5 bästa WooCommerce-alternativ: Bättre alternativ för specifika behov

Fråga alla som känner WordPress vad den bästa e-handelsplugin är och chansen är att de kommer att säga WooCommerce. Men hur är det med alla tävlingar? Finns det några WooCommerce-alternativ som erbjuder bättre eller mer unika funktioner?

Ja. Tja, för vissa situationer.

En handfull WordPress-plugins, integrationer och fristående e-handelsplattformar har specifika funktioner som gör dem mer användarvänliga under vissa omständigheter.

WooCommerce är fortfarande den bästa all-lösningen – dess popularitet backar upp det – men tänk om du vill skapa en multivendor-butik eller sälja prenumerationer? Några av WooCommerce-alternativen är ganska tilltalande.

Nedan går vi igenom några WooCommerce-alternativ som kan vara ett bättre alternativ för specifika användningsfall. Vi förklarar också varför de är bättre och några av nackdelarna i jämförelse med WooCommerce.

1. Enkla digitala nedladdningar för försäljning av digitala nedladdningar

Easy Digital Downloads (EDD) säger allt i namnet. Det förvandlar alla WordPress-webbplatser till en digital e-handelsbutik. Olika tillägg säljs för inlämning av frontend, licensiering av programvara och betalningsportar, men den grundläggande plugin skapar en butik, accepterar betalningar och hanterar marknadsföring.
EDD produktsida

Prissättning

Core plugin är gratis och tilläggarna börjar på $ 15,20. Du kan också köpa tilläggspaket från $ 108,50.

Vad det gör bättre än WooCommerce

EDD är det enklaste alternativet för att sälja digitala nedladdningar. WooCommerce stöder digital försäljning, men den har en förvirrande konfigurationsprocess, och några av de gratis avancerade funktionerna i EDD kräver betalda tillägg i WooCommerce (som Product Bundles). Easy Digital Downloads lägger till en kundvagn, rabattkoder, kundhantering och datarapportering med en installation. Om du bara säljer digitala artiklar är din instrumentpanel inte full av fysiska produktfunktioner.

Ulemper jämfört med WooCommerce

EDD är begränsat till virtuella varor. Så om du planerar att sälja fysiska produkter i framtiden är WooCommerce bäst. EDD Simple Shipping-tillägget hjälper till med fysiska artiklar, men det är begränsat (inga variabla fraktkostnader, inga rederiintegrationer och avvattningsrapportering).

Vem ska använda det?

Överväg Easy Digital Downloads för ett snabbt sätt att sälja digitala produkter och inget annat. Musik, e-böcker, fotografering och videor fungerar bra med EDD.

2. MemberPress för att sälja medlemsabonnemang

MemberPress är ett WordPress-plugin med vad som verkar som varje medlemsfunktion du behöver. Med droppinnehåll, prenumerationshantering och fantastiska prissidor, är huvuddelen av din prenumerations- eller medlemsoperation inställd.

Prissättning

 • Grundläggande plan – 129 $ per år.
 • Plusplan – 249 $ per år.
 • Pro-plan – 369 $ per år.
memberpress - WooCommerce Alternatives

Vad det gör bättre än WooCommerce

MemberPress sticker ut på grund av sitt premiumstöd. Medlemssidor är en helt annan ras jämfört med vanliga e-handelsbutiker. WooCommerce-dokumentationen är bra för snabba korrigeringar, men ibland vill du prata med en riktig person.

WooCommerce kräver också extra förlängningar för full medlemskap. WooCommerce-medlemskapspluginet är fantastiskt, men du behöver andra tillägg för filialprogram, prissidor och mer.

WooCommerce-medlemskap

MemberPress är också billigare.

Ulemper jämfört med WooCommerce

MemberPress saknar en vanlig e-handelsbutik för fastpris. Dessutom har WooCommerce stöd för fler betalningsportar.

Vem ska använda det?

Alla som behöver en komplett medlemskap eller prenumerationssvit på ett ställe.

3. Shopify för en enklare metod för e-handel

Både WooCommerce och WordPress är open source och self-host plattformar. Det betyder att du måste hitta värd och underhålla webbplatsen. Det är inte en dålig sak för de flesta, men nybörjare för webbdesign kan tycka detta skrämmande.

Det är där Shopify kommer in.

Shopify

Shopify har en komplett e-handelsbyggare med värd, domännamn, design, teman och marknadsföring, allt i instrumentpanelen.

Prissättning

 • Shopify Lite – $ 9 per månad.
 • Grundläggande Shopify – $ 29 per månad.
 • Shopify – 79 dollar per månad.
 • Advanced Shopify – 299 $ per månad.
 • Shopify Plus – Måste kontakta.

