Kako testirati WordPress temu za novu web stranicu

Testiranje WordPress teme za novu instalaciju jedan je od najuzbudljivijih dijelova postavljanja svježeg web mjesta WordPress. No, kada instalirate temu na svježu kopiju WordPress-a, teško je znati kako će zapravo izgledati kada započnete s izradom web mjesta s više od samo jednog “Pozdrav, svijet!” pošta.


Umjesto da samo instalirate temu i nadate se najboljem, najbolje je da je u potpunosti testirate prije započinjete s izgradnjom cijele vaše web stranice. Imate nekoliko metoda za to, a svaka će vam omogućiti da na siguran način isprobate značajke teme. Kad završite testiranje, možete instalirati tu temu i znati da ste odabrali pobjednika.

U ovom ćemo članku govoriti o tome zašto je važno testirati WordPress temu prije nego što je počnete koristiti na novoj web lokaciji. Tada ćemo vas naučiti kako to učiniti u dva koraka, koristeći podatke programa WordPress-ove testne jedinice. Započnimo!

Zašto je važno testirati WordPress temu prije upotrebe

Kad odabirete novu temu, važno je pažljivo izvršiti svoj izbor. Pogled na snimke zaslona ili čak provjeravanje demonstracije je dobar početak, ali ovi snimci nisu ni približno dovoljni za pravilno odmjeravanje teme. Na primjer, određena tema mogla bi izgledati zapanjujuće, ali mogla bi imati problema ispod haube.

Da biste izbjegli taj scenarij, prije testiranja morat ćete testirati bilo koju potencijalnu temu. To vam omogućuje …

  • Isprobajte iz prve ruke. Često će vam nekoliko minuta igranja s temom biti dovoljno da znate da li je dobro uklapanje.
  • Otkrijte je li lijepo igra s ostalim značajkama koje želite na vašoj web lokaciji. Testiranje teme omogućuje vam da utvrdite radi li onako kako vam treba i je li kompatibilna s dodacima koje namjeravate koristiti.
  • Pogledajte kako postupa s različitim medijima. Neke teme imaju posebne formate za videozapise ili galerije, stoga je važno napraviti pravi test kako biste vidjeli kako izgledaju.

Kako testirati WordPress temu za svježu stranicu (u dva koraka)

Iako je vaša web lokacija nova, još uvijek možda nećete htjeti testirati temu na svojoj web stranici uživo jer ona može zamrznuti stvari kada se zapravo želite pokrenuti. Najbolje dvije mogućnosti su ili stvoriti web mjesto za namještanje ili koristiti lokalnu postavku (npr., S Docker ili Local by Flywheel).

Jednom kada imate sigurno mjesto za testiranje, spremni ste krenuti dalje!

Korak 1: Instalirajte podatke o testiranju tematske jedinice za WordPress na svoje web mjesto o postupanju

Podaci testne jedinice za WordPress tematsku jedinicu omogućuju vam da simulirate izgled i web mjesto koje postoji neko vrijeme. Jednom kada uvezete podatke, WordPress će automatski generirati hrpu stranica, različite vrste postova, stavke izbornika, bočne trake i još mnogo toga. To vam omogućuje da provedite mnogo realniji test svoje potencijalne teme.

Za početak prvo preuzmite najnoviju verziju podataka o testnoj jedinici tematske jedinice, a zatim pristupite nadzornoj ploči testnog mjesta. Zatim idite na Alati → Uvezi i potražite karticu WordPress opcija na dnu. Ako prvi put koristite ovaj alat, morat ćete kliknuti Sada instalirati:

Instalirao je WordPress uvoznik.

U trenu je Sada instalirati veza će biti zamijenjena onom koja glasi Pokrenite uvoznik, na što biste trebali kliknuti:

Pokretanje uvoznika WordPress-a.

Vidjet ćete opciju za prijenos videozapisa XML datoteka. pritisni Odaberite datoteku Na vašem računalu pronađite podatke o testnoj jedinici WordPress teme, a zatim kliknite na Prenesite datoteku i uvozite:

Prijenos vaše XML datoteke.

WordPress će vas automatski zatražiti da uvezete četiri izmišljena autora za vaš luđački sadržaj. Preporučujemo da ove postavke ostavite netaknute kako biste izbjegli komplikacije:

Dodjeljivanje vašeg novog sadržaja određenim autorima prije nego što možete testirati WordPress temu.

Pri dnu stranice također će se pojaviti opcija za uvoz privitaka za vaš sadržaj. Omogućite ovo da biste dodali slike u svoje postove i stranice, a zatim kliknite na podnijeti. Trebat će neko vrijeme da WordPress postavi vaš novi sadržaj. Kada to učini, vaša će web stranica biti puna obrasca.

Sada ste spremni za testiranje svoje nove WordPress teme!

2. korak: Postavljanje i testiranje WordPress teme

U ovom trenutku možete instalirati i aktivirati novu temu kao uobičajenu, onda se konačno prebacite na posao. Proces testiranja je jednostavan, iako može potrajati neko vrijeme jer morate biti što temeljitiji.

Evo kako testirati svoju temu:

  1. Posjetite svaku glavnu stranicu na vašoj web lokaciji i provjerite prikazuju li se svi njeni elementi ispravno (ne zaboravite pogledati izbornike, bočne trake, sadržaj, zaglavlja i podnožja).
  2. Provjerite nekoliko svojih testnih postova nasumično da biste vidjeli hoće li ih tema oblikovati na željeni način. Također ćete htjeti osigurati čitljivost, jer neke teme mogu sadržati neparne izgledima vašeg sadržaja.
  3. Testirajte widgete koje namjeravate koristiti na glavnoj web-lokaciji i utvrdite da li ih tema ispravno prikazuje.
  4. Instalirajte dodatke koje želite postaviti na primarnom web mjestu i provjerite funkcionira li njihova funkcionalnost s vašom novom temom.

Ako tema prođe kroz svaki od tih koraka letećim bojama, dobro je ići. Naravno, morat ćete prilagoditi sve što je izvan oznake, ali nakon što budete spremni, možete postaviti temu na svoju novu WordPress web lokaciju i izvršiti dodatna prilagođavanja dizajna i izgleda prema potrebi.

Zaključak

Ispitivanje nove teme WordPressa može biti uzbudljivo. Ali ako tek pokrećete svoju web lokaciju, u stvari je nemate podaci da se zapravo testiram sa.

Da biste to ispravili, upotreba podataka za testnu jedinicu WordPress-a nudi vam mogućnost korištenja stvarnog sadržaja kako biste utvrdili koliko odabrana tema odgovara vašim potrebama, ciljevima i dizajnu.

Nakon što postavite web mjesto ili lokalno razvojno okruženje, evo dva koraka koja trebate slijediti:

  1. Instalirajte podatke testa za tematsku jedinicu na vašu početnu ili lokalnu stranicu.
  2. Prođite kroz svaki element vaše web lokacije i prilagodite sve što je potrebno za promjenu.

Imate li kakvih pitanja o tome kako testirati WordPress temu prije nego što počne s radom na novoj web stranici? Razgovarajmo o njima u odjeljku s komentarima u nastavku!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me