Kako prilagoditi WordPress Back End (i zašto to želite)

Kao što većina vas možda zna, teme su sastavni dio WordPress-a. Omogućuju vam jednostavno prilagođavanje prednjeg dijela web lokacije, a tu je i tema za gotovo svaki stil dizajna. Međutim, što ako želite prilagoditi stražnji kraj WordPress-a?


Kao što se događa, tamo su teme za WordPress stražnji kraj također, iako nisu toliko poznate kao njihov braća i sestre. Također (i pomalo zbunjujuće) dolaze u obliku dodataka – objasnit ćemo kako to funkcionira kasnije.

U ovom ćemo članku govoriti o tome zašto želite prilagoditi stražnji kraj WordPressa, predstaviti nekoliko dodataka koje možete koristiti za to, a zatim na kraju kako to učiniti. Započnimo!

Zašto želite prilagoditi stražnji kraj WordPress-a

Prednosti prilagođavanja prednjeg dijela vaše web stranice su očite, ali ne toliko kada se radi o vašem stražnjem dijelu. Budući da nije prednji i središnji element vaše web lokacije, često se zanemaruje. Međutim, prilagođavanje vašeg stražnjeg dijela donosi čitav niz prednosti, uključujući:

 • Povećana upotrebljivost reorganizacijom odjeljaka, dodavanjem ili onemogućavanjem istih prema potrebi.
 • Pojačanje slike vašeg branda među vašim timom.

Također, argumentirano osjeća bolje upotrijebiti atraktivan stražnji kraj – zadana nadzorna ploča WordPress-a može biti malo jaka, a jednostavna izmjena može poboljšati korisnikov doživljaj.

Bez obzira na sve stvari, preuređivanje stila vašeg WordPress zadnjeg dijela nije strogo potrebno – ali s obzirom na to koliko je to lako učiniti i koristi koje steknite, vrijedno je truda.

Tri dodatka za prilagodbu stražnjeg dijela WordPress-a

WordPress ne podrazumijeva funkcionalnost tema za krajnji kraj, tako da se za postizanje našeg krajnjeg cilja moramo pouzdati u dodatke. Odabrali smo tri najkvalitetnija dodatna tema za krajnje teme, a kasnije ćemo uzeti jedan od njih i pokazati vam kako ga koristiti.

1. Plavi administrator

Dodatak Blue Admin omogućuje vam da provedete čist i jasan remont stila na vašu WordPress nadzornu ploču. Odličan je izbor za one od vas koji favoriziraju minimalizam.

2. Ravnavost

Ako vam se sviđa zadani stil WordPress nadzorne ploče, razmislite o upotrebi Flattyja. Ovaj dodatak ne uvodi nikakve glavne popravke stila – umjesto toga omogućuje vam da ga prilagodite pregršt značajki robne marke..

3. WPShapere (premium)

Od svih dodataka na ovom popisu, WPShapere vam pruža najnaprednije mogućnosti prilagođavanja. Ovo je definitivno alat za odabir ako tražite potpuni remont nadzorne ploče.

Kako prilagoditi stražnji kraj WordPress-a pomoću Blue Admina (u 2 koraka)

Iako smo razgovarali o tri izvrsna alata za prilagodbu stražnjeg dijela WordPress-a, u ovom odjeljku fokus nam je Blue Admin dodatak. Ovo posebno rješenje stupa na snagu odmah nakon aktivacije, zbog čega je idealno prikazati što ove vrste alata mogu postići:

Akcijski dodatak Blue Admin.

Nakon što instalirate dodatak, odmah ćete primijetiti promjenu nadzorne ploče. Dodatak će cijeli vaš stražnji dio preurediti u plavo-bijelu shemu boja – što je nalik Facebooku. Osim koraka koje ćemo u nastavku opisati, jedina druga dostupna opcija je promjena zadanih postavki boje – što možete učiniti iz Plavi administrator> Shema boja zaslon na nadzornoj ploči.

