“Trenger jeg et WordPress-sikkerhetsplugin?” – 3 ting du kan gjøre med vs uten sikkerhetsplugins
WordPress-sikkerhetsplugins er veldig populære blant plattformens brukere, og de kan være ganske nyttige. Samtidig trenger ikke alle nettsteder dem. I noen tilfeller kan bruk av en dårlig kodet sikkerhetsplugin bremse nettstedet ditt, eller legge til en rekke funksjoner du ikke trenger. Spørsmålet er: “Trenger jeg en WordPress-sikkerhetsplugin?”
Det fine med WordPress er at du ikke trenger en sikkerhetsplugin for å “herde” nettstedet ditt. Du kan implementere mange av funksjonene slike plugins tilbyr manuelt. Samtidig kan en alt-i-ett-sikkerhetsløsning være mye mer praktisk.
I denne artikkelen skal vi utforske tre av de vanligste WordPress-sikkerhetsfunksjonene, og forklare hvordan du kan implementere dem manuelt eller gjennom en plugin. På den måten vet du hvordan du velger det beste alternativet for hvert tilfelle. La oss grave deg inn!
Contents
Hvorfor du kanskje vil ha WordPress-sikkerhetsplugins for nettstedet ditt
WordPress-sikkerhetsplugins kan komme til nytte, men de er ikke alltid den beste løsningen.
Det er mange WordPress-sikkerhetsplugins tilgjengelig online, og de fleste av de populære valgene er alt-i-ett-løsninger. Det betyr at de (vanligvis) lar deg takle alt fra innloggingssikkerhet til tilgangsbegrensning ved hjelp av et enkelt verktøy. Disse typer plugins kan være veldig nyttige hvis du driver et stort nettsted som trenger beskyttelse fra alle vinkler. I tillegg er det ofte enklere og mindre risikabelt å legge til en enkelt plugin enn å installere tre eller fire for å målrette spesifikke sårbarheter.
Hovedproblemet med denne typen verktøy er at når de prøver å takle alle aspekter av WordPress-sikkerhet, kan de bli oppblåst. Det betyr at du får dusinvis av innstillinger og funksjoner å håndtere, når du kanskje bare trenger en eller to for et lite nettsted. Med det i tankene, vil vi vie resten av dette innlegget til å hjelpe deg med å svare på spørsmålet: “Trenger jeg en WordPress-sikkerhetsplugin?”
Hvordan svare på spørsmålet: “Trenger jeg en WordPress-sikkerhetsplugin?”
Nå som vi har diskutert de generelle fordeler og ulemper med sikkerhetsprogramtillegg, kommer vi til å lede deg gjennom noen av de vanligste – og nyttige – funksjonene. Vi vil også diskutere alternative metoder for å håndtere hvert problem, slik at du kan finne den beste løsningen for deg.
1. Harding av innloggingssiden
Å blokkere brukere midlertidig etter gjentatte påloggingsforsøk er en smart måte å beskytte nettstedet ditt.
Påloggingssider er et av de mest fristende målene på nettstedet ditt. Å herde disse sidene betyr å gjøre det vanskeligere for angripere å få tilgang til nettstedet ditt ved å skjule informasjon om påloggingsfeil, tvinge brukere til å oppgi e-post i stedet for brukernavn, og så videre. Disse tiltakene fungerer fordi de gir mindre informasjon til angripere uten å påvirke brukervennligheten.
Mange WordPress-sikkerhetsplugins, for eksempel Wordfence Security, gjør en god jobb med å herde påloggingssidene dine. Problemet er at de også pakker massevis av ekstra funksjoner som ikke er relatert til problemet. Trenger du en WordPress-sikkerhetsplugin for å herde påloggingssidene? Ikke nødvendigvis, siden det er andre tilgjengelige alternativer.
Det kan for eksempel være lurt å bruke en mer målrettet plugin, for eksempel påloggingsforsøk for WP Limit. Denne pluginen setter et lokk på antall påloggingsforsøk som folk får før de midlertidig blir låst ute:
Det er også den manuelle ruten du bør vurdere. Med WordPress kan du både skjule påloggingsfeil manuelt og tvinge folk til å logge inn ved hjelp av e-postadresser. Hvis du ønsker å implementere en av disse funksjonene, kan du enkelt gjøre det uten en plugin.
