10 saker du behöver göra direkt efter att ha startat en WordPress-webbplats

“Jag har precis lanserat min nya WordPress-webbplats … Vad nu?” – du tänker.


Så din webbplats är äntligen tillgänglig för världen, och det är fantastiskt! Du kan börja använda det för att främja dina mål och så småningom växa din blogg / företag / portfölj eller vad du än vill.

Men det finns fortfarande en handfull saker du bör göra direkt efter att du startat en WordPress-webbplats för att skapa dig själv för framgång:

1. Se till att du är synlig för sökmotorer

Det enda du behöver göra är att låta Google indexera din WordPress-webbplats.

Trots att WordPress i de flesta fall ställer in det korrekt på egen hand under installationen, kan det inte skada att kontrollera om saker är i ordning.

Gå bara till din wp-admin, då Inställningar / läsning.

Leta efter “Synlighet i sökmotorerna” och se till att kryssrutan märkt “Avskräcka sökmotorer från att indexera denna webbplats” fortfarande okontrollerat:

seosynlighet

2. Integrera din webbplats med Google Analytics

Google Analytics är ett spårnings- och marknadsföringsverktyg som varje webbplatsägare bör använda.

Det spårar din publik och deras handlingar på din webbplats. Det kommer med detaljerad information om allt som är relaterat till webbplatsens innehåll och besökare, till exempel de mest visade sidorna, konverteringsfrekvenser, antalet besök per dag, djupgående användarprofiler, avvisningsfrekvenser och mycket annan viktig statistik.

Verktyget är gratis och kan enkelt integreras med din WordPress-webbplats genom en inbäddningskod från Google. Alternativt kan du använda ett plugin som Google Analytics av ​​MonsterInsights.

3. Aktivera cache

Hastighet är en av nycklarna för att hålla dina besökare på webbplatsen. Vem gillar att vänta på att en sida laddas, eller hur? Ingen!

I själva verket, om en sida tar mer än 3 sekunder att ladda, överger 40% av människor den, enligt Kissmetrics.

Hur man undviker detta?

En lösning är att installera ett cache-plugin – för att minska den totala laddningstiden för sidorna. Det finns gratis cache-plugins där ute, till exempel W3 Total Cache eller WP Super Cache.

w3 total cache

Caching är en ganska komplicerad process, men för att förenkla den lite handlar det om att hämta den dynamiska utgången från en WordPress-webbplats, lagra den i cachen och sedan servera den till alla nya besökare från den cachen, istället för att be WordPress att generera den på nytt. Att göra det på detta sätt tar mycket mindre tid.

4. Skaffa dig ett CDN

Ett annat rekommenderat steg är att ansluta din webbplats till en CDN-tjänst (Content Delivery Network). En CDN är en lösning som tar innehållet från din webbplats och lagrar det på ett nätverk av servrar runt om i världen. När en besökare kommer till din webbplats får de serveras från den plats som är närmast dem. Därför kan de se din webbplats mycket snabbare än de annars skulle göra.

Några av de mest populära CDN: erna inkluderar: MaxCDN, CloudFlare, Amazon CloudFront. (Om du vill ha något gratis är det CloudFlare.)

5. Installera ett backup-plugin

Backup-plugins kommer att hålla webbplatsens innehåll på ett säkert ställe, om något dåligt någonsin skulle hända och du måste återställa din webbplats till ett tidigare fungerande tillstånd.

Jag kan verkligen inte betona det här tillräckligt. Backup-plugins är verkligen ovärderliga!

En av de bättre och extremt prisvärda lösningarna just nu är den personliga prenumerationen på Jetpack-plugin. För det låga priset på $ 3,50 / månad får du dagliga säkerhetskopior, återställningar med ett klick, skräppostfiltrering och 30-dagars backuparkiv.

6. Förbättra säkerheten på din webbplats

Det finns många dåliga saker som kan hända med en WordPress-webbplats … hackerattacker, skadlig programvara, virus etc. Att skydda din webbplats från allt det med en brandvägg av något slag är alltid en bra idé.

