9 καλύτεροι δωρεάν ιστότοποι Blogging για τη δημιουργία του ιστολογίου σας δωρεάν το 2020: Δοκιμασμένο, σύγκριση και αξιολόγηση
Ψάχνετε μερικούς δωρεάν ιστότοπους ιστολογίου για να σας βοηθήσουν να αρχίσετε να μοιράζεστε τα γραπτά σας με τον κόσμο; Είτε θέλετε απλώς να μοιραστείτε ενημερώσεις με την οικογένεια και τους φίλους σας είτε θέλετε να ξεκινήσετε ένα ιστολόγιο και να δημιουργήσετε ένα ευρύτερο κοινό, έχουμε συγκεντρώσει εννέα υπέροχους ιστότοπους όπου μπορείτε να ξεκινήσετε ένα ιστολόγιο δωρεάν.
Θα προσπαθήσουμε επίσης να σας κατευθύνουμε προς τη συγκεκριμένη πλατφόρμα που είναι καλύτερη για εσάς, ώστε να μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε ένα ιστολόγιο δωρεάν.
Να τι πρέπει να γνωρίζετε:
Contents
- 1 Εννέα από τους καλύτερους δωρεάν ιστότοπους ιστολογίου που θα εξεταστούν το 2020
Εννέα από τους καλύτερους δωρεάν ιστότοπους ιστολογίου που θα εξεταστούν το 2020
1. WordPress (www.wordpress.org)
Καλύτερο για… Άτομα που θέλουν να έχουν 100% το ιστολόγιό τους και να το προσαρμόσουν. Είναι ιδανικό για τη δημιουργία ενός σοβαρού ιστότοπου στον οποίο σκοπεύετε να εργαστείτε μακροπρόθεσμα.
Το WordPress.org είναι ο βασιλιάς των δωρεάν ιστότοπων blogging. Είναι μια δωρεάν πλατφόρμα, αλλά μετά πρέπει να δημιουργήσετε τον ιστότοπο μόνοι σας. Πρέπει επίσης να φιλοξενήσετε μόνοι σας το λογισμικό. Ενώ μπορείτε να βρείτε κάποια δωρεάν φιλοξενία WordPress, μια καλύτερη μακροπρόθεσμη στρατηγική είναι να πληρώσετε ένα μετριοπαθές ποσό για έναν συμπαγή κεντρικό υπολογιστή WordPress.
Εδώ μπαίνει το Bluehost στο παιχνίδι. Όχι μόνο είναι πολύ φθηνό (μόλις 2,95 $ το μήνα στο βασικό πρόγραμμα), αλλά παρέχει επίσης σταθερές δυνατότητες, όπως δωρεάν όνομα τομέα, χώρο αποθήκευσης 50 GB, εύρος ζώνης χωρίς μετρήσεις, δωρεάν SSL και αποθήκευση email 100MB ανά λογαριασμό. Αυτή τη στιγμή, το Bluehost είναι η φθηνότερη λογική φιλοξενία WordPress που μπορείτε να μάθετε εκεί.
Επειδή φιλοξενείτε μόνοι σας το λογισμικό WordPress, έχετε τον πλήρη έλεγχο του τρόπου εμφάνισης και των λειτουργιών του ιστότοπού σας, καθώς και του τρόπου με τον οποίο κερδίζετε χρήματα από τον ιστότοπό σας. Αλλά η άλλη πλευρά είναι ότι η διαδικασία εγκατάστασης είναι λίγο πιο πρακτική.
Δείτε πώς φαίνεται η διεπαφή του WordPress κατά τη δημιουργία μιας νέας ανάρτησης:
Στην αντίθετη πλευρά, υπάρχει WordPress.com, που είναι το άλλο πρόσωπο του WordPress – μια πλατφόρμα που χρησιμοποιείται κυρίως για προσωπικά ιστολόγια, επειδή είναι εύκολο να δημιουργηθεί και δωρεάν (εάν είστε εντάξει δεν έχετε προσαρμοσμένο όνομα τομέα). Ωστόσο, είστε επίσης αρκετά περιορισμένοι στον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να προσαρμόσετε τον ιστότοπο.
