10 waanzinnig handige blogtools voor schrijven, SEO, marketing, contentcreatie en meer

Vraagt ​​u zich af wat de beste blogtools zijn voor WordPress-websites en blogs? U bent bij ons aan het juiste adres! In dit artikel geven we je precies dat – tien van de beste blogtools die beschikbaar zijn op internet om je te helpen betere blogposts te maken, je verkeer te stimuleren, te rangschikken op Google en meer.

Laten we beginnen:

Tien van de beste blogtools voor WordPress-websites en blogs

1. Sumo

Sumo is een van de leukste gratis blogtools die er zijn. Hiermee kunt u knoppen voor sociaal delen, formulieren voor het vastleggen van e-mail en verschillende analyses aan uw blog toevoegen. Er is ook een betaalde versie die je toegang geeft tot geavanceerdere functies, zoals a / b split-testen en meer ingewikkelde sjablonen.

Topbloggingstools # 1: Sumo

Sumo is een van mijn favoriete blogtools aller tijden omdat het je veel veelzijdigheid en kracht biedt, zelfs op het gratis niveau.

Nate Desmond heeft bijvoorbeeld zijn e-maillijst met behulp van Sumo vrijwel ‘s nachts met 1000% verhoogd. Hij is niet de enige; Robbie Richards heeft 4.635 e-mails verzameld met de tool. Hoe zou je dezelfde resultaten willen zien?

Hoe u het meeste uit Sumo kunt halen

Hoewel het installeren van de Sumo-app ongelooflijk eenvoudig is, volstaat het om deze alleen op uw site te plaatsen om e-mails als een machine te verzamelen. Hier zijn een paar tips om optimaal te profiteren van de tools van Sumo.

  • Volg Sumo’s handleiding om aan de slag te gaan met list builder.
  • Optimaliseer uw pop-ups voor conversies.
  • Bied meerdere manieren om u aan te melden; Welkomstmatten, pop-ups met exit-intentie, inline inhoudsupgrades, enz.
  • Laat die nieuwe e-mails niet verloren gaan – zorg ervoor dat je ze elke week of twee iets stuurt.

Misschien vind je deze WordPress-marketingtools ook leuk.

2. Sendinblue

Sendinblue

Sendinblue is als een Zwitsers mes van digitale marketing. U kunt een gepersonaliseerde e-mailsjabloon ontwerpen met behulp van hun geavanceerde e-mailopties. Bovendien kunt u het gebruiken voor aangepaste sms-marketing en livechat. Gebruik ook heatmaps, A / B-tests en realtime statistieken om een ​​e-mail met hoge conversie te maken.

We raden het vooral aan voor e-commerce, aangezien Sendinblue wordt geleverd met extra functies zoals de Facebook-advertentiemodule, re-targeting en het maken van bestemmingspagina’s. We hebben Sendinblue zelf gebruikt, dus we hebben echt uit eerste hand ervaring met de mogelijkheden ervan. Al deze functies zijn de belangrijkste redenen waarom we het hebben toegevoegd aan onze lijst met blogtools.

Hoe u het meeste uit Sendinblue kunt halen

Sendinblue

Sendinblue is een geweldige digitale marketingsoftware en een krachtige e-mailmarketingtool. Meld u gratis aan op hun platform en voer de details over uw site in voor een aangepaste ervaring. U kunt het gebruiken voor mond-tot-mondreclame om uw klanten te behouden. Maak en verstuur gepersonaliseerde e-mails naar uw trouwe klantenbestand. Maak bijvoorbeeld gepersonaliseerde kortingsbonnen voor terugkerende klanten. Verder test A / B uw sjablonen om het beste uit uw marketingcampagne te halen.

3. Canva

Canva is waarschijnlijk de beste tool op internet voor het maken van aangepaste afbeeldingen die u vervolgens op sociale media of als onderdeel van uw blogposts kunt gebruiken. Denk na, aanbevolen afbeeldingen, afbeeldingen in inhoud, enz. Kortom, alles om uw blog visueel aantrekkelijker te maken.

Canva

Wat ik leuk vind aan Canva, is de kwaliteit van de sjablonen die ze aanbieden. Een van de belangrijkste factoren om te slagen met bloggen en sociale media, is het hebben van geweldige afbeeldingen die een lust voor het oog zijn.

