5 stora skäl att installera WordPress Jetpack-plugin
Det stora antalet tillgängliga WordPress-plugins gör det enkelt att förstärka din webbplats på ett antal olika sätt. Att göra det kräver dock att du installerar flera plugins, var och en har sin egen specifika roll att spela. Detta drar inte bara upp din tid när det gäller att identifiera de bästa plugins för dina behov, det kan också uppblåsa din webbplats – bromsa ner den i processen. Bör du därför installera WordPress Jetpack-plugin och kanske lösa några av dessa problem?
Jetpack är, för att säga detta enkelt, en plugin som kan spela en mängd användbara roller för att ladda din WordPress-webbplats. Och skapas av ingen annan än Automattic, kan du förvänta dig att den kontinuerligt utvecklas och stöds på lång sikt.
I det här inlägget avslöjar vi fem stora skäl till varför du bör använda WordPress Jetpack-plugin. När vi är klara kommer du att chompa lite för att installera det på din webbplats!
Contents
1. Förbättrad webbplatsfunktion
WordPress är ett onödigt CMS med massor av inbyggda funktioner. Ett premium WordPress-tema ökar vanligtvis den funktionen något, även om vi ofta förlitar oss på en rad plugins för att ge alla de snygga funk som vi vill ha för våra webbplatser.
För att klippa ut flera mellanmän kommer WordPress Jetpack-plugin-packad med sådana funktioner, så att du inte längre behöver installera ett nytt plugin för varje ny funktion du önskar för din webbplats.
Gilla deras utmärkta Relaterade inlägg-modul:
Jetpacks relaterade inlägg-funktion på den här bloggen (bläddra ner för att se den under detta inlägg).
Eller modulen Dela knappar, som låter dina besökare dela ditt innehåll på populära sociala plattformar (allt som kan konfigureras; inkluderar Twitter, Facebook, Google+, Pinterest och mer):
Det ger extra front-end-funktionalitet i form av gallerier, relaterat innehåll, kontaktformulär och en mängd extra sidfältwidgets, inklusive:
- Twitter, Facebook och Google+ widgets
- En Goodreads-widget som visar din Goodreads-hylla i sidans sidfält.
- En bildwidget som låter dig enkelt lägga till bilder till alla widgetade delar av ditt tema.
- En Gravatar-widget som gör att du kan dra in din Gravatar-bild tillsammans med dina profildata.
- En inläggswidget som låter dig visa upp till tio senaste inlägg från en annan WordPress-blogg (inklusive WordPress.com).
- En kontaktinfo-widget som hjälper dig att visa viktig information om ditt företag, inklusive kartor och öppettider.
Det räcker med att säga, du kommer att vara hårt pressad för att hitta ett sådant djup av funktionalitet i någon annan ensam WordPress-plugin.
2. Trafiktillväxt och statistik
Utan trafik är din webbplats i huvudsak värdelös. WordPress Jetpack-pluginet känner igen detta genom att hjälpa dig att öka din trafik via dess publiceringsfunktion. När den har konfigurerats skjuter funktionen alla nya blogginlägg till sociala nätverk som Twitter, Facebook och Tumblr.
Dessutom distribuerar Jetpack automatiskt allt nytt innehåll till WordPress.com, vilket ger det ännu mer liten, men anmärkningsvärd exponering.
Jetpacks Traffic Stats-funktion hjälper däremot dig att hålla reda på din trafik när den lurar in:
Även om trafikdata som tillhandahålls av Jetpack inte är så detaljerade som statistiken som finns på Google Analytics och andra ledande analysplattformar, är de snabbare åtkomst och mycket lättare att smälta, tack vare ett charmigt användargränssnitt.
3. Förstärkt säkerhet
WordPress attackeras 25% oftare än något annat innehållshanteringssystem. Som sådan är det viktigt att befästa din WordPress-webbplats mot säkerhetshot.
Jetpacks skyddsfunktion är en sådan befästning, eftersom den identifierar och spärrar skadliga IP-adresser och blockerar upprepade misslyckade inloggningsförsök för att hålla hackare i avstånd.
Dessutom tillhandahåller Jetpack automatiska plugin-uppdateringar, vilket säkerställer att alla plugins är mindre sårbara för attacker.
WordPress Jetpack-insticksprogrammet har också Monitor – ett övervakningssystem för drifttid som skickar e-postmeddelanden om din webbplats någonsin går offline. Detta gör att du kan agera snabbt om en webbplats säkerhetsbrott är skylden.
4. Centraliserad webbplatshantering
Om du driver flera WordPress-webbplatser vet du hur mycket arbete det är att hantera dem alla. Inte bara måste du logga in på varje webbplats separat, utan du måste också uppdatera dem (och deras många plugins) individuellt också.
Tack och lov strömmar WordPress Jetpack-pluginet processen för att hantera flera WordPress-webbplatser med sin praktiska Hantera-funktion.
Den här funktionen gör det möjligt för administratörer att hantera flera självhostade WordPress-webbplatser från ett enda WordPress.com-gränssnitt. Mer specifikt kan du uppdatera plugins och teman massor – med bara ett klick – eller till och med aktivera plugins att uppdateras automatiskt:
Exempel på hur uppdatering av enskilda plugins görs via Jetpack Manage.
5. Sökmotoroptimering
Webbplatsens hastighet är en viktig faktor (eller inte?) När det gäller optimering av sökmotorerna, och Automattic glömde inte det när de byggde Jetpack.
Även om WordPress har inbyggda SEO-inställningar, stärker Jetpack dem med sin Photon-funktion, som förlitar sig på WordPress.coms innehållsleveransnätverk (CDN) för att påskynda laddningstider för bilder – påskynda hela webbplatsen under processen.
Genom att ladda bilder snabbt förbättrar WordPress Jetpack-plugin också användarupplevelsen. Detta är särskilt viktigt, eftersom vissa internetanvändare bara har webbplatser med cirka 400 millisekunder att ladda innan de ger upp och går någon annanstans.
Sist men inte minst har Jetpack också en automatisk skapande av webbplatskartfunktioner som gör livet lättare för sökmotorer som försöker genomsöka din webbplats.
Slutsats – varför installera WordPress Jetpack-plugin
Att installera för många plugins på din WordPress-webbplats kan vara skadligt för det med avseende på hastighet och säkerhet – men en del av lockelsen med WordPress är att enkelt kunna injicera ny funktionalitet.
För att få den balansen mellan hastighet, säkerhet och funktionalitet rekommenderar vi att du introducerar Jetpack i din webbplats plugin diet.
För att sammanfatta, här är varför du ska installera WordPress Jetpack-plugin på din webbplats:
- Förbättrad webbplatsfunktionalitet: genom relaterat innehåll, delningsmoduler för sociala medier, kontaktformulär och extra widgets.
- Trafiktillväxt: via Publicera och trafikstatistik.
- Förstärkt säkerhet: möjliggjort av funktionen Skydda.
- Centraliserad hantering: tack vare Jetpacks funktionen Hantera.
- Sökmotoroptimering: tack vare Photon och automatisk webbplatskarta.
Använder du Jetpack för att förbättra din WordPress-webbplats, eller föredrar du alternativa plugins för att få liknande jobb gjort? Låt oss veta i kommentarerna nedan!