Και ειδικά εάν το σχέδιό σας είναι να δημιουργήσετε έσοδα από το ιστολόγιό σας με οποιονδήποτε τρόπο, η δωρεάν έκδοση του WordPress.com θα σας εμποδίσει να το κάνετε αυτό.
Λαμβάνοντας υπόψη αυτό, σας προτείνουμε να ξεκινήσετε με το Bluehost. Υπάρχει εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών – σε περίπτωση που αλλάξετε γνώμη με ολόκληρο το πείραμα blogging, απλώς ζητήστε επιστροφή χρημάτων.
(Διαβάστε αυτήν την ανάρτηση για περισσότερα σχετικά με τη διαφορά μεταξύ WordPress.com και WordPress.org)
2. Wix (www.wix.com)
Καλύτερο για… Μη τεχνικοί που θέλουν κάποια «κανονική ιστοσελίδα» λειτουργικότητα μαζί με ένα blog.
Το Wix είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων που μπορεί να διαχειρίζεται πλήρως από το front-end. Το κύριο χαρακτηριστικό αυτής της πλατφόρμας είναι ότι συνοδεύεται από επιλογές μεταφοράς και απόθεσης, επομένως δεν χρειάζεται να χειρίζεστε τίποτα στο παρασκήνιο. Ο σχεδιασμός είναι πολύ διαισθητικός και μοντέρνος, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί από αρχάριους και προχωρημένους.
Το ωραίο για το Wix είναι ότι περιλαμβάνει δωρεάν φιλοξενία, οπότε πρέπει απλώς να τακτοποιήσετε τις διατάξεις, να επιλέξετε ένα πρότυπο και είστε έτοιμοι. Παρέχει μια ωραία συλλογή δωρεάν και premium θεμάτων και προτύπων για διαφορετικούς σκοπούς, όπως το blogging.
Για να ξεκινήσετε ένα blog Wix, απλώς εγγραφείτε και κάντε μια επιλογή: μπορείτε είτε να αφήσετε το Wix AI να δημιουργήσει έναν ιστότοπο για εσάς βάσει ενός ερωτηματολογίου ή να δημιουργήσετε μόνοι σας το ιστολόγιό σας – που περιλαμβάνει την επιλογή ενός προτύπου και την τακτοποίηση των διατάξεων μέσω του προγράμματος επεξεργασίας WYSIWYG. Εάν ακολουθήσετε τη δεύτερη επιλογή, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να βρείτε ένα όμορφο πρότυπο και να αρχίσετε να προσαρμόζετε τα πάντα στο μπροστινό μέρος, σε λειτουργία ζωντανής προεπισκόπησης.
Μπορείτε να προσθέσετε πολλά στοιχεία στις σελίδες σας, από widget πολυμέσων έως φόντο, μενού, τυπογραφία, φόρμες, πλαίσια βίντεο κ.λπ. Όταν πιστεύετε ότι ο ιστότοπος είναι έτοιμος, κάντε κλικ στην επιλογή Δημοσίευση και ξεκινήστε να γράφετε ιστορίες για τις ιστορίες σας. Μετά τη δημοσίευση, μπορείτε να επιστρέψετε ανά πάσα στιγμή για να επεξεργαστείτε τα μπλοκ περιεχομένου.
Η διεπαφή Wix:
Ξεκινήστε με το Wix.
Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τις διαφορές μεταξύ Wix και WordPress.
3. Weebly (www.weebly.com)
Καλύτερο για… Μη τεχνικοί που θέλουν κάποια «κανονική ιστοσελίδα» λειτουργικότητα μαζί με ένα blog (ναι – όπως το Wix!)
