Gutenberg per a principiants: Com gestionar la propera actualització de WordPress 5.0

Amb la propera actualització de WordPress 5.0, treballaràs amb el nou editor de Gutenberg i tindràs moltes més opcions per aconseguir que les teves publicacions semblin com vols. Per als administradors web, això significa una experiència personalitzable que no requereix que aprengueu gaire el codi que hi ha al darrere. Simplement serà més fàcil fer el que vulgueu fer. Aquí teniu Gutenberg per als principiants:


Aquesta és la contribució d’un convidat de Mika Epstein.

Si no esteu prou preparats per a l’actualització, és hora d’arribar-hi. Perquè aquest nou editor de publicacions ho canviarà tot. Per sort, també és molt senzill. No cal que tingueu por de Gutenberg. Per a la majoria dels usuaris, fins i tot farà que WordPress utilitzi una experiència millor.

Porta una interfície d’edició de contingut totalment nova i moltes funcions noves. Essencialment, l’intent de WordPress per competir amb els actuals constructors de llocs web actuals.

Gutenberg en acció quan es crea una nova publicació al bloc:

Gutenberg per a principiants: el nou editor a WordPress 5.0

Arranjament de les frustracions

Ara mateix, l’edició de WordPress pot ser un procés molt frustrant. Esteu assentint amb el cap d’acord ara mateix? Està bé: el meu pare ho odia fins al punt que em va enviar un missatge de correu electrònic el que vol publicar al seu lloc i el publico. És evident que cal modificacions importants.

L’editor de WordPress actual és un bon editor, però les teves publicacions no sempre acaben semblant de la manera com les vas imaginar, i per a molts usuaris que han estat una gran font de frustració..

Per exemple, no podeu copiar i enganxar text a l’editor de WordPress des de documents de Microsoft Word, perquè no sempre es comporta. El format serà diferent i, realment, aquesta és la raó fonamental de l’editor de Gutenberg a l’actualització de WordPress 5.0.

De la mateixa manera que l’allotjament de WordPress gestionat fa que sigui més fàcil que mai gestionar el vessant tècnic de l’allotjament d’un lloc, Gutenberg és molt més senzill gestionar el aspecte del vostre lloc quan escriviu publicacions noves. Tindràs més control sense molta empenta. Podreu crear blocs de contingut i desplaçar-los i veure com es veuen abans de publicar-los.

Prepareu-vos per la presentació de Gutenberg

Abans, ja confiava en l’editor de text i en un coneixement de HTML o plugins per aconseguir que les publicacions es vegin d’una manera determinada. Escriviu el text a l’editor de publicacions i, a continuació, ajusteu el aspecte. Trobeu els connectors adequats i instal·leu-los, escrivint els drecers adequats, haureu piratjat el vostre camí a poc a poc fins que no vareu veure bé. Amb cada petit canvi, accediríeu a la visualització prèvia i espereu el millor.

Quin patiment! Hi ha una manera millor de gestionar-ho:

El millor que Gutenberg té per als novells és que Gutenberg fa que l’editor s’ajusti més a un tipus d’interfície que la gent acostuma a utilitzar. És similar a, per exemple, a Google Docs. Marqueu una línia i feu-la agosarada, per exemple, amb un fons rosat i un text de color vermell fosc. És fàcil.

Demostració de Gutenberg

Podeu personalitzar l’escriptura lliurement per tal que quedi exactament a la vostra mida a l’editor. I ho fas tot sense haver de conèixer cap codi. Tot això es fa en “blocs”: a Gutenspeak, es tracta dels paràgrafs mòbils i personalitzables que fan que els dissenys siguin molt més fàcils de treballar. Realment, no hauria de necessitar d’un desenvolupador que faci aquests canvis. Aquest és el major problema que soluciona Gutenberg.

Colors Gutenberg1
Colors Gutenberg2

Ja heu utilitzat un creador de pàgines, com Divi Builder o Elementor? Molts d’aquests constructors són ara compatibles amb Gutenberg, cosa que facilita treballar amb Gutenberg per als principiants.

No tots els plugins són 100% guten-friendly … encara

Tot i així, per als usuaris existents, l’actualització de WordPress 5.0 significa que algunes coses es veuran i se sentiran una mica diferents. Hi haurà certes coses molt concretes que no funcionen bé amb Gutenberg. Això es deu al fet que no tots els plugins s’han actualitzat per ser compatibles amb el nou editor de Gutenberg.

Si es basa en alguns complements específics, és possible que tingueu problemes fins que el desenvolupador del connector tingui l’oportunitat de publicar una actualització. Per exemple, escric moltes publicacions on mostro com utilitzar el codi per aconseguir alguna cosa. Inclou els exemples de codi aquí mateix a les meves publicacions. El complement que fa això no funciona amb Gutenberg.

Un altre exemple, pot ser que els populars plugins CMB2 i ACF no funcionin exactament tal com els espereu. Ambdós complements us permeten afegir funcions addicionals a les vostres publicacions de WordPress i tots dos funcionen amb Gutenberg, però la seva interfície no és la mateixa que abans de l’actualització de WordPress. Els desenvolupadors estan treballant molt per assegurar-se que siguin compatibles amb Gutenberg, però l’ús d’aquests plugins pot ser una experiència diferent de la que normalment veieu.

Però per a moltes persones, aquest no hauria de ser un problema. Sovint és més que un cas. I és que més desenvolupadors estan modificant els seus plugins.

“Què passarà amb el meu lloc?”

En aquest moment, potser us estareu preguntant com passarà la presentació. Si el vostre lloc s’allotja mitjançant un servei d’allotjament de WordPress gestionat o fins i tot un servei d’allotjament compartit, probablement el vostre amfitrió s’ocuparà de l’actualització de WordPress 5.0..

Per motius de seguretat, fins i tot serveis de hosting compartits sovint tenen cura de les actualitzacions de WordPress. Més aviat es fa de manera segura i correcta. Per tant, probablement no haureu de fer res més per accedir a Gutenberg al vostre lloc una vegada que s’actualitzi l’actualització de WordPress 5.0..

Dit això, potser haureu d’instal·lar alguns canvis manualment. Però molts amfitrions instal·laran l’actualització automàticament a menys que les indiqui de manera específica, i podreu accedir i fer personalitzacions si voleu.

Gutenberg per als novells: la línia de fons

Amb Gutenberg, no haureu d’aprendre un munt de coses per crear un lloc web de WordPress i gestionar-lo.

Els blocs de Gutenberg són fàcils de personalitzar i faran que WordPress sigui més amable per a més persones.

Si utilitzeu WordPress per fer moltes redaccions i només voleu centrar-vos en fer que el vostre treball estigui a l’abast del món, llavors Gutenberg probablement farà que aquest procés sigui molt més ràpid i fàcil per a vosaltres..

Personalment, m’agrada molt escriure amb Gutenberg. És divertit. Crec que també en gaudireu.

Té alguna pregunta sobre Gutenberg? Demaneu-los els comentaris a continuació i intentarem ajudar-vos.

Sobre l’autor: Com que el guru oficial de WordPress de DreamHost, Mika Epstein soluciona els problemes que es plantegen, ofereix suport de primer nivell i juga un paper clau en la creació i manteniment de DreamPress, la solució de hosting administrada de WordPress que DreamHost ofereix. Quan no treballa com a desenvolupadora de WordPress, està acumulant segells al passaport per parlar a WordCamps sobre codificació i tecnologia de codi obert. També escriu sobre aquests temes, i molt més, al seu lloc web personal de WordPress a halfelf.org.
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map