Korak # 1: Izmijenite alatnu traku nadzorne ploče

(Usput, dobro je napraviti sigurnosnu kopiju web stranice prije nego što napravite ozbiljne eksperimente s ovim dodatkom. Znate, za svaki slučaj …)

Također, za one od vas koji žele pogledati druge mogućnosti prilagođavanja stražnjeg dijela, to smo već pokrili u prošlosti:

 • Kako prilagoditi korisničko sučelje WordPress-a.
 • Kako napraviti WordPress Editor da izgleda kao vaša prednja web stranica.

Osim što je promijenio stil vašeg stražnjeg kraja, Blue Admin omogućuje vam i prilagođavanje alatne trake nadzorne ploče (tj. Navigacijske trake koja se nalazi na vrhu zaslona):

Alatna traka nadzorne ploče WordPress.

Da biste započeli, kliknite na Blue Admin , a zatim pritisnite gumb Omogućiti gumb ispod Prilagođeni Adminbarski izbornici:

Omogućivanje postavke izbornika prilagođene administratorske trake.

Odavde, idite na Izgled> Izbornici i stvorite novi izbornik pomoću imena koje ćete prepoznati. U ovom slučaju, išli smo s Alatna traka na nadzornoj ploči i postavite svoje mjesto prikaza kao Plavi administrator: Izbornik Administrator:

Dodavanje novog izbornika u WordPress.

S novim izbornikom spreman je trenutak da ga isprobate. Možete dodati stranice, postove, prilagođene vrste posta, pa čak i veze na njih slično bilo kojem drugom izborniku. Jednostavno odaberite predmete koje želite na widgetu s lijeve strane Struktura izbornika, i kliknite na Dodaj u izbornik. Nakon što spremite promjene, nove će se stavke prikazati na vrhu vaše nadzorne ploče:

Pogledajte naš ažurirani izbornik.

U našem primjeru dodali smo vezu na našu početnu stranicu, a drugu na primjerenu stranicu. Preporučujemo da svoje popunite bilo kojim dijelovima web mjesta koji zaslužuju posebnu pozornost. Na taj način im će biti samo jedan klik.

Korak # 2: Prilagodite stranicu za prijavu

Uz prilagođavanje stražnjeg dijela, dodatak Blue Admin omogućuje nam i podešavanje stranica za prijavu. Da biste to učinili, morate omogućiti odgovarajuću značajku unutar Blue Admin kartica:

Omogućavanje mogućnosti prilagođavanja stranice za prijavu.

Jednom omogućeno, a postavke unutar istog widgeta pojavit će se gumb. Klikom na ovu tipku preusmjeravate na stranicu s dva odjeljka – jedan za prilagođavanje obrasca za prijavu i drugi za podešavanje pozadine:

Neke od mogućnosti prilagodbe stranice za prijavu dostupne su kod Blue Admina.

Izmjena ovih postavki prilično je jednostavna – u većini slučajeva jednostavno ćete trebati unijeti nove šesterokutne kodove boja za svaki pojedini odjeljak. Ovim alatom možete prepoznati boje koje želite koristiti zajedno s njihovim heks kôdima. Nakon što ih imate, jednostavno ih zalijepite na odgovarajuća polja i pritisnite Spremi promjene gumba i gotovi ste!

(Više detalja potražite u prilagođavanju stranice za prijavu potražite u našem drugom vodiču.)

Zaključak

Postoji nekoliko načina prilagodbe stražnjeg dijela WordPressa, ali upotreba dodataka je najjednostavnija od svih. Omogućuju vam da proširite svoju robnu marku na pozadinu i prilagodite se stvarima kako biste učinili što korisnijim onima koji joj pristupaju.

U ovom smo vam dijelu pokazali kako prilagoditi stražnji dio pomoću dodatka Blue Admin – iako se koraci mogu prilagoditi bilo kojem rješenju.

Kakve ćete se prednosti nadati dobivanju promjene izgleda stražnjeg dijela WordPressa? Podijelite svoje misli s nama u odjeljku s komentarima u nastavku!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map