Ovatko Premium-laajennukset ostamista? Milloin sinun pitäisi avata lompakko
Pelkällä WordPress.org-sivustolla on yli 55 000 ilmaista laajennusta, joten ei ole yllättävää, että monet WordPress-käyttäjät ihmettelevät, että ne ovat premium-laajennuksia, jotka kannattaa ostaa?
Contents
Johdanto WordPress-laajennusten hinnoitteluvaihtoehtoihin
Laajennusten kohdalla on kolme tärkeintä hinnoitteluvaihtoehtoa:
- Vapaa
- palkkio
- ”Freemium”
Ilmaisten lisäosien tärkein etu on siinä nimessä – ne eivät maksa sinulle mitään.
Toisaalta premium-liitännäiset, tahtoa maksaa sinulle maksun käytöstä. Tämä antaa heille kuitenkin mahdollisuuden tarjota erityisiä tukivaihtoehtoja. Lisäksi ne tarjoavat usein kohdennetumman niche-toiminnallisuuden kuin ilmaiset laajennukset (koska ilmainen veloitus antaa heidän kohdistaa pienemmille markkinoille). Löydät nämä laajennukset monista paikoista verkossa, kuten CodeCanyon ja oma hakemisto.
WP Product Review on esimerkki premium-laajennuksesta, joka tarjoaa paljon kohdennettuja ominaisuuksia.
Lopuksi, freemium-laajennukset tarjoavat ytimen ilmaisen version, ja sitten joko:
- Myy yksi pro-versio
- Myy useita lisäosia erityisillä premium-ominaisuuksilla
Vapaa taso sisältää joitain perustoimintoja, ja se riittää monille sivustoille. Toisaalta premium-versio sisältää lisäominaisuuksia ja enemmän tukea.
Saatat usein kohdata ilmaisia ja premium (tai freemium) -laajennuksia, jotka tekevät pääosin samoja asioita. Jos etsit laajennusta esimerkiksi sivustosi varmuuskopiointiin, voit käyttää UpdraftPlus- tai Kopiokone-ohjelmistoa, jotka molemmat ovat ilmaisia WordPress-laajennushakemistossa. Vaihtoehtoisesti voit ostaa BackupBuddyn, joka maksaa sinulle 80 dollaria vuodessa.
Joten ovatko premium-laajennukset ostamisen arvoisia? Nyt kun ymmärrät mitä vaihtoehtoja tarjolla on, tutkitaan vastausta kysymykseen tarkemmin.
Päätös siitä, onko premium-laajennus kustannustehokasta, ei ole aina helppoa. Auttaaksemme sinua ulos, tässä on viisi avainkysymystä, jotka on harkittava ennen asettamista sivustosi laajennukselle.
1. Kuinka joustava budjettisi on?
Ensimmäinen asia, joka sinun tulee harkita, on alkeellisin ero ilmaisten ja premium-laajennusten välillä – kustannukset. Jos toimit kengännauhabudjetilla, on järkevää yrittää löytää tapa saada ilmaiset laajennukset toimimaan sivustoltasi..
Se voimin eivät aina ole ihanteellisia, mutta vaikka et löydä ilmaista vaihtoehtoa, joka tekee juuri haluamasi, voit yleensä löytää vaihtoehdon, joka saa kiinni. Ja jos rahaa on vähän, se saattaa olla tarpeeksi … ainakin aloittamiseen.
2. Etsitkö erityisiä tai kapeampia ominaisuuksia?
Kun olet tarkistanut budjettisi, on aika pohtia, mitä todella etsit. Vaikka on helpointa aloittaa haku vain käytettävissä olevista laajennusvaihtoehdoista, voi olla viisaampaa tehdä “ostoslista” etukäteen. Toisin sanoen, päätä tarkat ominaisuudet ja toiminnot, joita tarvitset, sitten mene etsimään työkaluja, jotka tekevät työtä.
Tämä lähestymistapa voi tehdä lopullisesta valinnastasi paljon yksinkertaisemman. Joskus löydät sekä ilmaisia että premium-laajennuksia, jotka tarjoavat kaikki luettelosi ominaisuudet. Tässä tilanteessa ilmaisella laajennuksella on etu. Näin ei kuitenkaan aina ole. Joten milloin premium-laajennukset kannattaa ostaa?
Vaikka ilmaiset laajennukset eivät ole ehdoton, ne keskittyvät yleensä yleisempiin toimintoihin – perusominaisuuksiin, joita useimmat sivustot tarvitsevat, kuten parannettu tietoturva ja hakukoneoptimointi (SEO). Toisaalta, jos etsit lisää erikoisominaisuuksia, ilmaisia laajennuksia voi tulla vähän. Tämä tarkoittaa, että jos sivustosi on vähän syrjässä tai tarvitset hyvin erityisiä toimintoja, saatat löytää vain tarvitsemasi premium-laajennuksista.