Hoe u het meeste uit Canva kunt halen

Een van mijn favoriete soorten afbeeldingen om te delen is de quote-overlay. Hier maak je een afbeelding en voeg je een van je favoriete citaten toe. Volgens de eigen gegevens van Twitter kregen tweets met citaten 19% meer retweets dan zonder.

Een ander goed gebruik van Canva is het maken van aangepaste banners voor je blogposts. Deze kunnen de vorm hebben van uw aanbevolen afbeeldingen, sectiekoppen of afbeeldingen om een ​​belangrijk punt uit te leggen.

4. Grammatica

Grammatica is waarschijnlijk mijn favoriete blogtool op deze hele lijst. Het helpt u automatisch te zorgen voor de juiste grammatica en spelling in uw artikelen! Goed schrijven is een sleutel tot het uitvoeren van uw bloginhoudstrategie.

Bloggen-tool # 3: grammatica

Hoe haal je het meeste uit Grammarly

Installeer de Grammarly-browserextensie (het is gratis!). Hoewel het niet met alles compatibel is (zoals Google Suite), werkt het wel met WordPress. Nu kunt u rechtstreeks in uw WordPress contentmanager typen en het zal onjuiste woorden of zinnen onderstrepen.

Je kunt ook rechtstreeks in de Grammarly-app typen. Dit maakt het gemakkelijk om op de correctie te klikken zonder je stroom te onderbreken.

5. Yoast SEO

Zoekmachineoptimalisatie (SEO) is gemakkelijk een van de belangrijkste onderdelen van bloggen of websitebeheer. Een van de beste blogtools voor SEO is Yoast SEO, die ervoor zorgt dat je alle basisbeginselen van SEO behandelt en dat al je pagina’s en berichten correct zijn geoptimaliseerd.

Bloggen Tool # 4: Yoast SEO

Wat ik leuk vind aan Yoast is de extreme eenvoud van gebruik. Het enige wat je hoeft te doen is hun instructies volgen nadat je een pagina hebt gemaakt of een bericht hebt geschreven en je zorgt voor basis SEO op elke pagina.

Hoe u het meeste uit Yoast SEO haalt

Nadat u de plug-in heeft geïnstalleerd, schrijft u eenvoudig uw pagina’s en berichten zoals u dat normaal zou doen. Als je klaar bent, scroll je naar beneden om Yoast’s analyse van je pagina te zien. Corrigeer alles in rood of oranje totdat je op “goede” SEO klikt, of een groene “Y” naast je publicatieknop.

Yoast goede SEO

Notitie: U hoeft niet overal groen licht te hebben. Hoewel Yoast je een goed idee geeft van wat je nodig hebt, is SEO geen exacte wetenschap. Soms wilt u ‘stopwoorden’ in uw zoekwoord of slak. Soms kun je een zoekwoord niet vaak genoeg op een pagina plaatsen om Yoast tevreden te stellen zonder robotachtig te klinken. Dat is goed – het heeft weinig invloed op uw ranglijst. Gebruik het als richtlijn, niet als wet.

Een ander cool ding dat Yoast doet dat de meeste mensen niet beseffen, is dat je de informatie over het delen van sociale media van een pagina of bericht kunt wijzigen. U kunt een sociaalvriendelijke afbeelding maken en kopiëren om weer te geven in plaats van de standaard aanbevolen afbeelding en metabeschrijving.

Yoast opties voor sociaal delen

Pro-tip: Vertrouw niet alleen op Yoast-blogtools om alles op te lossen. Zorg ervoor dat u uw SEO-instellingen correct instelt!

6. Ahrefs

Terwijl we het hebben over SEO, wilde ik Ahrefs noemen. Ahrefs is een tool waarmee u zoekwoordonderzoek kunt doen om ervoor te zorgen dat u de beste zoekwoorden target met het meeste verkeer en de laagste moeilijkheidsgraad om voor te rangschikken.