2. Databasesikkerhet
Databaser er der WordPress-informasjonen din blir lagret.
WordPress-databaser lagrer all informasjonen på nettstedet ditt. De kan være sårbare for angrep hvis du bruker plattformens standardprefiks når du navngir dem. I tillegg må du også sikkerhetskopiere dem regelmessig – sammen med resten av siden din – hvis du vil spille det trygt.
Sammen med de åpenbare fordelene ved å sikkerhetskopiere dataene dine, gjør det å endre databasens prefiks det vanskeligere for angripere å få tilgang til dem. Noen sikkerhetsplugins, for eksempel All In One WP Security og brannmur, gjør det enkelt å implementere begge løsningene:
På den annen side er det ganske enkelt å endre WordPress-databasens prefiks manuelt. I tillegg bør du absolutt se nærmere på en egen sikkerhetskopiløsning som lar deg automatisere prosessen. For eksempel lar UpdraftPlus deg planlegge sikkerhetskopier automatisk, noe som er noe de fleste WordPress-sikkerhetsprogramtillegg ikke tilbyr.
3. Brannmurfunksjonalitet
Enkelt sagt, brannmurer lar deg blokkere uønskede tilkoblinger, enten du er på din personlige datamaskin eller webhotellserveren. For å være rettferdig, er det ikke alle de gjør det, men det er tilfeldigvis deres viktigste salgsargument.
WordPress inkluderer ikke en brannmurfunksjon utenfor boksen, noe som er å forvente, siden det kan være vanskelig å implementere, avhengig av serveroppsettet. De er imidlertid et av de beste alternativene som er tilgjengelige hvis du er bekymret for brute force eller DDoS-angrep på nettstedet ditt.
Trenger jeg en WordPress-sikkerhetsplugin for å implementere en brannmur? I dette tilfellet er svaret sannsynligvis ja, siden plugins gjør det enkelt å implementere blokkeringsfunksjoner på nettstedet ditt. For eksempel inkluderer All In One WP-sikkerhets- og brannmur-plugin-en flere brannmurfunksjoner, og er lett å komme i gang med.
Når det gjelder en manuell løsning, trenger du vanligvis full tilgang til serveren din hvis du vil sette opp din egen brannmur. Dette tilgangsnivået er ikke alltid mulig. Hvis du bruker en virtuell privat server (VPS) eller en dedikert server, kan du imidlertid alltid gå den ruten hvis du er komfortabel med å samhandle med kommandolinjen din.
Ellers er det sannsynligvis bedre å holde seg med en plugin-løsning hvis du er overbevist om å sette opp en brannmur for WordPress-nettstedet ditt. Denne funksjonen er mindre nødvendig hvis du bare begynner, så hvis det beskriver deg, vil vi anbefale å fokusere på de andre funksjonene vi har dekket (i det minste til nettstedet ditt vokser litt).
Konklusjon
Ingen sikkerhetsløsninger er perfekte, men der er måter å sikre at du får mest mulig beskyttelse samtidig som du minimerer virkningen på nettstedet ditt. Trenger du en WordPress-sikkerhetsplugin for å få det til? Det kommer an på hva du prøver å oppnå. Pålitelige, godt designede sikkerhetsplugins vil bidra til å beskytte nettstedet ditt mot angripere, men noen ganger går de over bord og gjør flere endringer enn det strengt tatt er nødvendig.
I mange tilfeller kan du forbedre nettstedets sikkerhet like effektivt med en enkel manuell justering, eller med en målrettet plugin designet for bare å implementere en enkelt funksjon. I dette innlegget har vi dekket tre funksjoner som mange WordPress-sikkerhetsplugins takler, og diskutert alternative løsninger:
- Innherding av innloggingssiden: Hvis du bare vil sikre påloggingssiden din, er det best å bruke et spesialisert verktøy som WP Limit Login Attensions.
- Databasesikkerhet: Å endre databaseprefikset manuelt er det smarte trekket, og du vil også konfigurere en sikkerhetskopiløsning.
- Brannmurfunksjonalitet: Så langt brannmurer går, er en sikkerhetsplugin som All In One WP Security and Firewall vanligvis den mest effektive løsningen (og den enkleste å installere).
Har du en WordPress-sikkerhetsplugin installert på nettstedet ditt? I så fall hvilken? Del gjerne i kommentarene nedenfor.