3. Tarvitsetko enemmän toimintoja kuin mitä freemium-laajennusten ilmaiset versiot tarjoavat?
Toistaiseksi olemme keskittyneet suurelta osin ilmaisiin ja premium-laajennuksiin. On kuitenkin tärkeää olla unohtamatta kolmas hinnoittelurakenne. Monet parhaista WordPress-laajennuksista toimivat freemium-mallissa, ja ne ovat yhtä helppo löytää kuin ehdottomasti ilmaiset ja premium-työkalut. Monet niistä sijaitsevat WordPress-laajennushakemistossa, sekä kuvaukset siitä, kuinka niiden eri tasot eroavat toisistaan:
Freemium-laajennuksen valitseminen voi olla erittäin fiksu päätös. Voit saada vaikutelman sen toiminnasta kokeilemalla ensin ilmaista versiota sen sijaan, että maksat premium-liitännäisestä, jota et välttämättä tarvitse. Lisäksi nopeasti käy ilmi, riittääkö ilmaisen version tarjoamat ominaisuudet. Jos sinä tehdä päättääksesi, että tarvitset kattavamman tai kohdennetumman toiminnallisuuden, voit päivittää heti johonkin laajennuksen premium-tasosta ilman haittaa tai tietojen menetystä.
Voi olla helppo olettaa, että premium-laajennukset ovat luonnostaan ”parempia” kuin ilmaiset laajennukset. Todellisuudessa tämä on kuitenkin kaukana totuudesta. Löydät paljon ilmaisia laajennuksia, jotka ovat tarkistettuja, turvallisia ja luotettavia. Samoin, vain koska plugin maksaa rahaa, ei takaa, että se on laadukas tarjous.
Samaan aikaan arviot ja arvostelut voivat olla hyödyllinen tapa valita paras työkalu sivustoosi. Jos olet löytänyt sekä ilmaisia että premium-laajennuksia, jotka tekevät tarvitsemasi, katso, kuinka hyvin muut käyttäjät ovat arvioineet heidät, kuinka suosittuja he ovat ja kuinka äskettäin ne on päivitetty. Voit myös lukea arvosteluja ja tarkistaa, onko jokaisen laajennuksen kehittäjällä hyvä maine.
Jos tämän tutkimuksen tulokset ovat samanlaisia kunkin laajennusluokan suhteen, kiinni voi olla turvallista ilmaisella ratkaisulla. Jos premium-vaihtoehdolla on parempia arvosteluja ja se tulee hyvämaineisemmasta lähteestä, se voi kuitenkin olla kustannusten arvoinen.
5. Etsitkö pääsy 24/7 -tukeen?
Ei ole harvinaista löytää ilmaisia ja premium-laajennuksia, joilla on käytännössä samat ominaisuudet ja jotka on tarkistettu yhtä hyvin. Tämä voi johtaa sinut ihmettelemään: Milloin premium-laajennukset kannattaa ostaa, jos saat saman toiminnallisuuden ilmaiseksi?
Usein vastaus tulee tukemaan. Vaikka monilla ilmaisilla laajennuksilla on omistettu foorumeita ja yhteisöjä, tuen saaminen suoraan kehittäjiltä voi olla haastavaa. Yksi premium-laajennusten tärkeimmistä haitoista on, että niiden mukana tulee melkein aina vuoden arvoinen tuki, johon sisältyy paketti. Tyypillisesti tämä tarkoittaa, että pystyt saamaan syvemmän ja reagoivamman tuen. Voit myös saada pääsyn vain jäsenille tarkoitetulle foorumille, live-chattiin tai muihin yksinoikeudellisiin lähteisiin.
Siksi premium-laajennukset voivat olla fiksuja sijoituksia, jos haluat varmistaa, että saat aina apua tarvittaessa. Tämä on erityisen tärkeää, kun kiinnostamaasi laajennukseen liittyy paljon monimutkaisia toimintoja tai kun sivustosi luottaa voimakkaasti sen ominaisuuksiin. Muista vain, että useimmissa tapauksissa sinun on uusittava lisenssisi vuosittain, jotta tuen käyttöoikeus säilyisi.
johtopäätös
Kannattaako premium-laajennukset ostaa? Loppujen lopuksi vaikuttaa siltä, että tuhlaa maksaa jostakin, jonka voit saada ilmaiseksi. Toisaalta saatat ihmetellä, voivatko ilmaiset liitännäiset todella tehdä kaiken, mitä premium-kollegansa voivat. Totuus on, että molemmilla tyyppisillä plugineilla on paikkansa, ja ne ovat harkinnan arvoisia.
Kutsumme tässä joitain kysymyksiä, jotka haluat kysyä itseltäsi, kun valitset ilmaisten ja premium-laajennusten välillä:
- Onko budjetissasi tilaa premium-ratkaisulle?
- Etsitkö tiettyjä tai kapeita ominaisuuksia?
- Tarvitsetko enemmän toimintoja kuin mitä freemium-laajennusten ilmaiset versiot tarjoavat?
- Onko premium-vaihtoehdoilla parempia arvosteluja ja arvosteluita?
- Etsitkö pääsy 24/7 -tukeen?