Το Weebly είναι ένας άλλος δημιουργός ιστότοπων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όχι μόνο για το blog αλλά και για την πώληση προϊόντων ή την προβολή του χαρτοφυλακίου σας. Είναι κάπως παρόμοιο με το Wix στο βαθμό που παρέχει σε έναν επεξεργαστή WYSIWYG στοιχεία μεταφοράς και απόθεσης. Εάν θέλετε να προσθέσετε ένα συγκεκριμένο κουμπί, μπορείτε απλά να το σύρετε στη σελίδα και να το προσαρμόσετε. Το ίδιο συμβαίνει με τις γκαλερί φωτογραφιών, τις προβολές διαφανειών και οποιοδήποτε άλλο στοιχείο πολυμέσων.
Η Weebly παρέχει πλευρικές γραμμές, πλαίσια μέσων, φόρμες, διαφημιστικούς χώρους, εικονίδια κοινωνικών μέσων, συνδρομή σε ενημερωτικά δελτία και πολλά άλλα. Επιπλέον, η πλατφόρμα διαθέτει ενσωματωμένα αναλυτικά στοιχεία και σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε τον δικό σας προσαρμοσμένο τομέα (για τον οποίο πρέπει να πληρώσετε).
Στο δωρεάν πρόγραμμα, λαμβάνετε πέντε προσαρμοσμένες σελίδες, έναν υποτομέα Weebly, χώρο αποθήκευσης 500MB και διαφημιστικούς χώρους.
Η διεπαφή Weebly:
4. Μεσαίο (www.medium.com)
Καλύτερο για… Άτομα που θέλουν απλώς να γράψουν, αναζητούν πρόσβαση σε ένα ενσωματωμένο κοινό και δεν ενδιαφέρονται να έχουν τον «δικό τους ιστότοπο».
Το Medium είναι μια πλατφόρμα πολλαπλών χρήσεων που αντιμετωπίζει διάφορα θέματα, όπου οποιοσδήποτε με λογαριασμό μπορεί να γράψει. Σε αντίθεση με τους περισσότερους άλλους ιστότοπους δωρεάν blogging, το μεγάλο πλεονέκτημα του Medium είναι ότι τα άρθρα σας θα εκτίθενται σε ένα ευρύ κοινό, καθώς η πλατφόρμα επισκέπτεται 60 εκατομμύρια αναγνώστες το μήνα (και ο αριθμός αυξάνεται κάθε χρόνο).
Είναι εξαιρετικά απλό στη χρήση – σχεδόν εγγραφείτε και αρχίζετε να γράφετε. Αλλά το μειονέκτημα είναι ότι όλο το περιεχόμενό σας είναι σε Medium. Δηλαδή, δεν δημιουργείτε πραγματικά το δικό σας «χώρο» όπως θα κάνατε με το WordPress. Διαβάστε αυτήν την ανάρτηση για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διαφορές μεταξύ του WordPress και του Medium.
Η διεπαφή στο Medium:
5. Ghost (www.ghost.org)
Καλύτερο για… Άτομα που χρειάζονται κάτι απλό (απλούστερο από το WordPress, για παράδειγμα), αλλά ταυτόχρονα προσφέρουν σύγχρονη ατμόσφαιρα.
Αυτή είναι μια άλλη πλατφόρμα blogging που μοιάζει με WordPress. Ενώ το λογισμικό Ghost μπορεί να ληφθεί δωρεάν, χρειάζεστε πληρωμένη φιλοξενία για καύσιμα. Το DigitalOcean είναι μια εξαιρετική υπηρεσία που υποστηρίζει το Ghost: είναι φθηνό και διαθέτει πολλές ωραίες δυνατότητες για να ξεκινήσετε.
Η δημιουργία μιας ανάρτησης στο Ghost είναι εύκολη μόλις ρυθμίσετε τον ιστότοπό σας. Το πρόγραμμα επεξεργασίας είναι απλό και μινιμαλιστικό και προσφέρει μια ζωντανή προεπισκόπηση του κειμένου σας στη δεξιά πλευρά της οθόνης. Στο μπροστινό μέρος, έχετε ένα Medium vibe, οπότε είναι ωραίο. Κοντά στην οθόνη του προγράμματος επεξεργασίας, υπάρχει μια πλευρική γραμμή με ρυθμίσεις, όπου μπορείτε να επιλέξετε τις προτιμήσεις σας.
