Hvordan importere fra Google Dokumenter til WordPress (Bruke Jetpack)
Er du fan av Google Dokumenter? Det er du sikkert. Det er et fantastisk verktøy takket være det enkle samarbeids- og formateringsfunksjonene. Det var imidlertid ikke så fantastisk om du ville importere fra Google Docs til WordPress …inntil nå.
Takket være teamet hos Automattic er det nå mulig importer innlegg direkte fra Google Docs til WordPress-nettstedet ditt som er hostet med Jetpack-pluginen. Og i dette innlegget vil jeg gi deg en detaljert veiledning om hvordan du gjør nettopp det!
⚠️ Siden tidspunktet dette innlegget ble publisert, har muligheten for å integrere Google Docs med WordPress via Jetpack sluttet å virke. Følgende råd er ikke lenger oppdatert og bør brukes som referansemateriale.
Trinn for trinn: Hvordan importere fra Google Docs til WordPress ved hjelp av Jetpack
Foreløpig er den eneste måten å dra nytte av den nye importen fra Google Docs til WordPress-funksjonen gjennom Jetpack-pluginen. For det formål skal jeg starte denne opplæringen med en rask guide til hvordan du installerer og konfigurerer Jetpack.
Jeg vet at det er en anstendig sjanse for at du allerede bruker Jetpack. Så hvis det er du, kan du gjerne hoppe videre til neste seksjon der resten av magien skjer.
Trinn 1: Installer og konfigurer Jetpack for nettstedet ditt
For våre formål er Jetpack en gratis plugin som du kan installere direkte fra WordPress.org-katalogen. Kom i gang ved å installere og aktivere det:
Når den er aktivert, vil Jetpack gi deg en melding om å koble deg til WordPress.com-kontoen din. Gå videre og klikk på Koble til WordPress.com knapp:
Hvis du ikke har en WordPress.com-konto, må du opprette en nå. Hvis du allerede har en, vil Jetpack enten:
- Vis deg som innlogget (det er det som skjedde med meg på skjermdumpen)
- Be deg logge inn.
Med en gang du Godkjenn gir Jetpack tilgang til nettstedet ditt, vil Jetpack prøve å overbevise deg om å velge en betalt plan. Men du trenger ikke en betalt plan for å importere fra Google Docs til WordPress. Så vel å klikke Velg gratis:
Og nå er Jetpack tilkoblet! Du er klar til å gå videre til de spesifikke trinnene som trengs for å importere fra Google Docs til WordPress
Trinn 2: Installer og autoriser WordPress.com-tillegget for Google Docs
Merk – hvis du allerede hadde Jetpack installert før du leste denne opplæringen, er det her du bør starte.
I utgangspunktet involverer de resterende trinnene:
- Installere GooglePress-tillegget WordPress.com
- Autentisering av tilleggsadgangen til WordPress.com-kontoen din
- Velge hvilke av nettstedene som er koblet til WordPress.com du vil aktivere importfunksjonen på.
Det er mange autentiseringstrinn du trenger å fullføre, men ingen av dem er spesielt kompliserte.
For å starte, gå til “WordPress.com for Google Docs” -tillegget og installer det i Google Docs ved å klikke på + Gratis knapp:
Google bør åpne et Google Docs-vindu automatisk. Bare klikk Fortsette for å gi WordPress.com add-on tillatelse til å kjøre:
Når du klikker Fortsette, en standard Google-tillatelsesboks skal dukke opp. Klikk Tillate for å gi WordPress.com-tillegget tillatelsene det trenger å importere fra Google Docs til WordPress:
Og nå har du autorisert WordPress.com-tillegget til å bruke Google Docs! Neste trinn, autoriser WordPress.com-tillegget for å bruke WordPress-nettstedet. Jeg sa det! Det er mye autorisering som skjer.
Trinn 3: Gi WordPress.com add-on tilgang til WordPress
For å gi WordPress.com-tillegget tilgang til de valgte WordPress-nettstedene, må du starte det fra Google Docs. Gjør det ved å klikke Tillegg → WordPress.com for Google Dokumenter → Åpne:
Du bør se et WordPress-vindu dukke opp på høyre side av Google Docs-grensesnittet. I det vinduet, klikk på Autorisere knapp:
Og nå, gjettet du det … flere godkjenninger. Du bør se et WordPress.com-vindu som ber deg om å godkjenne tilgang til et av Jetpack-tilkoblede nettstedene. Hvis du ikke allerede er logget inn på WordPress.com, må du gjøre det først.
Velg først nettstedet du vil koble til Google Docs fra rullegardinmenyen. Klikk deretter Godkjenn:
Deretter må du faktisk oppgi innloggingsdetaljene dine for nettstedet du prøver å koble til. Ja, ett autorisasjonstrinn til. Det er mange trinn, men det er godt å vite at ingen noensinne vil få muligheten til å importere fra Google Docs til WordPress uten din tillatelse!
Bare logg inn på kontoen din slik du normalt gjør:
Og du skal endelig være ferdig! Hvis alt gikk etter planen, vil du bli omdirigert tilbake til Google Dokumenter der du nå har det Lagre utkast muligheten for det valgte nettstedet.
Hvis du vil koble til flere nettsteder, kan du klikke på LEGG TIL WORDPRESS SITE knappen nederst i WordPress.com Google Docs-tillegget:
Hvordan du faktisk importerer fra Google Dokumenter til WordPress
På dette tidspunktet skal alt være riktig konfigurert. Men hvordan fungerer selve importprosessen? Og hva som blir importert?
Jeg viser deg et raskt eksempel. La meg bare skrive opp et dummy innlegg med noen bilder og tekstformatering raskt …
OK, slik ser dummyinnlegget mitt ut. For å lagre det som et utkast på det tilkoblede WordPress-nettstedet mitt, trenger jeg bare å klikke på Lagre utkast knapp:
Etter å ha lagret utkastet, hopper jeg over til dashbordet mitt for det nettstedet og …
Der er den! Lagret som utkast. Legg merke til hvordan innleggstittelen i WordPress er den samme som filnavnet i Google Docs.
Innlegget er der, men kommer formateringen også gjennom når du importerer fra Google Docs til WordPress?
Jepp! Du kan se at bullet-listen, understrekingen, fetningen og overskriftene alle kom perfekt gjennom:
Alle bilder du laster opp til Google Dokumenter, vises også i det vanlige mediebiblioteket.
Det beste av alt er at hvis du noen gang gjør endringer i Google Docs-versjonen av innlegget ditt, er det enkelt å synkronisere disse endringene tilbake til WordPress ved å klikke på Oppdater utkast-knappen:
Det er bare en ting å huske – du må fremdeles legge til noen detaljer i WordPress-innlegget ditt fra WordPress-redigereren. Disse inkluderer:
- Velge en kategori for innlegget ditt.
- Legger til alt-tekst for bildene dine.
- Velge en snegl for permalinket til innlegget ditt.
- Fortelle koblinger for å åpne i en ny fane eller legge til
ingen følgere
tags. - Bruke en kortkodebygger for å legge til dynamisk innhold.
Hvis du har ytterligere spørsmål om hvordan du importerer fra Google Docs til WordPress, kan du la dem ligge i kommentarene, så prøver jeg å hjelpe!