Har jeg brug for et indholdsleveringsnetværk til WordPress?
Et indholdsleveringsnetværk til WordPress eller CDN for kort kan hjælpe dit websted med at yde bedre og på en mere optimeret måde. Det kan gemme dine serverressourcer og give dig mulighed for at håndtere større trafik med lethed. Hvornår har dit websted virkelig brug for et CDN? Hvilken mulighed skal du også gå til, når du vælger et indholdsleveringsnetværk til WordPress?
Dette indlæg besvarer alle ovenstående spørgsmål.
Lad os først prøve at forstå, hvad en CDN kan gøre for os.
Contents
Fordele ved at bruge et indholdsleveringsnetværk til WordPress
En CDN refererer til en klynge af geolocerede servere, der distribueres over hele verden. Da vi taler om en klynge af servere og ikke en isoleret server, betyder det, at en god CDN kan håndtere store mængder trafik effektivt og let.
CDN’er har statiske kopier af dit websteds data på deres uafhængige servere. Som og når du foretager en ændring af dit websted, afspejles det også på CDN’s serverkopi.
Da indholdsleveringsnetværker har en tendens til at være geografisk distribueret, kan dine besøgende fra forskellige dele af verden få hurtigere adgang til dit websted. Besøgende får serveret indhold via CDN-servere i stedet for din hovedserver – den du betalte for hos din vært.
Som sådan er den største fordel ved at have et indholdsleveringsnetværk til WordPress, at det kan give et ydeevne boost til dit websted (læs: det bliver hurtigere). Dit websted indlæses hurtigere, fordi den geografiske afstand er reduceret. Desuden er belastningen på din faktiske hosting-server minimeret.
Visse CDN-udbydere tilbyder også nogle sikkerhedsfunktioner, såsom en firewall eller botfiltrering. Dette kan holde dit websted sikkert og væk fra ondsindede hackere.
Som du kan se, tjener CDN’er meget nyttige og vitale formål. Men betyder det, at du hårdt har brug for at få en til dit WordPress-sted med det samme?
Tilfælde, hvor du muligvis * IKKE * har brug for et CDN
Det er ikke altid, at et websted har brug for et indholdsleveringsnetværk. Nogle gange klarer du måske godt nok, selv uden et CDN. Så du skal tage din tid og først fokusere på dine krav.
Hvis du f.eks. Er målrettet mod besøgende fra en bestemt placering eller et land, skal du foretrække at være vært for dit websted på en server placeret så tæt på det ønskede sted som muligt. I dette tilfælde er det bedre at have en geoloceret CDN for at have en geolokeret webhost.
Tilsvarende, hvis du bare har brug for et CDN for at filtrere dårlig trafik fra godt, kan det også være et klogere valg at investere i en dedikeret sikkerhedsløsning som Sucuri. Naturligvis fokuserer indholdsleveringsnetværk som CloudFlare stærkt på sikkerhed, men at investere i et CDN rent for sikkerheds skyld er ikke en meget plausibel mulighed.
Til sidst skal du huske, at hvis du bruger en anset WordPress-hostingudbyder, er der store chancer for, at din vært tilbyder en intern CDN-løsning sammen med cache-cache på serveren på dit indhold. For de fleste brugere af blogosfæren vil dette være tilstrækkeligt godt. Kontakt din webhost, hvis du ønsker at lære mere om deres løsninger til dette formål.
For at opsummere det kan vi således sige, at dit websted muligvis ikke kræver et CDN, hvis:
- Dit websted vokser ikke eksponentielt (og du forventer heller ikke, at det vokser eksponentielt).
- Du er målrettet mod lokale besøgende fra en bestemt region snarere end brugere over hele verden.
- Du serverer ikke en meget stor mængde mediefiler, billeder, CSS osv. Hvis du er og stadig ønsker at undgå et CDN, skal du huske at investere i et godt cache-plugin til WordPress.
- Dit budget tillader ikke at vælge et indholdsleveringsnetværk til WordPress.
Hvis det sidste punkt gælder: penge er selvfølgelig en begrænsning. Der er dog forskellige billigere muligheder, som du kan overveje uden at brænde et hul i lommen.
Vælg det bedste CDN til dit WordPress-sted
Der er forskellige CDN-udbydere derude, hver med deres eget sæt af fantastiske funktioner og tilbud. Hvilken skal du vælge?
Til at begynde med bør du tjekke denne CDN-sammenligningsguide – den går gennem nogle af de mest populære Content Delivery Networks derude, såsom CloudFlare, MaxCDN, Amazon CloudFront, Akamai Edge og Fastly.
Når det er sagt, er der nogle overvejelser, der kan hjælpe dig med at shortliste CDN på baggrund af dine krav.
Hvis du betjener billeder på din WordPress-blog, skal du i det hele taget overveje at prøve Jetpack Photon-modulet. Photon er ikke et rent CDN; I stedet serverer den billeder og fotos af din blog undervejs via det globale WordPress.com CDN. Dette giver naturligvis dit websted et ydeevne boost, da alle billeder cache og serveres globalt. Photon er en gratis service, så du kan bruge den uden at bruge en eneste krone.
For websteder, der streamer meget liveindhold, er CDN’er som CDN77 levedygtige muligheder. CDN77 tilbyder serverplaceringer i fem forskellige kontinenter, og du har den luksus at vælge, hvilke placeringer eller kontinenter du vil betale for. Så hvis din målgruppe for det meste er i Amerika, behøver du ikke at bekymre dig om Asiens servere, og så videre.
KeyCDN, MaxCDN og CloudFlare er ekstremt populære for mellem- til virksomhedsniveau brugere. Alle disse tjenester tilbyder skalerbare planer, som du kan vælge ud fra dine behov. CloudFlare er især kendt, fordi det også tilbyder en meget kraftig gratis plan. Alle disse tre CDN’er tilbyder også fantastiske sikkerhedsfunktioner. Endnu bedre har de stor integration med WordPress, både ved hjælp af officielle og uofficielle plugins.
For avancerede brugere, især udviklere, er der Content Delivery Networks såsom Google Cloud og Amazon CloudFront. Men det er måske et tilfælde for et andet indlæg.
Hvad hvis du bare ikke har råd til et CDN?
Ønsker ikke eller kan ikke investere i et indholdsleveringsnetværk?
Ikke et problem. Der er stadig meget mange ting, som du kan arbejde med.
For det første, som allerede nævnt, glem ikke at opsætte et godt cache-cache-WordPress-plugin til dit websted. Hvis du er afhængig af billeder, vil det være nyttigt at slå Jetpack Photon til.
Se også, om du kan opgradere din webhosteløsning. For eksempel tilbyder mange administrerede WordPress-hostingudbydere CDN-tjenester gratis. Mange almindelige ikke-administrerede webhosts tilbyder funktioner som Railgun og native CDN’er på deres højere planer – også dem koster mindre end normal prissætning af Content Delivery Networks.
Til sidst, glem ikke de rette webstedsoptimeringsforanstaltninger. Selv hvis du ikke serverer dit indhold via et CDN, kan alt stadig indlæses hurtigt, hvis du optimerer det godt.
Hvilket indholdsleveringsnetværk til WordPress bruger du? Del dine synspunkter i kommentarerne herunder!