Η διεπαφή Ghost:
6. Blogger (www.blogger.com)
Καλύτερο για… Άτομα που θέλουν να γράψουν και δεν ανησυχούν για την κατοχή του δικού τους ιστότοπου… αλλά επίσης δεν θα πειράζουν να βγάλουν λίγα χρήματα τσέπης!
Το Blogger είναι ένας από τους παλαιότερους δωρεάν ιστότοπους ιστολογίου, αν και η δημοτικότητά του έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια.
Είναι μια σταθερή λύση για προσωπικά ιστολόγια, αλλά δεν είναι η καλύτερη πηγή για επαγγελματική χρήση. Λειτουργεί όπως και οι άλλες φιλοξενούμενες πλατφόρμες: πρέπει πρώτα να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό για να τον χρησιμοποιήσετε. Αφού το δημιουργήσετε (το οποίο είναι απλό), πρέπει να επιλέξετε ένα από τα προεπιλεγμένα θέματα και μπορείτε να αρχίσετε να γράφετε τις σκέψεις σας. Αυτή η πλατφόρμα έχει μια διεπαφή παρόμοια με ένα προφίλ Google+ και το πρόγραμμα επεξεργασίας μοιάζει με μια σελίδα του Word.
Το Blogger προσφέρει μια σειρά θεμάτων για να διαλέξετε, το καθένα παρέχει διαφορετικά δέρματα, προηγμένο φιλτράρισμα χρωμάτων και διάφορα μινιμαλιστικά gadget (γνωστά και ως widgets). Αλλά τίποτα δεν είναι πολύ φανταχτερό ή προηγμένη προσαρμογή σχεδιασμού. Σε γενικές γραμμές, το Blogger έχει απλές επιλογές εμφάνισης, επομένως η εστίαση παραμένει περισσότερο στο γράψιμο. Ένα ωραίο μέρος για αυτόν τον ιστότοπο είναι ότι συνοδεύεται από διαφημιστικούς χώρους που μπορείτε να τοποθετήσετε μέσα στα περιεχόμενά σας.
Η διεπαφή στο Blogger:
7. Tumblr (www.tumblr.com)
Καλύτερο για… Άτομα που έχουν περιεχόμενο πιο μικρής μορφής, εστιασμένο στην εικόνα και δεν χρειάζονται καμία λειτουργία «κανονικού ιστότοπου».
Το Tumblr είναι ένας από τους αρχικούς δωρεάν ιστότοπους blogging στον Ιστό. Είναι λίγο πιο ήπιο από ό, τι οι άλλοι στη λίστα. Σε αντίθεση με τις υπόλοιπες πλατφόρμες που έχουν δημιουργηθεί ως επί το πλείστον για δημοσίευση, αυτή εδώ είναι περισσότερο προσανατολισμένη σε πολυμέσα ή σε περιεχόμενο που μοιάζει με κοινωνικά μέσα. Η διεπαφή του Tumblr είναι πιο παιχνιδιάρικη και είναι εύκολο να ξεκινήσετε – μπορείτε απλά να εγγραφείτε και μετά να σας επιτρέπεται να αρχίσετε να δημοσιεύετε.
Ακριβώς όπως μια κανονική πλατφόρμα blogging, παρέχει πολλές μορφές ανάρτησης για διαφορετικούς τύπους περιεχομένου. Το θέμα με τον Tumblr είναι ότι προορίζεται αποκλειστικά για προσωπική χρήση και δεν θα έδινε μια εξαιρετική λύση εάν έχετε επιχειρηματικά σχέδια. Είναι απλοϊκό, προσφέρει βασικές επιλογές προσαρμογής και, όπως είπα νωρίτερα, έχει περισσότερο από μια ατμόσφαιρα κοινωνικής δικτύωσης.
Παρόλο που δεν έχει δημιουργηθεί για επιχειρήσεις, σας επιτρέπει να προβάλλετε διαφημίσεις στη σελίδα σας, να χρησιμοποιείτε συνδέσμους συνεργατών και να ενσωματώνετε το ιστολόγιό σας με το Google Analytics.