Vad det gör bättre än WooCommerce

Shopify gör att bygga en butik mindre komplicerad med alla verktyg i en instrumentbräda. Du behöver aldrig oroa dig för saker som värd, säkerhet eller uppdateringar – Shopify gör allt det åt dig.

Ulemper jämfört med WooCommerce

Du kan hitta ett större utbud av teman för WooCommerce. Det är också lättare att skala upp med WooCommerce, eftersom du har full kontroll på webbplatsen. Slutligen använder Shopify det flytande kodningsspråket, så avancerade ändringar är tuffare.

Läs mer om Shopify vs WooCommerce.

Vem ska använda det?

Shopify är bra för absoluta nybörjare som fortfarande vill ha en snygg och funktionell butik.

4. Arcadier för att skapa en multivendor-butik

Arcadier genererar en komplett multivendor-marknadsplats för allt från servicebokningar till detaljhandelsvaror. Det är fullt värd med unika funktioner som kundchattlådor, förhandlingsverktyg och sociala inloggningar.

Prissättning

 • Startplan – 34 dollar per månad.
 • Grundläggande plan – 68 $ per månad.
 • Tillväxtplan – $ 170 per månad.
 • Skalplan – 340 $ per månad.
Arcadier

Vad det gör bättre än WooCommerce

Liksom medlemssajter är multivendor-butiker svåra att hantera logistiskt. Så det hjälper till att ha en plattform dedikerad till multivendor-försäljning, tillsammans med ett bra supportteam.

WooCommerce har inte multivendor-funktionalitet, men vissa plugins tillåter det att fungera. Även om plugins (som WP Marketplace) har starka funktionsuppsättningar, kommer du att märka saker som saknas, som stöd för hyrbara varor eller förhandlingsverktyg.

WP Marketplace

Ulemper jämfört med WooCommerce

Arcadier kräver en något hög månadsavgift från början. De flesta välrenommerade WooCommerce-plugins har gratisversioner med prisvärda tillägg.

Vem ska använda det?

Alla som skapar en multivendor-webbplats från grunden. WooCommerce och ett multivendor-plugin kan vara ett bättre alternativ om du lägger till multivendor-funktionalitet till en befintlig webbplats.

5. Magento för ett högdrivet e-handelsfokuserat CMS

Om du saknar en funktion i WooCommerce, är chansen att en förlängning kan mildra problemet. Vissa människor vill emellertid hellre ha alla möjliga e-handelsfunktioner inbyggda i sitt system, utan att behöva dela ihop det förlängningspusslet. En konfiguration som denna kan hjälpa till att skala ditt företag, se hur du inte behöver undersöka ett nytt plugin för att utöka dina försäljningsmöjligheter.
Magento-klientlista

Magento är ett solid WooCommerce-alternativ för de som är mer tekniskt avancerade och letar efter något utanför WordPress.

Prissättning

Magento Commerce Starter börjar på $ 2 000 per månad, medan Magento Commerce Pro Plan börjar på 3 417 $ per månad. Det finns också en begränsad, men gratis open source-version.

Vad det gör bättre än WooCommerce

Magento är en kraftcentral e-handelsplattform som är gjord för större företag. Det är ett helt innehållshanteringssystem med nästan alla lilla e-handelsfunktioner inkluderade, utan att behöva hitta plugins eller tillägg.

Ulemper jämfört med WooCommerce

Magento är inte så svårt att konfigurera, men att konfigurera och designa tar vanligtvis en erfaren utvecklare – medan WooCommerce är ganska lätt för nybörjare.

Dessutom är den betalda Magento Commerce-versionen dyr.

Läs mer om WooCommerce mot Magento.

Vem ska använda det?

Magento är ett bra alternativ för större, växande företag med avancerade e-handelsbehov. Anpassningsmöjligheterna är legendariska med Magento, men du måste själv vara utvecklare eller ha pengar att hyra en.

Vilket av dessa WooCommerce-alternativ är bäst för dig?

Lyckligtvis är beslutet om att gå med WooCommerce ganska snittigt och torrt. WooCommerce fungerar underverk för de flesta eCommerce-butiker, men det finns sådana slumpmässiga situationer (som när du skapar en multivendor eller prenumerationssajt) när ett av dessa WooCommerce-alternativ kan tjäna dig bättre.

Och om du letar efter mer detaljerad information om de två mest populära WooCommerce-alternativen utan WordPress, kolla in våra jämförelserposter för Shopify och Magento.

Har du några andra frågor om att välja mellan dessa WooCommerce-alternativ? Låt oss veta i kommentarerna!
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me