Ahrefs Zoekwoordverkenner

Hoewel deze tool niet gratis of goedkoop is, bieden ze wel een gratis proefperiode van twee weken aan. Als alternatief kunt u hun concurrenten zoals Moz of SEMrush gebruiken (die ook gratis proefversies hebben, een hint). Welke je ook kiest, als je serieus bent over ranking op Google, raad ik je ten zeerste aan een hulpprogramma voor zoekwoordenonderzoek te gebruiken. Zonder deze heb je alleen toegang tot Google Keyword Planner, wat je niet echt helpt om de juiste zoekwoorden te vinden.

Hoe u het meeste uit Ahrefs haalt

Ahrefs heeft veel toepassingen, waaronder zoekwoordonderzoek, analyse van concurrenten, inhoudverkenner (die laat zien wat de meeste shares voor elk onderwerp oplevert) en backlink-tracking. Dit is een vrij uitgebreide tool, dus ik kan je niet in alles wat het doet in slechts een paar alinea’s onderwijzen.

Ik raad je ten zeerste aan om deze Ahrefs-gids te lezen. Het is erg grondig en heeft me geholpen veel te leren over de tool toen ik net begon.

Pro-tip: Een van de snelste en gemakkelijkste manieren die ik heb gevonden om zoekwoorden met een hoog volume en weinig concurrentie te ontdekken, is door de sites van uw concurrent aan te sluiten op de siteverkenner. Navigeer vervolgens naar het tabblad ‘organische zoekwoorden’ onder ‘organische zoekopdracht’ aan de linkerkant. Filter ten slotte op posities met een maximum van 20 en zoekwoordmoeilijkheden met een maximum van 10 of 15 en schakel door om het goud te vinden.

Ahrefs geheime zoekterm

7. Herleef de oude post

Revive Old Post is een handige tool waarmee u uw berichten eenvoudig en automatisch kunt delen. Het integreert rechtstreeks met uw WordPress-berichten en kiest willekeurig een bericht uit uw archief om te worden gedeeld met door u gekozen intervallen. Dit is hoe het werkt:

Hoewel de tool niet zo goedkoop is als sommige andere op deze lijst, vermindert het de hoeveelheid tijd die u nodig heeft om te onthouden om oude berichten te delen of zelfs na te denken over sociale media. Als je net als veel andere blog- en bedrijfseigenaren niet graag de tijd neemt om hun sociale feeds voortdurend bij te werken, is dit een geweldige tool voor jou.

Hoe haal je het meeste uit Revive Old Post

Als je niet in de premium-versie wilt investeren, is er ook een gratis editie van Revive Old Post. Het werkt met Facebook en Twitter, wat waarschijnlijk de belangrijkste netwerken zijn waarin je sowieso geïnteresseerd bent.

Bij het configureren van de plug-in is het aanbevolen om aan de slag te gaan met het delen van berichten met een minimumleeftijd van 30 dagen. Op die manier kunt u ze daadwerkelijk ‘terugbrengen’ uit de archieven (zoals de naam van de plug-in suggereert). Je kunt ook je pagina’s uitsluiten en je voornamelijk richten op je blogposts. Je wilt waarschijnlijk niet al te vaak je ‘over’-pagina delen, toch?

Herleef oude post

8. Mijn stockfoto’s

Het vinden van hoogwaardige, gratis te gebruiken afbeeldingen is een grote strijd die elke blogschrijver vecht. Geweldige beelden zijn een cruciaal onderdeel van een geweldig blogartikel. Het volgende item op onze lijst met de beste blogtools – My Stock Photos – helpt u daarbij – fantastische stockafbeeldingen van hoge kwaliteit te vinden. Gratis.

Mijn stockfoto's

Je kunt echt niet verslaan. Ga niet te ver door met het toevoegen van tonnen willekeurige afbeeldingen aan je berichten nu je er toegang toe hebt. Zorg ervoor dat ze allemaal relevant zijn en waarde toevoegen.

Hoe u het meeste uit mijn stockfoto’s kunt halen

Hoewel de op zichzelf staande afbeeldingen geweldige afbeeldingen en tekstonderbrekers kunnen maken, gebeurt de echte magie wanneer je deze afbeeldingen gebruikt in combinatie met de andere blogtools op deze lijst. U kunt ze bijvoorbeeld uploaden naar Canva om als achtergrond te gebruiken en er tekst overheen te leggen.