Η διεπαφή Tumblr:
8. Joomla (www.joomla.org)
Καλύτερο για… Άτομα που θέλουν να ξεκινήσουν ένα απλό προσωπικό ιστολόγιο, αλλά ενδιαφέρονται για λεπτομέρειες όπως να έχουν έναν προσαρμοσμένο τομέα και να υποστηρίζονται από έναν κεντρικό υπολογιστή. Επιπλέον, εάν σας ενδιαφέρει περισσότερο το παλιό σχολείο, τα βασικά σχέδια ιστότοπων, το Joomla θα σας προσφέρει αυτό.
Το Joomla είναι παρόμοιο με το WordPress.org αλλά δεν είναι τόσο προφανές όταν εξετάζουμε τους δωρεάν ιστότοπους blog που είναι διαθέσιμοι εκεί έξω. Όπως και το WordPress, το λογισμικό είναι δωρεάν αλλά χρειάζεται φιλοξενία και τομέα. Όπως και στην περίπτωση του WordPress, προτείνουμε το Bluehost επειδή είναι πολύ φθηνό και αξιόπιστο (και περιλαμβάνει έναν δωρεάν τομέα).
Σε γενικές γραμμές, το Joomla διαθέτει μια ευέλικτη διεπαφή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο για ιστολόγια αλλά και για πιο περίπλοκους ιστότοπους (μπορείτε να επιλέξετε από μια ποικιλία προτύπων και επεκτάσεων για να προσθέσετε προσαρμοσμένη λειτουργικότητα).
Όσον αφορά την ευκολία χρήσης, η πλατφόρμα παρέχει έναν επεξεργαστή παλιού σχολείου, που μοιάζει κάπως με το Microsoft Word. Σας επιτρέπει να επιλέξετε τη γραμματοσειρά, το χρώμα, το μέγεθος, τα emoticon, τους πίνακες ή το φόντο. Εννοώ, τα εργαλεία στο μενού σας κάνουν να νιώθετε σαν να βρίσκεστε σε ένα παράθυρο του Word.
Ο επεξεργαστής Joomla έχει καρτέλες. Η πρώτη καρτέλα είναι το κλασικό παράθυρο γραπτών μηνυμάτων καθεαυτό, τότε πρέπει να αλλάξετε καρτέλες για να επιλέξετε τις κατηγορίες δημοσιεύσεων, τις ετικέτες, την ημερομηνία, τη μετα-περιγραφή, τις λέξεις-κλειδιά κ.λπ..
Η διεπαφή Joomla:
9. Jimdo (www.jimdo.com)
Καλύτερο για… Άτομα που είναι πιο άνετα να επεξεργάζονται το περιεχόμενο απευθείας στο μπροστινό μέρος του ιστότοπου. Αυτό, συν: δεν χρειάζεστε ένα blog υψηλής πολυπλοκότητας.
Ο Jimdo είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό παράδειγμα ιστότοπων δωρεάν blogging. Ωστόσο, στη δωρεάν έκδοση, τα ιστολόγια είναι τα πιο συνιστώμενα, λαμβανομένων υπόψη των βασικών χαρακτηριστικών του Jimdo. Έτσι, μπορείτε να δημιουργήσετε γρήγορα έναν ιστότοπο με τον Jimdo με την εξέταση μερικών στοιχείων (παίρνετε ένα βασικό ερωτηματολόγιο σχετικά με τον σκοπό του ιστότοπού σας). Αφού ελέγξετε αυτές τις επιλογές, ο ιστότοπός σας δημιουργείται αυτόματα με βάση τις επιλογές σας. Το μειονέκτημα του Jimdo είναι ότι δεν μπορείτε να έχετε έναν προσαρμοσμένο τομέα (τουλάχιστον όχι δωρεάν) και δεν μπορείτε να καταργήσετε τις διαφημίσεις εκτός εάν κάνετε αναβάθμιση.
