli, da poiščete spletnega gostitelja in nastavite WordPress, nato pa si oglejte naš vodnik za izdelavo spletnega dnevnika. Ko končate, boste morali imeti pripravljen in zagnan osnovni spletni WordPress blog, vključno z domačo stranjo.

Preden začnete naložiti poddaje na novo spletno mesto WordPress, boste morali namestiti in nastaviti vtičnik Blubrry PowerPress. Ko je aktivirano, pojdite na PowerPress> Nastavitve. Možnosti je veliko, vendar so vse pomembne nastavitve tukaj. Najprej se pomaknite navzdol in izpolnite Naslov programa polje:

Posnetek zaslona polja z naslovom programa.

Ignoriraj Nastavitve iTunes za zdaj, saj niso pomembni za naš cilj. Pojdi na Oddelek za bloge in strani, in izberite, kje želite, da se vaš podcast prikaže – nad ali pod vsebino vaše strani. V našem primeru smo to nastavitev onemogočili in uporabili kratke kode, da predvajalnik postavimo točno tam, kjer smo želeli (razložili vam bomo, kako to storiti čez minuto):

Posnetek zaslona razdelka blogov in strani.

Spremembe shranite in se pomaknite v Možnosti predvajalnika zvoka zavihek. Tukaj lahko izberete, kateri predvajalnik bo uporabljal vaš podcast. Določili smo se z avdio predvajalnikom HTML5 – priporočena možnost Blubrryja:

Posnetek zaslona možnosti zvoka HTML5.

Preostalo je le, da epizodo podcasta naložite v svojo medijsko knjižnico WordPress in kopirate njen URL – potrebovali ga bomo v naslednjem razdelku.

Kako ustvariti spletno mesto Podcast v programu WordPress

Zdaj o ustvarjanju našega spletnega mesta podcast v WordPressu. Najprej bomo vsaki epizodi dodelili novo objavo na spletnem dnevniku, da jih bomo ločili, prav tako pa bomo morali postaviti glavo, uvod v epizodo in vstaviti Predvajalnik Blubrry. Za ta primer bomo uporabili svojo temo Zelle in program WordPress Customizer.

Začnimo z glavo. Na nadzorni plošči WordPress se pomaknite do Objave> Dodaj novo. Navedite svojo novo objavo – po možnosti se nanaša na ime epizode podcasta ali njeno številko – in kliknite modri gumb, da ga objavite. Morda boste morali dodati svojo objavo v meni, če je še nimate.

Nato pojdite na Videz > Customizer, poiščite svojo novo objavo v blogu in kliknite na Vrstni red odsekov zavihek. Pod 1. oddelek in 2. oddelek padajočih padcev, dodajte Naš poudarek odsek do prvega, ki mu sledi Kratke kode slednjim tako:

Zavihek Razporeditev znotraj prilagajalnika.

Nato pojdite na Odsek z velikim naslovom> Parallax učinek. Omogočite nastavitev in zamenjajte glavno sliko z eno po svoji izbiri, nato pa pojdite na Velik naslov > Vsebina in dodajte nekaj besedila, da dopolnite glavo:

Odsek z vsebino na zavihku Big Title.

Od tam se premaknite na Naš poudarek oddelka in nato do Naši pripomočki za fokusno poglavje, dodajte toliko, kot želite, nato dodelite nekaj slik in besedila, ki opisujejo vaš podcast in njegovo zadnjo epizodo:

Kartica widgeti Naš fokusni odsek.

Končno pojdite v Oddelek za kratke kode in kliknite na Zelle spodaj, kjer piše Uredite možnosti kratke kode.

Tukaj bomo dodali [powerpress url = "http://example.com/path/to/media.mp3"] v Kratka koda polje za prikaz naše datoteke podcast na strani. Prepričajte se, da ste primer vzorčnega URL-ja zamenjali z lokacijo svoje medijske datoteke:

Kartica Oddelek Kratke kode.

Ko shranite spremembe, so to vsi deli na naši strani podcast! Če želite namesto ene epizode vstaviti seznam predvajanja, lahko nadomestite zgornjo kratko kodo z [powerpress_playlist], in samodejno bo vključil zadnjih deset epizod vašega podcasta.

Če želite več informacij o tem, kaj lahko dosežete s kratkimi kodami Blubrryja, si oglejte ta ukazni obrazec.

Oglejmo si naše končno spletno mesto:

Naš primer spletnega mesta podcast v WordPressu.

Čeprav je program WordPress Customizer priročen za izdelavo vašega spletnega mesta, boste morda namesto tega uporabili ustvarjalca strani. Priporočamo MotoPress, ki se dobro združuje z Zelle.

Zaključek

Zamisel, da bi v WordPressu spletno stran za podcast pripravili iz nič, bi bila morda zastrašujoča, v resnici pa je precej preprosta. Naše priporočilo je, naj bodo stvari na začetku preproste in vaš podcast pustite, da vse govorijo!

Oglejte si, kako lahko spletno mesto podcast v programu WordPress zaženete in zaženete:

 1. Izberite dober spletni strežnik WordPress.
 2. Namestite WordPress, primerno temo in vtičnik Blubrry PowerPress Podcasting.
 3. Ustvarite domačo stran, nastavite glavo in ustvarite uvod za svoj podcast s pomočjo orodja za prilagoditev WordPress-a.
 4. Za upravljanje in vstavljanje podkastov v WordPress uporabite Blubrry.

Imate kakšna vprašanja o ustvarjanju spletnega mesta podcast v WordPressu? Vprašajte stran v spodnjem razdelku za komentarje!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map