Kuinka automaattisesti löytää ja korjata rikkoutuneet linkit WordPressistä

Kun verkkosivustosi on ollut aktiivinen jonkin aikaa, on aloitettava tiettyjen ylläpitotehtävien suorittaminen. Yksi tällainen tehtävä on varmistaa, että kaikki sisältösi linkit toimivat oikein. Tätä varten tarvitaan helppo tapa löytää ja korjata rikkoutuneet linkit WordPressistä.


Rikkoutuneiden linkkien löytäminen (ja poistaminen tai korvaaminen) on yksinkertainen tapa varmistaa, että sivustosi pysyy osana ja luotettavana. Lisäksi tämän erityisen ylläpitotehtävän suorittaminen on helppoa. Sen sijaan, että etsit vain rikkoutuneita linkkejä manuaalisesti, voit käyttää erillistä laajennusta prosessin nopeuttamiseksi.

Tässä viestissä puhumme siitä, miksi sivustollasi voi olla katkenneita linkkejä, ja mitä ongelmia tämä voi aiheuttaa. Sitten osoitamme sinulle, kuinka korjata rikkoutuneet linkit WordPressissä pluginin avulla. Mennään töihin!

Katkenneiden linkkien syyt ja vaikutukset WordPressissä

404 -virhesivu viallisesta linkistä.

Murtuneet linkit johtavat usein 404 -virhesivulle.

Oletko koskaan napsauttanut linkkiä, vain niin, että näyttöön tulee virhe, siirretään väärälle sivulle tai sanonut, että etsimääsi sisältöä ei enää ole? Jos näin on, olet havainnut katkenneen linkin – ja tiedät kuinka turhauttavaa se voi olla.

Yleensä vioittunut linkki tapahtuu, kun sivu, johon se johtaa, on siirretty tai poistettu tai jos sen URL-osoitetta on muutettu. Näissä tilanteissa sisältöön alun perin lisäämäsi linkki ei enää vie vieraita oikeaan paikkaan – siinä näkyy usein a 404 virhe sen sijaan.

Pitkäaikaisten verkkosivustojen yhteydessä on todennäköistä, että ainakin muutama rikki linkki löytyy. Sivustoja päivitetään ja päivitetään jatkuvasti, ja blogipäivä, joka on siellä yhtenä päivänä, voi helposti poistua seuraavana. Tämä on ongelma monista syistä:

 • Rikkoutuneet linkit ovat ymmärrettävästi turhauttavia käyttäjille ja voivat johtaa heidän luopumiseen sivustoltasi.
 • He voivat myös saada sisältösi kohtaamaan epäammattimaisena, epäluotettavana tai vain huolimatta.
 • Lopuksi, linkit, jotka eivät toimi, voivat olla vahingollisia sivustosi hakukoneoptimoinnille (SEO).

Vaikka tämä kaikki voi kuulostaa melko surulliselta, sinun ei tarvitse huolehtia. Vioittuneiden linkkien korjaaminen WordPressissä on oikeastaan ​​hyvin yksinkertainen prosessi. Ensin kuitenkin tarkastellaan kuinka ei käsitellä sivustosi rikkoutuneita linkkejä.

Miksi rikkinäisten linkkien tarkistaminen manuaalisesti on huono ratkaisu

Teknisesti sinä voisi korjaa sivustosi rikkoutuneet linkit manuaalisesti. Voit käydä läpi jokaisen sivun ja lähettää viestejä sivustollesi tarkistamalla kaikki linkit, jotka sisältyvät niihin. Tämä on kuitenkin uskomattoman aikaa vievä prosessi kaikilla paitsi pienimmissä sivustoissa. Lisäksi lähestyminen tehtävään tällä tavalla tarkoittaa, että sinun on jatkettava toistamista säännöllisesti ottaen huomion pois tärkeämmästä työstä.

Sen sijaan voit käyttää laajennusta sekä yksinkertaistaa että automatisoida vioittuneiden linkkien tarkistamista ja poistamista tai korvaamista. Katsotaanpa miten tämä toimii käytännössä.