Μια σημαντική πτυχή του Jimdo, ωστόσο, είναι ότι είναι ένας δημιουργός σελίδων: δημιουργείτε αναρτήσεις ιστολογίου απευθείας από το front-end και όχι μέσω ενός προγράμματος επεξεργασίας (όπως κάνουν τα άλλα blogs). Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να μεταβείτε σε κάθε πλαίσιο περιεχομένου σε μια ζωντανή σελίδα και να το επεξεργαστείτε επιτόπου, χωρίς να ανακατευθυνθείτε σε άλλη σελίδα. Το υποσέλιδο και το λογότυπο μπορούν να επεξεργαστούν με τον ίδιο τρόπο. Όσον αφορά τα στοιχεία περιεχομένου, έχετε μερικές επιλογές: απλό κείμενο, κείμενο με εικόνα, συλλογή φωτογραφιών, στήλες, κουμπιά κ.λπ..
Μέσω της αριστερής πλευρικής γραμμής, μπορείτε να κάνετε περισσότερες αλλαγές, όπως να προσθέσετε την ημερομηνία, τον τίτλο, την κατηγορία, την κατάσταση (δημοσιευμένη ή πρόχειρη), τη σύνοψη και την προεπισκόπηση εικόνας. Εν ολίγοις, το άρθρο σας θα δημιουργηθεί εξ ολοκλήρου από πολλά μεμονωμένα στοιχεία που θα επεξεργαστείτε ξεχωριστά. Κείμενο, εικόνα, κουμπί … η παραγγελία εξαρτάται από εσάς.
Η διεπαφή Jimdo:
Πώς να δημιουργήσετε ένα blog (σε 6 εύκολα βήματα)
- Επιλέξτε ένα περιγραφικό όνομα για το ιστολόγιό σας. Χρησιμοποιήστε το Domain Wheel για να βρείτε το τέλειο όνομα τομέα για το ιστολόγιό σας.
- Αγοράστε έναν τομέα και αποκτήστε φιλοξενία για το ιστολόγιό σας. Συνιστούμε να αγοράσετε φιλοξενία από το Bluehost (από 2,95 $ / μήνα) και να αποκτήσετε το όνομα τομέα σας δωρεάν.
- Εγκαταστήστε το WordPress. Μπορείτε να εγκαταστήσετε το WordPress μέσω της διεπαφής Bluehost με μερικά γρήγορα κλικ.
- Βρείτε το τέλειο θέμα ή πρότυπο WordPress. Εξατομικεύστε το σχεδιασμό του ιστολογίου σας για να ταιριάζει με το γούστο σας.
- Λάβετε μερικά πρόσθετα και πρόσθετα WordPress που πρέπει να έχετε. Δώστε στο blog σας περισσότερες δυνατότητες όπως κοινωνική κοινή χρήση και βελτιστοποίηση εικόνας.
- Ξεκινήστε το ιστολόγιό σας και ξεκινήστε να μοιράζεστε τη φωνή σας με τον κόσμο. Ξεκινήστε να γράφετε, να μοιράζεστε και να αλληλεπιδράτε με τους ακόλουθους σας στο αγαπημένο σας θέμα.
Είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε ένα blog με αυτούς τους δωρεάν ιστότοπους blog?
Τι νομίζετε; Ποιο ακούγεται σαν η καλύτερη λύση για εσάς?
Επίσης, εάν έχετε χρησιμοποιήσει κάποια από αυτές τις δωρεάν ιστοσελίδες ιστολογίου στο παρελθόν, θα θέλαμε να μάθουμε για τις εμπειρίες σας. Υποβάλετε ένα σχόλιο παρακάτω.
* Αυτή η ανάρτηση περιέχει συνδέσμους συνεργατών, πράγμα που σημαίνει ότι εάν κάνετε κλικ σε έναν από τους συνδέσμους προϊόντων και στη συνέχεια αγοράσετε το προϊόν, θα λάβουμε μια μικρή χρέωση. Μην ανησυχείτε, ωστόσο, θα πληρώσετε το κανονικό ποσό, οπότε δεν υπάρχει κόστος από την πλευρά σας.