9. Design Hill

De andere afbeeldingstools in deze lijst hadden te maken met het vinden en maken van uw eigen afbeeldingen. Hoewel gratis absoluut voor mij is, is het soms niet genoeg om deze projecten zelf aan te nemen. Misschien heb je niet de tijd of misschien heb je niet de vaardigheid. Hoe dan ook, Design Hill is een grafische creatormarkt waar je wedstrijden kunt houden om allerlei afbeeldingen voor je te laten maken.

Design Hill

Ik heb Design Hill gebruikt voor mijn eigen logo-ontwerp. Ik heb tientallen ontwerpen ontvangen om uit te kiezen. Sommigen van hen waren goedkope voorraadontwerpen die ik zelf had kunnen maken, anderen waren echt geweldig. Ik heb uiteindelijk deze gekozen:

Alle natuurlijke oase

Hoe u het meeste uit Design Hill haalt

Hoewel ik over het algemeen tevreden was met de tool, zijn er een paar dingen die ik me realiseerde. De site is namelijk minder dan intuïtief. Misschien wilde ik gewoon beginnen en had ik geen zin om de instructies te lezen, maar hey, die naar instructies wil luisteren?

Hier zijn een paar tips bij het starten van uw ontwerp:

  • Probeer de ontwerpers een goed idee te geven van wat je wilt. Zoek en upload andere ontwerpen die u leuk vindt en waarop u wilt lijken.
  • Als je een ontwerp leuk vindt, maar het is niet perfect, geef de ontwerper dan wat feedback. Ze zijn altijd bereid om dingen te veranderen en met je samen te werken.
  • Wees niet bang om ontwerpen te verwijderen die u niet bevallen, en zelfs ontwerpers als u denkt dat ze niet voor u werken.
  • Beoordeel enkele van de ontwerpen zodat mensen beter kunnen begrijpen waarnaar u op zoek bent.

Voor een alternatieve oplossing – iets dat erg lijkt op Design Hill – kun je ook 99designs bekijken. Meestal een beetje duurder, maar het is eigenlijk de thuisbasis van een veel grotere ontwerpgemeenschap dan Design Hill, en ze zijn al lang op de markt.

10. Live chat

Hoewel dit niet de meest voor de hand liggende keuze is voor een blog, kan het hebben van livechatmogelijkheden u helpen uw lezers beter te begrijpen. Je kunt ze vragen waar ze over willen lezen, hun feedback op je schrijven krijgen en inzicht krijgen in hun grootste pijnpunten.

Er is een handvol tools die we leuk vinden als het gaat om livechat. Elk van hen is iets anders, dus op basis van uw behoeften zijn sommige misschien beter voor u dan de andere. Je kunt ze hier allemaal zien. En als u geen tijd heeft om dat te lezen, zult u waarschijnlijk meer dan tevreden zijn met Zendesk Chat:

Hoe je het meeste uit live chat haalt

Een van mijn favoriete manieren om livechat te gebruiken, is het verzamelen van enquêteresultaten. U kunt een automatisch bericht maken dat naar al uw websitebezoekers gaat en hen vraagt ​​een vraag te beantwoorden of een enquête in te vullen.

U kunt de enquête maken met een tool als TypeForm. Hoe korter de enquête, hoe beter uw resultaten zullen zijn. Mijn beste antwoord kwam van een enquête met twee vragen, wat eigenlijk slechts één meerkeuzevraag was en een optionele vrije tekstinvoer waarin om commentaar werd gevraagd.

Jouw mening?

De blogtools op deze lijst hebben me geholpen mijn e-maillijst te laten groeien, geweldige zoekwoorden te vinden en te rangschikken en een diepere verbinding met mijn blogpubliek op te bouwen. Bovendien zijn de meeste gratis of betaalbaar.

Als je vragen hebt over de hierboven genoemde blogtools of een eigen tool wilt toevoegen, kun je hieronder een reactie achterlaten. We lezen ze allemaal!

* Dit bericht bevat gelieerde links, wat betekent dat als u op een van de productlinks klikt en vervolgens het product koopt, we een commissie ontvangen. Geen zorgen, u betaalt nog steeds het standaardbedrag, dus u betaalt niets.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me