Sucuri är en av de bästa WordPress-säkerhetstjänster här ute. Det tillhandahåller upptäckt och sanering av skadlig programvara, övervakar din webbplats för hacks, mildrar DDoS-attacker och mer.

Sucuri

För en gratis lösning, kolla in Wordfence Security eller iThemes Security. Båda ganska bra på vad de gör.

Du kan också använda ovannämnda Jetpack-plugin här. Om du väljer en plan som är högre uppe på stegen – $ 9 / månad – får du dagliga skanningar efter skadlig programvara och hot med manuell upplösning.

7. Ställ in Google Search Console

google-verktyg

Google Search Console (GSC) bör vara ett måste-objekt på din lista. Det hjälper dig att optimera din webbplats SEO-klokt och peka dig mot några av de problem med strukturen på din webbplats som du bör ta itu med – för att göra både dina besökare och Google lyckliga.

Mer specifikt, med GSC, kan du lära dig om saker som: hälsan för din interna länkstruktur, externa länkar som pekar på din webbplats, eventuella sitemap-problem, dina populära nyckelord, indexeringsstatusen för din webbplats, all crawlstatistik och fel, säkerhetsfrågor och mycket mer. En riktig guldgruva.

8. Ändra dina inloggningar

Det enklaste sättet att bryta sig in på din WordPress-webbplats är att bara gissa din inloggning och lösenord. Så abstrakt som det låter är det verkligen fallet. Det finns mjukvaruskript och bots som går igenom hundratusentals lösenord och försöker lyckan med var och en.

Det är därför du måste se till att dina inloggningsuppgifter är tillräckligt starka.

Några saker du kan göra:

 • Skapa en ny användarprofil för alla redigeringsändamål – rollen som “Editor.” Du kan göra det i wp-admin, Användare / Lägg till nytt.
 • Begränsa de inloggningsförsök som är tillåtna innan webbplatsen är låst. Du kan göra det med ett plugin som WP Limit Login-försök.
 • Använd bara säkra lösenord.
 • Lagra dina lösenordsdata med LastPass.

9. Ändra din webbplats grundläggande information

Anpassa din webbplats titel, tagline, tidszon och favorit. Det är mycket viktigt att ha en identitet, Google kommer att uppskatta det.

Gå till din WordPress-instrumentbräda och sedan till Inställningar / Allmänt.

titel

Ändra också din permalänkstruktur. Använd något som är vänligt och beskriver innehållet på varje enskild sida.

För att ändra permalänkstrukturen, gå till inställningar igen och klicka sedan på permalänkar. Du ser ett par möjligheter där. Det bästa alternativet är att använda din postnamn i webbadresserna:

permalänkar

10. Skapa en sitemap.xml-fil

sitemap.xml är en fil som visar alla webbplatsens webbadresser. Google använder den här filen för att förstå hur din webbplats är organiserad och vilken typ av information finns där. Som ett resultat blir det lättare för Google att indexera allt.

För att skapa en webbplatskarta behöver du bara installera ett plugin som heter Google XML Sitemaps. Bara några klick och du är bra att gå.

Slutsats

Det sammanfattar våra tio bästa rekommendationerna för nya WordPress-webbplatser.

Visst, det finns många fler saker du kan göra, och otaliga insticksprogram som du kan få för att möjliggöra nya och spännande funktioner på din webbplats. Men var bara försiktig … inte alla plugins är säkra och optimerade. En bra tumregel är att hålla sig till de saker du verkligen behöver och som verkligen gör din WordPress-webbplats bättre på lång sikt.

* Detta inlägg innehåller affiliate-länkar, vilket innebär att om du klickar på en av produktlänkarna och sedan köper produkten, kommer vi att få en liten avgift. Inga bekymmer men du kommer fortfarande att betala standardbeloppet så det finns ingen kostnad från din sida.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map