Kuinka korjata rikkoutuneet linkit verkkosivustollesi pluginin avulla

Tarvitset oikean työkalun, jos haluat varmistaa, että sivustosi jokainen linkki toimii oikein. Broken Link Checker on Go-to-laajennus, jolla korjataan sivustosi linkit. Se on helppo käyttää ja erittäin muokattavissa:

Aloittaaksesi sinun on asennettava ja aktivoitava laajennus WordPress-sivustollesi. Sitten voit navigoida kohtaan Työkalut> Broken Links WordPressin sisällä aloittaaksesi sen käytön:

Katkennut linkki näkyy kojetaulussa.

Sinun ei todellakaan tarvitse tehdä mitään saadaksesi tämän laajennuksen toimimaan – se alkaa tarkistaa vioittuneet linkit heti asennettuaan ja näyttää ne sinulle kätevässä luettelossa. Näet jokaisen rikkoutuneen URL-osoitteen, sen tilan, ankkuritekstin ja sijainnin.

Voit korjata rikkoutuneen linkin viemällä URL-osoitteen päälle ja valitsemalla Muokkaa linkkiä. (Tai valitse Poista linkki linkin poistamiseksi.) Voit muuttaa sekä ankkuritekstin että itse URL-osoitteen:

Näyttö rikkoutuneiden linkkien muokkaamiseksi WordPressissä.

Työkalu saattaa myös näyttää tarvittaessa ehdotuksia siitä, mitä linkkiä voit käyttää sen sijaan. Kun olet tyytyväinen tarkistettuun linkkiin, napsauta Päivittää saada muutos elämään.

Hieno asia tässä menetelmässä on se Broken Link Checker jatkaa sivustosi skannausta, joten voit vain palata tälle näytölle ajoittain ja etsiä uusia ongelmia. Voit halutessasi myös määrittää, kuinka laajennus toimii, siirtymällä kohtaan Asetukset> Link Checker kojelaudassa:

Broken Link Checker -laajennuksen asetukset.

Täällä voit päättää, kuinka usein laajennus suorittaa skannauksen, mihin paikkoihin ja linkityyppeihin sen tulisi kiinnittää huomiota ja paljon muuta. Kun tämä työkalu on asennettu ja käynnissä, sinun ei tarvitse koskaan huolehtia siitä, että huomaa rikkoutuneiden linkkien katseleminen uudelleen WordPress-sivustossasi!

Muut vaihtoehdot rikkoutuneiden linkkien löytämiseksi WordPressistä

Jotkut verkkoisäntäkoneet, etenkin WP Engine ja GoDaddy, estävät Broken Link Checker -laajennuksen, koska se voida käytä liian monia järjestelmäresursseja.

Jos sivustosi isännöi yhtä näistä isännöistä, voit silti löytää automaattisesti rikkoutuneet linkit … sinun on käytettävä vain kolmannen osapuolen työkalua. Hyviä vaihtoehtoja ovat:

 • Screaming Frog – tämä on suosittu SEO-työkalu, jonka avulla voit löytää rikki linkkejä. Ainoa haittapuoli on, että se on todellinen ohjelma, jonka sinun on ladattava.
 • W3C Link Checker – tämä on pilvipohjainen työkalu, jonka avulla voit löytää rikki linkkejä syöttämällä sivustosi URL-osoitteen.

johtopäätös

Sisältää runsaasti linkkejä verkkosivustollesi on älykäs idea. Se tarjoaa lisäarvoa kävijöillesi ja auttaa parantamaan hakukoneoptimointia (SEO). Parhaan tuloksen saamiseksi näistä linkkeistä on kuitenkin varmistettava, että ne todella toimivat.

Rikkoutuneet linkit ilmestyvät ajoittain jokaiselta sivustolta, mutta onneksi niihin on helppo puuttua. Sen sijaan, että yrittäisit löytää ja korjata linkkejä manuaalisesti (mikä voi viedä tunteja), voit suorittaa tämän tehtävän muutamassa minuutissa käyttämällä erillistä laajennusta, kuten Broken Link Checker. Tämän työkalun avulla voit tarkistaa rikkoutuneet linkit nopeasti ja auttaa sinua asettamaan prosessin autopilottiin.

Jos tarvitset (tai haluat) muun kuin plugin-vaihtoehdon, voit myös käyttää työkaluja, kuten Screaming Frog tai W3C Link Checker, suorittaakseen saman asian.

Onko sinulla kysymyksiä siitä, kuinka käsitellä rikkoutuneita linkkejä WordPressissä? Kysy alla olevasta kommenttiosasta!
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map